Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο καθήκον, δίπλα στον πολίτη... σε μια άδεια Βέροια εν μέσω τριημέρου και καύσωνα


Ένα άσχημο συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2024, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, στο κέντρο της Βέροιας.

Η Αστυνομία δέχθηκε κλήση για πτώση ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της, στην οδό Αγίου Αντωνίου. Η ηλικιωμένη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι και με την πόρτα της κλειδωμένη, κάτι που καθιστούσε αδύνατον από τους οικείους της να την βοηθήσουν.

Άμεσα, Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας έσπευσαν στο σημείο, καταφέρνοντας να δώσουν την λύση και να φτάσουν δίπλα στην ηλικιωμένη που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσίευσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο Πυροσβέστης «κρεμάστηκε» από την πολυκατοικία και επιχείρησε να κατέβει στο μπαλκόνι της ηλικιωμένης με σχοινί.




«Κάποιοι δεν κάνουν τριήμερα στη θάλασσα. Καθημερινότητα στην άδεια πόλη του καύσωνα. Μπράβο στα παιδιά του κλιμακίου της Βέροιας του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας και φυσικά στους πανταχού παρόν αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας», ανέφερε στη λεζάντα που συνόδευε την φωτογραφία.

Μια συνηθισμένη καθημερινότητα για τους εργαζομένους στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία, που τις ημέρες καύσωνα, αργίας και τριημέρων που όλοι θέλουν να είναι με τις οικογένειές τους, ή να βρίσκονται σε κάποια παραλία για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα, αυτοί βρίσκονται στο καθήκον, για την ασφάλεια των πολιτών. Όπως φυσικά και χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση, στην υγεία και στην εξυπηρέτηση.

13 σχόλια:

  1. Υπάρχουν παιδιά μέσα στις υπηρεσίες που βγάζουν δουλειά ακόμα και για τους βολεμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνετα αλλάζω δουλειά κ γίνομαι πυροσβέστης
    Άμα θέλουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράξενο είναι, αν κάποιος δουλεύει στην Ελλάδα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι τους λένε τεμπέληδες...για εμένα δεν πάνε να κάθονται..οι άνθρωποι αυτοί όταν ο συνάνθρωπος χρειάζεται
    άμεσα βοήθεια είναι οι πρώτοι που πάνε και οι τελευταίοι που φεύγουν..ίσως είναι οι μόνοι που δουλεύουν στο δημόσιο !!και με κίνδυνο τής ζωής τούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την δουλειά τους κάνουν. Αυτό που επέλεξαν για να ζήσουν. Γιατί τους υμνειτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την τυφλαμάρα σου την ανάποδη .....τεμπελχανά !

      Διαγραφή
    2. Σωστά..έχουμε μπερδέψει το αυτονόητο του επαγγέλματος με την επαγγελματική υπερβολη

      Διαγραφή
  6. κάποιος κλειδαράς;;;; δε θα βοηθούσε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν πάρει κάπου φωτιά και απειλούνται σπίτια και οικισμοί εσείς που το μόνο που ξέρετε είναι να γράφετε από τον καναπέ σας γιατί ούτε πως δουλεύει η μάνικα δεν ξέρετε ούτε ο πυροσβεστικός κρουνός θα φωνάξετε αυτούς του δημόσιους υπαλλήλους και θα έρθουν να σας σώσουν είτε από φωτιά είτε από πλημμύρα εκτός αν νομίζετε θα έρθει κανένα κομμάτι σκύλο με κουστούμι να σας δώσει το χέρι του να σας βοηθήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ "ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ" , ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΝΑ ΝΑΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιων επαγγελμάτων, το καθήκον είναι πιο χ(κ)ρισιμο για την κοινωνια.

    Κάθονται, αλλα όταν τους καλεί το καθήκον, όλοι οι άλλοι κάνουν πίσω.
    Υπάρχουν τεμπ3λχαναδες, αλλά υπάρχουν και νέα παιδιά που τους θάψανε οι μάνες τους και τα παιδιά τους για σώσουνε μια ζωή ενός υπερήλικα.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΎΜΕ ΠΟΤΈ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ