Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι τροφές που καμία γάτα δεν μπορεί να αντισταθεί

Οι γάτες λατρεύουν το φαγητό και μπορούν να κάνουν τα πάντα για μια μπουκιά. Όσοι από εσάς έχετε την τύχη να συμβιώνετε με μια φουντωτή κυρία, σίγουρα θα σας έχει τύχει έστω και μία φορά να προσπαθείτε να γλιτώσετε το φαγητό σας από τα νύχια της. Και γνωρίζετε πολύ καλά πόσο επίμονες είναι οι γάτες. Θα κάνουν τα πάντα μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν.

Ειδικά σε κάποιες συγκεκριμένες τροφές – όσο επιλεκτικές και να είναι μερικές γάτες – δεν μπορούν να αντισταθούν με τίποτα. Ποιες είναι αυτές; Ας τις δούμε αμέσως!

Τόνος

Οι γάτες λατρεύουν τον τόνο – αν όχι όλες τότε το 99,9% των γατών τρελαίνονται με το που ακούνε να ανοίγει μια κονσέρβα τόνου και τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν για να φάνε μια μπουκιά. Δεν μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά του και τη γεύση του. Έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στις γάτες, ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, μειώνει την αρτηριακή τους πίεση και έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ο τόνος είναι μια εθιστική τροφή για τις γάτες. Θα πρέπει να προσφέρεται με μέτρο γιατί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει το αγαπημένο σας γατάκι. Προτιμήστε να δώσετε ψητό ή βραστό τόνο. Αν θέλετε να δώσετε τόνο σε κονσέρβα, αποφύγετε τον πικάντικο και προτιμήστε τον τόνο σε νερό παρά σε λάδι.

Γιαούρτι

Οι περισσότερες γάτες δεν μπορούν να αντισταθούν στο γιαούρτι. Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί το γιαούρτι έχει πολλές πρωτεΐνες και λιπαρά, και είναι αρκετά δροσιστικό, ειδικά τις ζεστές ημέρες. Συνήθως, παρακαλάνε για μια κουταλιά γιαούρτι. Μπορούν με τις ώρες να γλείφουν το κουτάλι ή το κεσεδάκι που έχει γεύση γιαούρτι για να καταφέρουν να φάνε και το τελευταίο μόριο αυτή της κρεμώδους τροφής. Φυσικά, κάποιες γατούλες μπορεί να έχουν δυσανεξία στη λακτόζη οπότε χρειάζεται αρκετή προσοχή και στον τύπο γιαουρτιού που θα επιλέξετε να δώσετε αλλά και στην ποσότητα. Απαγορεύονται επιδόρπια γιαουρτιών καθώς περιέχουν ζάχαρη η οποία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη για τις γάτες.

Σολομός

Όπως αγαπούν τον τόνο, έτσι αγαπούν και τον σολομό. Οι γάτες δύσκολα αντιστέκονται στον σολομό λόγω της έντονης και ελκυστικής μυρωδιάς τους αλλά και λόγω της υπέροχης γεύσης του. Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος οι γάτες να εθιστούν στον σολομό και να αρνούνται να φάνε την τροφή τους, γι’ αυτό πρέπει πάντα να προσφέρεται με μέτρο. Ο σολομός περιέχει πρωτεΐνες, Ω-3 λιπαρά οξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά, εξαιρετικά ωφέλιμα για τους μικρούς μας αίλουρους. Θα πρέπει να προσφέρεται ως λιχουδιά με μέτρο και όχι να αποτελεί το κυρίως γεύμα μιας γάτας.

Παγωτό

Αν και δεν μπορούν να καταλάβουν τις γλυκές γεύσεις, οι γάτες λατρεύουν το παγωτό λόγω της γεύσης των λιπαρών σε αυτό. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να προσφέρεται στις γατούλες γιατί περιέχει ζάχαρη και γάλα – όπως προαναφέραμε, μερικές γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αν παρόλα αυτά θέλετε να δώσετε στη γάτα σας παγωτάκι, μπορείτε να επιλέξετε ειδικό παγωτό για γάτες. Υπάρχουν πολλές γεύσεις στα pet shop και σίγουρα θα βρείτε την αγαπημένη του κατοικιδίου σας.

Βρώμη

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά πολλές είναι οι γάτες που δεν μπορούν να αντισταθούν στη βρώμη. Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό σνακ, είτε είναι ωμή είτε είναι μαγειρεμένη. Περιέχει βιταμίνες B, οι οποίες είναι εξαιρετικές για την υγεία του εγκεφάλου των γατών αλλά και για το τρίχωμά τους. Βέβαια, όπως με κάθε φαγητό, έτσι και με τη βρώμη πρέπει να προσφέρεται με μέτρο γιατί διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα.

Μύρτιλλα

Μια ακόμη τροφή που αγαπούν πολύ οι γατούλες είναι τα μύρτιλλα. Τα συναντάμε σε αρκετές γατοτροφές και αυτό γιατί έχουν πολλά οφέλη για την υγεία τους. Δεν μπορούν να αντισταθούν στα μύρτιλλα όχι λόγω της γλυκιάς τους γεύσης, αλλά λόγω της υφής τους, η οποία είναι αρκετά πρωτόγνωρη και αρκετά ενδιαφέρουσα για τις γάτες. Τα μύρτιλλα είναι μια εξαιρετική λιχουδιά για τα αιλουροειδή αυτά πλάσματα, όμως δεν πρέπει να δίνετε στη γατούλα σας πάνω από ένα με δύο την ημέρα.

Συνοψίζοντας

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις τροφές που οι γάτες δεν μπορούν να αντισταθούν. Φυσικά, επειδή κάθε γάτα έχει τις δικές της μοναδικές προτιμήσεις μπορεί να έχει και τις δικές της αγαπημένες τροφές. Κάποιες από αυτές είναι εντελώς ακίνδυνες και μπορεί να τις τρώει άφοβα και κάποιες από αυτές μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνες. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς, είναι να ελέγχετε πάντα τι επιτρέπεται και τι όχι να δώσετε στη γατούλα σας, και πάντα με μέτρο. Και μην ξεχνάτε, ο κτηνίατρός σας είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Μην κανετε το λαθος και δωσετε σοκολατα. Ειναι οτι χειροτερο. Προτιμηστε να δωσετε τονο σε κονσερβα σε νερο και οχι σε ελαιολαδο η καπνιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ