Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται σαφάρι ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας, η Επιθεώρηση Εργασίας, τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) του ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ ξεκινούν εκτεταμένους ελέγχους στους πλέον παραβατικούς κλάδους.

Όπως αναφέρει το dnews.gr. οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στους τομείς του τουρισμού και επισιτισμού, της μεταποίησης, των κατασκευών, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παροχής υπηρεσιών.

Η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα για τις αρχές, με στόχο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού. Οι έλεγχοι συνδυάζουν την αξιοποίηση ηλεκτρονικών εργαλείων και βάσεων δεδομένων, επιτρέποντας την έγκαιρη αναγνώριση παραβατικών επιχειρήσεων και την επιβολή των απαραίτητων κυρώσεων.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, τα ΠΕΚΑ διενήργησαν 4.335 επιτόπιους ελέγχους, επιβάλλοντας 380 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.714.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία. Επιπλέον, καταγράφηκαν 5.147 πράξεις επιβολής εισφορών, συνολικού ύψους 8.544.354 ευρώ. Η Επιθεώρηση Εργασίας, από την πλευρά της, πραγματοποίησε 25.210 ελέγχους κατά το πρώτο τετράμηνο, διαπιστώνοντας 5.582 παραβάσεις και επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 14.592.238 ευρώ.

Οι τομείς με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα περιλαμβάνουν τα συνεργεία οχημάτων, τη μεταποίηση, την παροχή υπηρεσιών, τη διασκέδαση, τις κατασκευές, τα καταλύματα και την εστίαση. Η ένταση των ελέγχων αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης και των κατασκευών.

4 σχόλια:

  1. Αν πάνε στα χωράφια θα κλάψει ο κάθε πικραμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μικρα μαγαζιά να κάνουν ελέγχους γιατί όταν ερχοντε στα εργοστάσια, το αφεντικό μας κλείνει στα ψυγεία και μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος μας πέφτουν τα σφραγίσματα από το κρύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα κλάψει όλη η εστίαση. Έχουν φάει όλα τα ένσημα τόσα χρόνια και έχουν γίνει κάποιοι μάγκες και το παίζουν αδικημένοι ενώ αυτοί ήταν πρώτη ανέντιμοι προς το προσωπικό τους. Το ίδιο και οι αγρότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πάτε και στα ταξι που κολλάνε 8 ένσημα των μήνα στους οδηγούς και τούς ζητάνε να πληρώσει οδηγός τα 4 ένσημα δεν ντρέπονται λίγο που η ανθρώπη κάνουν 12 ώρες και 13 να πάνε στο σπίτι τους έλεος εργοδότης είναι αυτός με ολόκληρο μήνα εργασίας να τους εκμεταλλεύονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ