Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Λουκά στη Δοβρά

Το απόγευμα της Τρίτης, 11ης Ιουνίου, στον πανηγυρίζοντα υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή

Παναγίας Δοβρά Βεροίας τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα και εψάλη η Ιερά Παράκληση του Θαυματουργού Αγίου.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά γέμισε ασφυκτικά από ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν αφενός την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους για να συνεορτάσει με τον Θαυματουργό Άγιο και αφετέρου το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που θησαυρίζεται στην Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας. Η ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας πρόκειται να αναχωρήσει την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 12:30 μ.μ.


Νέες, νέοι, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά περίμεναν υπομονετικά εντός και εκτός του Ιερού Ναού για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα, να ζητήσουν τη χάρη και την ευλογία των δύο Αγίων και να ευχαριστήσουν τον Άγιο Λουκά για τα πολυάριθμα θαύματα που επιτελεί καθημερινά.

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κηρύττοντας τον θείο λόγο ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Γέροντα Ελισσαίο και της αδελφότητα την Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρου για τη μεγάλη ευλογία

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ