Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κανόνες του World Series που είναι γνωστοί σε λίγους - Χρήσιμες πληροφορίες προτού παίξετε στο 5gringos

Το τουρνουά WSOP είναι μια σημαντική και μεγάλη εκδήλωση. Η ιστορία του τουρνουά World Series ξεκινά τη δεκαετία του 1970. Τα πρότυπα που ισχύουν σε αυτό έχουν αλλάξει αρκετές φορές από τότε. Οι βασικοί κανόνες είναι γνωστοί σε όσους έχουν παίξει στο παρελθόν σε αυτό ή σε όσους ενδιαφέρονται για τα τουρνουά WSOP. Υπάρχουν όμως κάποιοι μη προφανείς κανόνες, τους οποίους οι παίκτες του 5gringos θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανόνες του World Series, προτού παίξετε στο 5gringos.

Απώλεια του σήματος Bounty

Το πρόγραμμα του WSOP περιλαμβάνει αρκετά τουρνουά τα οποία περιλαμβάνουν νοκ άουτ έπαθλα. Οι συμμετέχοντες σε αυτές τις εκδηλώσεις λαμβάνουν ειδικά σήματα, τα οποία μπορούν να ανταλλάξουν με το ισοδύναμο ποσό της αμοιβής η οποία συλλέγεται. Οι αμοιβές θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλές μέρος μέχρι την ολοκλήρωση του τουρνουά.

Η ενότητα 39C των κανόνων του WSOP δηλώνει ότι ο παίκτης που χάνει το σήμα του μπορεί να αποκτήσει ένα καινούργιο σήμα, αφού καταβάλλει την εκάστοτε τρέχουσα αξία της αμοιβής του επόμενου τουρνουά. Αυτό το ποσό θα συμπεριληφθεί στο συνολικό έπαθλο του επόμενου αγώνα νοκ άουτ.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο αποτρεπτική όταν η αμοιβή του Super Turbo τουρνουά είναι 1.000 $. Ωστόσο, η επόμενη εκδήλωση στο πρόγραμμα ενδέχεται να προβλέπει ποσό ύψους 10.000 $ και η ποινή να είναι αντίστοιχα πολλές φορές μεγαλύτερη.

Εάν οι διοργανωτές εντοπίσουν κάποιον παίκτη στο τραπέζι Bounty ο οποίος δεν φέρει το ειδικό σήμα, τότε αυτός ο παίκτης θα χρειαστεί να καταβάλει ποσό ίσο με τη μέση τιμή όλων των τρεχόντων αμοιβών. Ωστόσο, έχουμε και κάποια καλά νέα. Εάν ο συμμετέχων εντοπίσει το στοιχείο που λείπει προτού ολοκληρωθεί το τουρνουά, θα λάβει πίσω τα χρήματα της ποινής.

Παραβίαση των κανόνων προσωπικής υγιεινής

Κανένας δεν μπορεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με κάποιον παίκτη ο οποίος αναδύει μια άσχημη μυρωδιά. Το WSOP διαθέτει έναν ξεχωριστό κανόνα για αυτήν την περίπτωση.

Η ενότητα των κανόνων που αναφέρεται στην συμπεριφορά των παικτών περιλαμβάνει κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο το προσωπικό του τουρνουά έχει το δικαίωμα να επιβάλλει ποινές σε παίκτες των οποίων η προσωπική υγιεινή εμποδίζει και παρεμβαίνει στην άνεση των υπολοίπων παικτών.

Εάν κάποιος παίκτης πόκερ ο οποίος δημιουργεί δυσφορία στους υπόλοιπους, αρνηθεί να επιδιορθώσει την κατάσταση, μπορεί να αποκλειστεί από το τουρνουά. Δεν περιλαμβάνεται ειδική σημείωση στο εγχειρίδιο κανόνων σχετικά με την δυνατότητα επιστροφής των προκαταβολών συμμετοχής στο τουρνουά, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μη αποδεκτή προσβλητική συμπεριφορά

Πολλοί γνωρίζουν ότι οι «υπερβολικές συνομιλίες» στα τραπέζια του WSOP επισύρουν ποινές. Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμα κανόνας σχετικά με την επικοινωνία κατά τη διάρκεια των τουρνουά.

Όποιος παίκτης κοροϊδεύει κάποιον άλλον παίκτη χρησιμοποιώντας «θεατρινισμούς ή χειρονομίες», θα τιμωρείται.

Ο σεβασμός προς τους αντιπάλους αποτελεί αδιαμφισβήτητη αρχή του WSOP. Απαγορεύεται αυστηρά στους παίκτες οποιαδήποτε μορφή «ανάρμοστης συμπεριφοράς», η οποία έχει ως στόχο την προσβολή των ανταγωνιστών και τη διατάραξη της ειρηνικής ατμόσφαιρας του πρωταθλήματος. Το 5gringos επικεντρώνεται, επίσης, στη φιλική επικοινωνία μεταξύ των παικτών.

Απαγόρευση χρήσης smartphone

Η ενότητα «Επικοινωνία» του εγχειριδίου κανόνων του WSOP αναφέρει ότι «όλες οι φορητές συσκευές πρέπει να είναι απενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια του τουρνουά». Ωστόσο, όσοι δεν συμμετέχουν σε κάποιον γύρο επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphone.

Απαγορεύεται αυστηρά η αποστολή μηνυμάτων σε παίκτες που παίζουν στο ίδιο τραπέζι. Η παραβίαση αυτού του κανόνα οδηγεί σε αποκλεισμό όλων των συμμετεχόντων που διαπιστώθηκε ότι έχουν προχωρήσει σε αυτή. Όσον αφορά το 5gringos, μπορείτε να παίξετε πόκερ απευθείας από το κινητό σας.

Απαγόρευση βοηθών

Απαγορεύεται στους συμμετέχοντες του τουρνουά να χρησιμοποιούν εφαρμογές, βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης ή οποιοδήποτε λογισμικό τρίτων για να αποκτήσουν κάποιο πλεονέκτημα στο παιχνίδι. Αυτό δηλώνεται στην ενότητα IV.64.c των κανόνων του WSOP. Τα γραφήματα πόκερ, τα εργαλεία υπολογισμών και άλλο βοηθητικό λογισμικό απαγορεύονται αυστηρά. Το ίδιο ισχύει και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που διεξάγονται στο 5gringos.

Τρόπος δήλωσης της κίνησης «call»

Όλοι γνωρίζουν ότι ένα διπλό χτύπημα στο τραπέζι συνεπάγεται την κίνηση «check». Οι παίκτες μπορούν, επίσης, να ανακοινώσουν ότι προχωρούν σε στοιχήματα με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας λέξεις, χειρονομίες ή ενέργειες. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρεις τρόποι για να εκτελέσει κανείς την κίνηση «call»:

· Μετακίνηση των μαρκών στο κέντρο του τραπεζιού με το σωστό ποσό.

· Δήλωση της λέξης «call».

· Μετακίνηση μιας μάρκας στο κέντρο του τραπεζιού, η οποία υπερβαίνει το ποσό της κίνησης «call». Εάν δεν δηλωθεί η κίνηση «raise», αυτή η ενέργεια δεν θα προσμετρηθεί ως ισοδύναμη.

Απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση μαρκών που είναι ισοδύναμες με μικρότερο ποσό από το ποσό της κίνησης «check» ή «call». Μια τέτοια ενέργεια θα επιφέρει κάποιο πρόστιμο ή αναστολή. Επίσης, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση ποσού ίσου με κάποιο στοίχημα στη μη κανονική σειρά παιξίματος. Οι ποινές για αυτή την παραβίαση εμπίπτουν στην διακριτική ευχέρεια του ντίλερ. Ωστόσο, συνηθίζεται ο παίκτης πόκερ να χάνει κάποιες μάρκες και να του ζητείται να αποχωρήσει από το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ