Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χάος σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Ποιο είναι το κλίμα στην Ημαθία;

Η βαθιά κρίση που βιώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επηρεάζει τις εξελίξεις και σε τοπικό επίπεδο. Λίγες εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές, η ένταση στο εσωτερικών των δύο κομμάτων είναι μεγάλη. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ η εσωστρέφεια έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τον Στέφανο Κασσελάκη να πετάει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα (έλα να αναλάβεις και πάλι το κόμμα ή στήριξε με!), ενώ στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει η κούρσα της διαδοχής, με τους μνηστήρες να είναι πολλοί, αλλά το Νίκο Ανδρουλάκη να κρατάει ακόμα τα ηνία.

Τι γίνεται στην Ημαθία; 

Τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όσο και του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με αγωνία τις κεντρικές εξελίξεις και έχει ξεκινήσει μια μεγάλη κουβέντα για την πορεία της κεντροαριστεράς. 

Στη Βέροια, υπάρχουν φωνές που ζητούν την αναγέννηση του χώρου, με την σύμπραξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Πάντως, μέχρι στιγμής, οι δύο Νομαρχιακές κρατούν σιγή ιχθύος. Το κλίμα μεταξύ τους είναι «παγωμένο», χωρίς να διαφαίνεται φως στον ορίζοντα. Παρ' ότι αρκετα μέλη, έχουν πορευτεί μαζί σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες προηγούμενων δεκαετιών.

Κακά τα ψέματα, η κατάκτηση της δεύτερη θέσης στην Ημαθία, από τον Κυριάκο Βελόπουλο, έχει θορυβήσει τους επιτελείς των δύο Νομαρχιακών. Να θυμίσουμε πως στις πρόσφατες ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση έλαβε 18,42%, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε 12,45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,11%. 

Με τέτοια ποστοστά, είναι πολύ δύσκολο, τα δύο αυτά κόμματα, να βγάλουν έδρα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ένα εφιαλτικό σενάριο για την Κεντροαριστερά που έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση στη Βουλή από τις εκλογές του Μαΐου 2023.

16 σχόλια:

  1. κλειστε και τα δυο μαγαζια σας και καντε ενα μεγαλο κομμα αλλιως θα βλεπετε Μητσοτακη για αλλα 15 χρονια πρωθυπουργό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο με υπέρ υπέρ ενισχυμένη αναλογική του 20% θα τον ξαναδούμε πατριδοσωτηρα τον υπεραξιο Μαρεβοκουλη ,και αυτό όχι τίποτε άλλο αλλά περίπου ένα εκατομμύριο αμνοερίφια θα το ψηφησουν ο κόσμος να χαλάσει.

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι αποπροσανατολισμός όταν η κουλιος δημοκρατία χάνει σε ένα χρόνο 1,5 εκατομμύρια ψήφους να μιλάμε για κρίση στους δευτεροτριτους,του χρόνου ασχέτως της κρίσης των άλλων,η μαρεβοκουλιος δημοκρατία θα πάρει 4 ψήφους με του σπυραδωνι να παίζεται.

      Διαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ . ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ . ΕΛΕΟΣ .ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερω τι γινεται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλα στο ΠΑΣΟΚ το πιο συντομο ανεκδοτο. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΣΟΚ κινημα αλλαγης. Χο, ΧΟ, Χο, Χι, Χι, Χι, Χα, Χα, Χα, Χου, Χου, Χου. Οχι αλλο φτανει δεν αντεχω τα γελια. Φτανει πια θα κατουρηθω πανω μου. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΣΟΚ κινημα αλλαγης, φτανει σου λεω.........τωρα ειναι αργα κατουρηθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίση παθαίνει κάποιος που είναι εν ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα οσα ζουμε και θα ζουμε ειναι αποτελεσμα της χρεοκοπιας που θα βιωνουμε για πολλα ακομα χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κεντροαριστερα σε ολη την Ευρωπη εχει πεσει στα ματια του κοσμου. ΕΜΕΤΡΗΘΗ, ΕΖΥΓΙΣΘΗ, ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗ ΕΛΛΙΠΗΣ. Ειναι η αποκλειστικα υπευθυνη για την κατασταση που επικρατει τωρα πια σε ολη την Ευρωπη. Την ανοδο της ακροδεξιας. Στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, οσα γινονται διωχνουν τον κοσμο μακρια. Επιβεβαιωνοντας αυτο που εδειξε η καλπη προσφατα. Οτι ειναι δυο οργανισμοι φθαρμενοι χωρις καμια δυναμη να κινητοποιησουν τον κοσμο. Ολοι οι φελλοι τσακωνονται ποιος θα απαγγειλει πρωτος, ΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Περιεργο ομως για ενα κομμα με εκατονταδες εκατομμυρια ευρω χρεος ( 450 ), ολοι να θελουν την αρχηγια του, και κανεις να μην κανει λογο για αυτο. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρεπει να κανει ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ. Αλλα να κανει αυτο που εκανε παντα τα παλλια χρονια. Να εκφραζει δηλαδη μια διεξοδο για τις αναγκες του λαου. Το τελος του ΠΑΣΟΚ θα ειναι η συνενωση του με τους < υποτιθεμενους αριστερους > . Καποια ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, θα πρεπει να μαθουν, οτι καποτε ο μεγαλος ηγετης του ο ΑΝΔΡΕΑΣ, διελυσε την αριστερα με μια φραση, ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ. Δυστυχως το εργο που βλεπουμε σημερα, θυμιζει την γνωστη παλια ταινια Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ Νο1 και Νο2. Μονο που στο τελος, ολοι μαζι θα παρουν μερος στην ταινια Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. Αναμφισβητητα ολοι θα ειναι υποψηφιοι για το ΟΣΚΑΡ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ.

      Διαγραφή
    2. Τόσο καλά που τα λες γιατί δεν κατεβαίνεις να δούμε το χειροκρότημα στα τζάκια που θα ριχνεις

      Διαγραφή
  7. Οταν υπαρχει η πολιτικη μετριοτητα σε υψηλο επιπεδο κυβερνα ο μονοφθαλμος και η κοινωνια φυσικα ειναι υπευθυνη γιατι δεν την πρυτανευει η λογικη και η συλλογικοτητα, αλλα η ατομικη ευθυνη και ο ατομισμος που την περασαν σε βαθος 5 ετων κυβερνησης....Ελεος,,,ετσι φουσκωνει η ακροδεξια των φελλων και τραμπουκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενώ αγαπητέ Βεροιώτη στη ΝΔ δεν ιδρώνει καν το αυτί τους ε; Είναι ικανοποιημένοι απ τα χαϊρια τους !!!!!
    Τον Κούλη και τους ακροδεξιούς ομοιδεάτες του που θαρρούν πως έχουν παρει τη θρησκεία αντιπαροχή, μας τον φορτώσανε οι ακόλουθοί τους που πιστά και τυφλά τους ψηφίζουν ακόμα παρασυρόμενοι απ το λαικισμό τους αλλά και όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάρε τον ένα και βάρα τον άλλον!
    Εξάλλου κάποιος το λέει παραπάνω ότι όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα ακόμη και σημερα ειναι απόρροια της χρεοκοπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο ΠΑΣΟΚ τα (ιστορικά στελέχη) είναι ικανοποιημένα, διότι βγήκε Ευρωβουλευτής ο δικός τους Μανιάτης (έτρεξαν άλλωστε αρκετά για αυτόν) , για το κόμμα τώρα ποιός νοιάζεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέλουμε μόνο Πασόκ με αρχηγό τον Tyler....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ