Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτό είναι το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ - 6 Φεστιβάλ και μεγάλες συναυλίες!


Εύηχη Πόλη, Κινητό Μουσικό Περίπτερο, Άλσος, Θερινό Σινεμά, ντοκιμαντέρ και για 1η φορά παιδικό φεστιβάλ!

Με έξι Φεστιβάλ, την Εύηχη Πόλη, το Κινητό Μουσικό Περίπτερο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πολλές συναυλίες και παραστάσεις στο Άλσος, το θερινό σινεμά αλλά και για πρώτη φορά με ένα φεστιβάλ με δράσεις για όλη την οικένεια, θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι στη Βέροια. Οι διοργανώσεις και οι εκδηλώσεις που ετοίμασε για το φετινό καλοκαίρι η ΚΕΠΑ είναι πολλές, για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις.


Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των Φεστιβάλ και διοργανώσεων, παρουσίασαν το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024 σε συνέντευξη τύπου, στο Epavlis Cocktail Bar, ο πρόεδρος και η Διευθύντρια της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος και Κατερίνα Γρηγοριάδου αντίστοιχα, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνάς Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου.


Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων ότι «η φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη οικονομικά χρονιά, αλλά δεν κάνουμε πίσω, καθώς ο πολιτισμός είναι απαραίτητο στοιχείο στη ζωή μας».


Πλούσιο και σοβαρό χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο κ. Ρίζος, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εργαζομένους της ΚΕΠΑ που κάθε χρόνο ξεπερνούν τον εαυτό τους και προσφέρουν τα μέγιστα για την διεξαγωγή των φεστιβάλ.


Η κ. Τσιπουρίδου με τη σειρά της ευχαρίστησε την ΚΕΠΑ για τις διοργανώσεις, καθώς όπως είπε, βγαίνοντας ο κόσμος έξω, ενισχύεται και η αγορά.


Στη συνέχεια η κ. Γρηγοριάδου παρουσίασε αναλυτικά όλα τα φεστιβάλ που θα διαξαχθούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.


Παρουσίασε επίσης και τις κάρτες με το QR code που θα διανεμηθούν σε διάφορα καφέ, καταστήματα και σημεία της πόλης, όπου σκανάροντας θα μπορούμε να δούμε το πρόγραμμα των φεστιβάλ.

Τέλος, φέτος θα πραγματοποιηθεί και μια συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης, με προσφορά take away ποτών και cocktails για όσους παρακολουθήσουν τις συναυλίες.









Το πρόγραμμα των Φεστιβάλ:

· Εύηχη Πόλη, για 16η χρονιά στη Βέροια, με 13 συναυλίες, 210 καλλιτέχνες και παράλληλες εκδηλώσεις, να «τρέχουν» ελεύθερα και χωρίς εισιτήριο, σε δρόμους, γειτονιές, πλατείες και μουσεία, από 18 έως και 21 Ιουνίου. Πατινάδες, καντάδες, μουσική δωματίου, Χρήστος Θηβαίος, Διδυμάνες του ΔΗΠΕΘΕ, Καλιοντζίδης και Μελετέας, Λιδάκης - Μαργιολά -Κοτονιάς, η Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ, οι Σκιαδαρέσες, οι κούπες the band και η da capo band, Πάνος Βλάχος, Κωνσταντής Πιστιόλης και παράλληλες εκδηλώσεις, με εκθέσεις φωτογραφίας και εκπαιδευτικά εργαστήρια από την Εθνική Λυρική Σκηνή και το ΔΗΠΕΘΕ.

· Καλοκαίρι στο ανοιχτό θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη: Συναυλίες με Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό και εξαίρετους καλλιτέχνες σε τραγούδια της αγαπημένης Σμύρνης, Έλενα Παπαρίζου, Γιάννης Κότσιρας, Ιουλία Καραπατάκη και 13 θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

· Το κινητό Μουσικό Περίπτερο φιλοξενεί και φέτος μικρά μουσικά σχήματα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με 7 συναυλίες «ελευθέρας» και 22 μουσικούς, στα στέκια της πόλης: Λακιρντί, Βούκινο, Χρήστος Κούρτογλου, Swing Tales, Ελένη Μπουσμαλή, Velvet Trio και duo Γιώργος Φωκάς - Δημήτρης Τικτόπουλος, παίζουν ανάμεσα στον κόσμο, στους πεζόδρομους και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος...

· Κ.Ε.Π.Α: σαν ΣΤΑΡ του θερινού σινεμά, από 1 έως 7 Αυγούστου.

Επτά βραδιές με 7 αξιόλογες, σύγχρονες, βραβευμένες ταινίες με δωρεάν είσοδο στην ταράτσα του σινέ Στάρ, με αγιόκλημα και γιασεμί…

· H ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συνεργάζεται για τρίτη χρονιά με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πολιτιστικής αποκέντρωσης του θεσμού, μέσω της δράσης «προορισμός – ταξίδι» και φιλοξενεί οκτώ ελληνικά Ντοκιμαντέρ, στις 27,28,29 και 30 Σεπτεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με ελεύθερη είσοδο.

· 1ο Veria family fest, 8 και 9 Σεπτεμβρίου: Ένα διήμερο φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά αλλά και όλη την οικογένεια. Κυνήγι θησαυρού, πλανητάριο, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοχορευτικά δρώμενα, πρώτες βοήθειες για παιδιά, δημιουργικά εργαστήρια, face painting, messy play μαγειρική για παιδιά, παιδική μουσικολογία, αναβίωση παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, live party , είναι κάποιες από τις δράσεις του Φεστιβάλ, στο πάρκο Αγίων Αναργύρων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, στο www.veriaculture.gr

1 σχόλιο:

  1. Όταν τελειώσουν οι εκδηλώσεις η τσιπουριδου να μας δώσει αναλυτικά στοιχεία για το κέρδος που θα έχει η αγορά της Βέροιας. Με νούμερα όμως όχι με λόγια. Η παραμυθατζου που δεν βλέπει πόσα μαγαζιά είναι ανοικιαστα και πόσα κλειστά σε όλη την αγορά και σε κεντρικούς δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ