Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«γκόλφΩ - the last project»: Ναι, τέτοιες παραστασάρες ανεβάζει η ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας!


Αν την χάσατε χθες, ανεβαίνει ξανά την Τετάρτη 5/6
Γκόλφω και Τάσος. Μια πολύ παλιά βουκολική ιστορία για την νεανική αγάπη, την προδοσία αλλά και την ακλόνητη πίστη, τις ταξικές διαφορές, που έγραψε το 1893 ο Σπυρίδων Περεσιάδης. Ένα κείμενο που αποτελεί σταθμό στη νεοελληνική δραματουργία και συναντά τις εποχές μέσα από τα ανθρώπινα πάθη των ηρώων του.

Την παράσταση «γκόλφΩ - the last project» ανέβασε η ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροια, για πρώτη φορά το 2017 με την ομάδα του Πέτρου Μαλιάρα «Ονειροπόλοι», παιδιών Λυκείου. Τότε παίχτηκε και ξαναπαίχτηκε συνολικά 7 φορές, έπειτα από απαίτηση όσων δεν κατάφεραν να βρουν ένα εισιτήριο, καθώς η αίθουσα της Στέγης αποδείχτηκε πολύ μικρή για το κοινό της Βέροιας.


Φέτος, ο Πέτρος Μαλιάρας επανέλαβε το εγχείρημα, με δύο ομάδες, παιδιών Γυμνασίου, «Επί Σκηνής» και «Στιχομυθία». Αυτή τη φορά επιλέχθηκε ο Χώρος Τεχνών, με τον σκηνοθέτη να εκμεταλλεύεται και να αναδεικνύει κάθε σημείο του χώρου και της σκηνής και να καταφέρνει να συντονίσει άψογα 46 εφήβους! Κλασική και αγαπημένη «συνταγή Μαλιάρα», οι πολυπληθείς ομάδες, η έντονη κίνηση, ο ρυθμός, οι εναλλασσόμενες σκηνές και η πολλαπλή διανομή ρόλων, που από την πρώτη σκηνή αντιλαμβάνεσαι ότι θα δεις κάτι διαφορετικό, κάτι αντάξιο επαγγελματικής σκηνής και θα θαυμάσεις μια ευρηματική σκηνοθεσία, ικανή να απογειώσει και το πιο απλό κείμενο. Και ακόμα μια φορά δεν μας απογοήτευσε.

Η δράση στο κλασικό έργο εμπλουτίζεται από πολλά δημοτικά ή δημοτικοφανή τραγούδια, οι επιλογές όμως του Μαλιάρα για την «γκόλφΩ - the last project» ήταν ήχοι ροκ/metal παραδοσιακοί ηπειρώτικοι που συνόδευαν άψογα την εφηβική ενέργεια των ηθοποιών που -αξίζει να σημειωθεί- συγκλόνισαν με την ερμηνεία τους, την κινησιολογία, το πάθος


Απολαύσαμε ακόμα και μια μουσική μάχη, ζωντανά επί σκηνής μεταξύ Τάσου και Κίτσου και με όπλα τους ντραμς και ηλεκτρική κιθάρα.


Φυσικά και αξίζει να σημειωθεί η συνολική προσπάθεια που έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Η σκηνογραφία και ενδυνατολογία του Δημήτρη Γεωργόπουλου, η ηχοληψία του 
Αλέξανδρου Καροτσέρη, η εικαστική επιμέλεια του Δαμιανού Οικονομίδη, ο φωτισμός του Γιώργου Βέγκου, ακούραστων συνεργατών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.


Στο τέλος, οι ηθοποιοί έγιναν ένα κουβάρι με τον σκηνοθέτη τους, αγκαλιάστηκαν σφιχτά και έκλαιγαν με δάκρυα χαράς, ικανοποίησης και συναισθηματικής αποφόρτισης, μαζί με το κοινό που χειροκροτούσε συνεπαρμένο και που πολλοί από αυτούς αδυνατούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Μια παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσετε. Και έχετε μια ακόμα -last- ευκαιρία, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:00 στον Χώρο Τεχνών.


Συντελεστές

Κείμενο: Σπυρίδων Περεσιάδης
Σκηνοθεσία/Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Μαλιάρας
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος
Εικαστική Επιμέλεια Σκηνικών: Δαμιανός Οικονομίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία/Τεχνικός Ήχου: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Ψυχαράκης
Φωτογραφία αφίσας: Παύλος Τσανακτσίδης (μαθητής του τμήματος φωτογραφίας θεάτρου ‘Αμήχανοι’)
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Επί Σκηνής (αλφαβητικά):

Αγγελίδου Παναγιώτα, Ακριβόπουλος Διογένης, Ακριβοπούλου Κυριακή, Αναστασίου Άντα, Αναστασίου Σπύρος, Αντωνιάδου Παναγιώτα, Βελισσαρίδης Κωνσταντίνος, Βενετικίδου Κική, Βέργου Νικολέτα, Γραμματικοπούλου Άλκηστις, Δοβλέτογλου Γιώτα, Επαμεινωτίδου Στέλλα, Θεμέλη Νεφέλη, Θεοχαροπούλου Μυρτώ, Καλτσή Δέσποινα, Καραβασίλη Αρετή, Καραστογιάννη Δέσποινα, Κασαμπά Βασιλένια, Κατσαμακίδου Ειρήνη, Κελέσμητου Τριανταφυλλιά, Κοντοπούλου Δάφνη, Κοπαλίδης Γιώργος, Κοπαλίδης Φίλιππος, Κορυφίδου Φωτεινή, Κοτρίδης Πέτρος, Κοτσαλίδου Μελίνα, Κωνσταντινίδης Βασίλης, Λιλιοπούλου Μελίνα, Λύκας Ραφαήλ-Άγγελος, Μάρκου Δέσποινα, Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος, Μιχαλοπούλου Ράνια, Μούρτη Νικολέτα, Μπούγκαρτσιτς Γεωργία, Μπούκτση Βιργινία, Ορφανίδου Μαρίζα, Παντσερίδου Ιφιγένεια, Παρασκευόπουλος Θοδωρής, Πασχαλίδου Σοφία, Πέτρου Απόστολος, Πίπου Αρχοντούλα, Πιστόλας Δημήτρης, Σαμανίδου Ηλέκτρα, Τσάνου Άρτεμις, Τσιτινίδου Δήμητρα, Φύκατα Καλλιόπη.

Δείτε φωτογραφίες:













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ