Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατεδαφίζεται το πρώην κτίριο της Αστυνομίας στην Μελίκη - Τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαννάκης

Σε ενημέρωση σχετικά με με την κατεδάφιση του πρώην κτηρίου της Αστυνομίας Μελίκης, προχώρησε ο αντιδήμαρχος Ενότητας Μελίκης Νικόλαος Γιαννάκης. Πιο συγκεκριμένα, σ
την ενημέρωσή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αρχικά θέλω να επισημάνω ότι ως δημοτική αρχή δεν είμαστε μακριά, από όσους είχαν την άποψη ότι το κτήριο έπρεπε να αναστηλωθεί και να μείνει ως στοιχείο της τοπικής ιστορίας και να μας θυμίζει την δική μας καλή ή κακή ιστορία.

Όμως υπήρχε η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών του άρθρου 42 παρ.1 του Ν. 4030/2011 που έλεγξε το κτήριο στις 21 Ιανουαρίου του 2020, και ομόφωνα αποφάνθηκε ότι το διώροφο κτίσμα του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Μελίκης που βρίσκεται στην οδό Κέννεντυ στο ΟΤ 25 αριθ. Οικοπ. 76, στη Μελίκη Ημαθίας, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θεωρείται επικινδύνως ετοιμόρροπο και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους ανεξέλεγκτης κατάρρευσης. Ο χρόνος μιας ασφαλούς αναστήλωσης και διατήρησης δυστυχώς είχε περάσει. Μεταξύ λοιπόν του κινδύνου να καταρρεύσει κάποια στιγμή αιφνίδια και της επιλογής να κατεδαφιστεί με προσοχή χάνοντας όμως ένα στοιχείο της τοπικής ιστορίας, επιλέχθηκε από τους αρμοδίους το δεύτερο.

Αυτή είναι η αλήθεια! Για να απαντηθούν τα όποια καλοπροαίρετα ερωτήματα και για να μην επιχειρείται από κάποιους λίγους ευτυχώς πολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος στη βάση αναληθών δεδομένων».

6 σχόλια:

  1. Για κατεδαφίσεις πρώτοι .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να φύγει και απο το Αγγελοχώρι έχει γίνει εστία μόλυνσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του Αγγελοχωριου δεν είναι ετοιμόρροπο. Είναι σχετικά νεότερο. Συντήρηση και αξιοποίηση χρειάζεται. Δυστυχώς όλα τα δημόσια κτίρια εγκαταλείφθηκαν ..Και τα χωριά αφέθηκαν στην τύχη τους. Τους ψηφίζουμε για να καμαρώνουν στις φωτογραφίες. Και για την επαγγελματική αποκατάσταση των συγγενικών προσώπων τους.

      Διαγραφή
    2. Σωστά! Ας μην ξεχνάμε ότι η κατεδάφιση είναι το έσχατο μέτρο και ότι πριν από την κατεδάφιση υπάρχουν και άλλα μέτρα άρσης της ετοιμορροπίας. Ως προς την προστασία των πολιτών, μπορούν απλώς οι ιδιοκτήτες των λεγόμενων "ετοιμορρόπων" να κλειδώνουν τις πόρτες και να καθαρίζουν τα ακίνητά τους (το δημόσιο ή ο δήμος, εν προκειμένω....)

      Διαγραφή
  3. Προσφέρθηκε πολίτης να δωρίσει χρήματα για την αποκατάστασή του και χρήση του ως ΚΑΠΗ και η δωρεά του δεν έγινε δεκτή. Το κτίριο μπορούσε να επισκευαστεί, είχε κινδύνους αλλά ετοιμόρροπο δεν ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κατεδαφισετε τα παλια σπιτια που ειναι εγκαταλελειμενα επι χρονια σε καθε πολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ