Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κομισιόν κατά Σκοπίων: «Το όνομα έχει συμφωνηθεί με την Συμφωνία των Πρεσπών»

Η ΕΕ εξέφρασε την λύπη της «για τη μη χρήση από ορισμένους από τους ηγέτες της Βόρειας Μακεδονίας του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας

H χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη διεύρυνση 'Ανα Πισονέρο.

Σε ερώτηση για το εάν η Επιτροπή γνωρίζει ότι ορισμένοι δεν κάνουν χρήση της συνταγματικής ονομασίας και ποια είναι η αντίδρασή της, η Άνα Πισονέρο ανέφερε ότι η ΕΕ εξέφρασε την λύπη της «για τη μη χρήση από ορισμένους από τους ηγέτες της Βόρειας Μακεδονίας του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό είναι ξεκάθαρα κάτι που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών. Και είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές πρέπει να σεβαστούν τους όρους των συμφωνιών και να τις εφαρμόσουν με καλή πίστη».

«Από την πλευρά μας εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας στον πρωθυπουργό Μιτσκόσκι και τους νέους υπουργούς μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βόρεια Μακεδονία. Η ΕΕ θα συνεργαστεί στενά με τη νέα κυβέρνηση για την επίτευξη προόδου σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και την προώθηση της πορείας της Βόρειας Μακεδονίας προς την ΕΕ. Νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές», προσέθεσε.

Η εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δυναμική που υπάρχει για τη διεύρυνση προκειμένου να προχωρήσει αποφασιστικά στην πορεία της προς την ΕΕ. Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά τι έχει ξεκαθαρίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι αναμένει από τη Βόρεια Μακεδονία. Και προφανώς αυτό σχετίζεται και με τις συνταγματικές τροποποιήσεις που ουσιαστικά η Βόρεια Μακεδονία δεσμεύτηκε να κάνει για να μπορέσει να προχωρήσει στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή


10 σχόλια:

  1. Τα χρόνια περνούσαν και ο αετός έμαθε να ζει σαν κότα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAi i kotta(skopia) nomizei oti einai aetos!pisonero eipes polla alla stin ousia tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν τω μεταξύ, ούτε ο αρθρογράφος ξέρει πώς να αποκαλέσει το εν λόγω κρατίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσιπρα εθνοπροδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Εξωτερική πολιτική και ειδικά σε ευρωπαϊκά θέματα είναι φανερό ότι πάσχει. Αδυνατούμε να διαχειριστούμε τα θέματα με τα Σκόπια και την Αλβανία διότι δεν τολμάμε να απαιτήσουμε αφού είμαστε υποτελείς στις ΗΠΑ και στη Γερμανία, ενώ αντίθετα Σκόπια και Αλβανία έχουν αποθρασυνθεί διότι έχουν αντιληφθεί ότι οι δύο παραπάνω χώρες τις θέλουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ για τα δικά τους συμφέροντα. Εμείς αρκούμαστε σε φραστικά κομπλιμέντα από ΗΠΑ και Γερμανία. Κυβέρνηση και οπαδοί χαίρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..και οι Αμερικανοί και οι Σκοπιανοί. Τζάμπα πολέμησαν οι παππούδες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια συμφωνία τόσο άκυρη χωρίς κανένα όφελος για την Ελλάδα. Ένα κλείσιμο συνόρων θέλει για 24ωρες να δουν πόσα απίδια παίρνει ο σάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν τόσο απλό,θα γινόταν,φίλε μου.Δυστυχώς ‘’τον ήπιαμε’’ ελέω Τσίπρα,Καμμένου,αμερικανών,γερμανών …

      Διαγραφή
  8. Ολα αυτα επειδη ήμασταν και ειμαστε σοβαρη χωρα και μας παιρνουν και στα σοβαρα οι ..."συμμαχοι". Για κλάματα είμαστε!
    Πού να ερθει η ωρα να λυθουν και ζητηματα οπως στο Αιγαιο και την Κυπρο;;;; Θα κλαίμε με μαυρο δακρυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ