Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποδηλατάδα στη Βέροια του 1956

Το 1956 στη Βέροια, η ζωή κυλούσε μ' έναν πιο απλό και ανθρώπινο ρυθμό. Η εικόνα που βλέπουμε αποτυπώνει έξι καλοντυμένους άνδρες, με τα ποδήλατά τους στην πλατεία Ελιάς. Εκείνη την εποχή, τα αυτοκίνητα ήταν σπάνια, και πολλοί κάτοικοι της πόλης προτιμούσαν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης. Ήταν ένα μέσο προσιτό, οικολογικό, και ιδανικό για τις ανάγκες της εποχής.

Τα ποδήλατα, τότε, δεν ήταν μόνο μέσο μεταφοράς, αλλά και σύμβολο μιας εποχής που τώρα μοιάζει μακρινή και νοσταλγική. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να ντύνονται προσεκτικά, ακόμη και για μια απλή βόλτα στην πόλη. Η πλατεία Ελιάς ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία συνάντησης, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώνονταν για να ανταλλάξουν νέα, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν την καθημερινότητα.

Η εικόνα αυτή, που προέρχεται από τη σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο Facebook, μας θυμίζει μια Βέροια που έχει αλλάξει πολύ. Από την ηρεμία και τη γοητεία της δεκαετίας του '50, η πόλη έχει εξελιχθεί και μοντέρνα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή. Ωστόσο, οι αναμνήσεις από εκείνες τις εποχές παραμένουν ζωντανές, φέρνοντας μια γλυκιά νοσταλγία για μια Βέροια που, αν και άλλαξε, δεν χάθηκε.

4 σχόλια:

  1. Τρίτος από αριστερά (στο κέντρο)ο Πανανόπουλος Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα την ελιά την κατάντησαν "μαγαζί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεύτερος από δεξιά Κωστας Μοιραγιας πρωτος σε αγωνα ποδηλάτων το 1962!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για καμάκι στην εποχή τους ,τώρα την θέση του ποδηλάτου την παίρνει η νοικιασμένη πόρσε ή το μικρομεσαίο του μπαμπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ