Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια υπέροχη γιορτή στις όχθες του Τριποτάμου!


Έκθεση και βράβευση έργων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με θέμα τον Τριπόταμο

Μια υπέροχη γιορτή, την «Πράσινη Σχολική Γιορτή» του προγράμματος «Τριπόταμος, το ποτάμι ευεργέτης της Βέροιας», διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2024 οι Φίλοι του Ποταμού Τριποτάμου Βέροιας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια.


Και πού αλλού θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πράσινη γιορτή αν όχι σε ένα καταπράσινο ειδυλλιακό σκηνίκό, στις όχθες του Τριποτάμου κάτω από την γέφυρα των Θερμοπυλών;

Η εκδήλωση διοργανώθηκε προκειμένου να παρουσιαστούν και να βραβευθούν τα έργα του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού, ζωγραφικά και φωτογραφικά, μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου, με θέμα τον Τριπόταμο, το ποτάμι της πόλης μας.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Ποταμού Τριποτάμου» Πάρης Παπακανάκης, ο αντιπρόεδρος του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια Κώστας Αργυρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ την εκδήλωση παρουσίαζε και συντόνιζε η υπεύθυνη δράσεων και επικοινωνίας του Συλλόγου, Αναστασία Γρηγοριάδου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Σχολική Χορωδία Βέροιας και μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, υπό την διεύθυνση της μουσικού Ελένης Αναγνώστου, με τραγούδια με θέμα τα ποτάμια και την φύση, καθώς και το τραγούδι για τον Τριπόταμο, σε στίχους και μουσική της μικρής Λουκίας Κασαμάκη, η οποία έπαιξε στο πιάνο και τραγούδησε μαζί με τους μικρούς χορωδούς και τους συμμαθητές της από το 2ο Δημοτικό Σχολείο.


Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις και βραβεύσεις των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Ο ποταμός Τριπόταμος, το στολίδι της πόλης μας» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και «Το ποτάμι όλο γεμίζει και την θάλασσα ποτίζει» του 6ου Γυμνασίου Βέροιας, καθώς και οι βραβεύσεις των διακριθέντων του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού και ειδικές βραβεύσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αφήγηση μύθου «Οι νεράιδες του Τριπόταμου διδάσκουν ανακύκλωση», από την μυθοπλάστρια 'Ολγα Ιγνατιάδου, πλαισιωμένη από χορεύτριες της σχολής χορού Μελίνας Παπαδοπούλου.

Δείτε φωτογραφίες:
































4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που με πολύ κόπο και αγάπη ετοίμασαν αυτή την όμορφη γιορτή . Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά, όχι όμως και στους γονείς, που μόλις είδαν τη συμμετοχή του ΔΙΚΟΥ τους παιδιού , σηκώθηκαν κι έφυγαν . Τα τελευταία παιδιά παρουσίασαν
    το παραμύθι τους μπροστά σε άδειες καρέκλες... Αδιαφορία; Έλλειψη παιδείας; Απαράδεκτοι πάντως , και το χειρότερο ειναι ότι δίνουν το κακό παράδειγμα και στα παιδιά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεπως ηρθαν απο υποχρεωση προς το παιδι τους ....αυτοι ειμαστε σε ολες τις ενεργειες σε αυτη την χωρα και το αποτελεσμα φαινεται καθημερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση προς τους διοργανωτές και τους παραβρισκομενους.
    Τι είναι ο Τριπόταμος,τι εξυπηρετεί και πόσοι τον έχουν περπατήσει από τις πηγές του έως τις εκβολές στη τάφρο του 66.
    Από ουσία έχει ανάγκη η κοινωνία των παιδιών και όχι από θεάματα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προσέξτε όσοι κατεβαίνετε στο ποτάμι τα νερά μπορεί να φουσκώσουν απότομα με μια δυνατή μπόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ