Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ταξίδι στον χρόνο και στα 10 έτη λειτουργίας της Σχολής Χορού της Μελίνας Παπαδοπούλου

Ένα μαγευτικό ταξίδι κίνησης με νοσταλγικές μελωδίες έζησε το κοινό που παρακολούθησε την ετήσια παράσταση της Σχολής Χορού της Μελίνας Παπαδοπούλου, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024.

Στιγμές συγκίνησης, έμπνευσης, χαράς, προσμονής και απόλαυσης έδωσαν το στίγμα στην παράσταση, με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της σχολής. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η καθηγήτρια χορού και χορογράφος, Μελίνα Παπαδοπούλου, χόρεψε μαζί με τους μαθητές της στη σκηνή του Χώρου Τεχνών.

Ξεχωριστή όμως ήταν και η στιγμή, με πανελλήνια απήχηση, του viral χορού των μπαμπάδων με τις κόρες τους, όταν οι μεγαλόσωμοι παρτενέρ έπιασαν τα… κορίτσια τους αγκαλιά και τα συνόδευσαν, πέρα από τα βήματα της ζωής, στα βήματα του χορού!


Από τα παιδικά τμήματα του μπαλέτου, του σύγχρονου χορού, του μοντέρνου, του laitn, hip hop και k-pop, μέχρι τα αντίστοιχα εφηβικά τμήματα και τα τμήματα των ενηλίκων, οι χορευτές της Σχολής Χορού της Μελίνας Παπαδοπούλου, ακούραστης και εμπνευσμένης οδηγού, την ακολούθησαν τον δρόμο του χορού, της τέχνης, της αφοσίωσης και της τόλμης…

Οι εικόνες του ρομαντικού Παρισιού και η μαγεία των κινήσεων των χορευτών της σχολής, η ανεπιτήδευτη ομορφιά της φύσης και οι αρμονικές κινήσεις των παιδιών, οι ρυθμικές και δυναμικές χορογραφίες των νέων και των ενηλίκων αλλά και οι χορογραφίες με βάση μουσικές που παραπέμπουν στη νοσταλγία του παρελθόντος, συνέθεσαν το άρτιο και υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα της παράστασης.

Μικροί και μεγάλοι, λιλιπούτειοι χορευτές και θαρραλέοι νέοι μπήκαν στον κύκλο του χορού. Στις εποχές, τις μυρωδιές και τη νοσταλγία των κινήσεων. Στο μυστήριο των αισθημάτων. Της μνήμης, της επιθυμίας, του ονείρου, της ευχαρίστησης, της χαράς, της μοναξιάς, της αναμονής, της πτώσης και της ανύψωσης.

Το χειροκρότημα ως έμφυτη κίνηση του κοινού εξελίχθηκε σε μορφή επικοινωνίας με τους χορευτές, χαρίζοντάς τους απλόχερα το αίσθημα της αποδοχής για το τελικό αποτέλεσμα. Πηγή έμπνευσης η καθηγήτρια χορού και χορογράφος, Μελίνα Παπαδοπούλου, και συνοδοιπόροι στο ταξίδι οι καθηγητές και χορογράφοι της Σχολής Χορού.

Τέλος, η Σχολή Χορού «Μελίνα Παπαδοπούλου» ευχαριστεί θερμά τους γονείς που βοήθησαν με σκοπό την άρτια οργάνωση της Ετήσιας Παράστασης.
























1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ