Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιους ψήφισαν για ευρωβουλευτές οι Ημαθιώτες - Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και αυτοί που πάτωσαν!

Οι κάλπες τελικά έκρυβαν πολλές εκπλήξεις. Οι ψηφοφόροι και των τριών δήμων σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, «σταύρωσαν» με δόξα και τιμή τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που ήθελαν να στείλουν στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ «μαύρισαν» ορισμένους υποψηφίους που έμοιαζαν με φαβορί. Πιο συγκεκριμένα:

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, όπως ήταν αναμενόμενο, ψήφισαν την Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά. Η Ημαθιώτισσα υποψήφια ευρωβουλευτής έλαβε πάνω από 5.000 σταυρούς προτίμησης (εξαιρετική εμφάνιση έκανε και σ' όλη την Ελλάδα, αφού έλαβε πάνω από 54.000 σταυρούς), αφήνοντας στην 2η θέση τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Στην 3η θέση ήρθε η Βούλα Πατουλίδου, η οποία όμως δεν εκλέχθηκε στην Ευρωβουλή και στην 4η θέση ο Διονύσης Μπελέρης. Ακολούθησαν Μεΐμαράκης, Βόζεμπεργκ, Τσίοδρας, Κυμπουρόπουλος και Μελέτη. Αντίθετα, δεν τα πήγαν και πολύ καλά ο Πύρρος Δήμας, η Μαρία Σπυράκη, η Βίκυ Φλέσσα και η Νόνη Δούνια.

Οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης εμπιστεύθηκαν για μια ακόμη φορά τον ενεργεία ευρωβουλευτή του κόμματος Μανώλη Φράγκο, την ώρα που ο συμπολίτης μας Θωμάς Καλοκύρης κέρδιζε επάξια την 2η θέση, παίρνοντας πάνω από 2.500 σταυρούς. Αντιθέτως, δεν τα πήγε και πολύ καλά ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Πετρουλάκης, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έβγαλαν 1ο τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος πήρε κοντά στις 2.000 ψήφους, 2ο τον πρώην υπουργό Γιάννη Μανιάτη και 3ο το Νίκο Παπανδρέου. Αντίθετα, δεν τα πήγαν και πολύ καλά ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος. Πολύ μιλάνε για προσωπική ήττα του Νίκου Ανδρουλάκη που δεν μπόρεσε να εκλέξει τον πιο έμπιστό του άνθρωπο μέσα στο κόμμα.

Τέλος οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «δαγκωτό» τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Νίκο Φαραντούρη. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Δώρα Αυγέρη, η οποία ήρθε 4η, ενώ ακολούθησαν η Έλενα Κουντουρά και η Σοφία Μπεκατώρου. Σε χαμηλές πτήσεις βρέθηκαν ο ξάδελφος του τωρινού Προέδρου Βασίλης Κασσελάκης και ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας. Στην 11η θέση ήρθε ο Ημαθιώτης Κώστας Σιδηρόπουλος, γιος της πρώην υπουργού Κατερίνας Παπακώστα, ο οποίος έλαβε 518 ψηφοδέλτια.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ