Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με πολύ κόσμο η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Οσίου Αρσενίου και 30 από του Οσίου Παϊσίου

Την Κυριακή 16 Ιουνίου το πρωί, μετά το αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ι. Ναό Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου στο Πλατύ, διοργανώθηκε εκδήλωση

, στο πλαίσιο των «Λ΄ Παυλείων», με τίτλο «Καππαδοκία Αγιοτόκος», με την ευκαιρία της συμπληρώσεως φέτος 100 χρόνων από την κοίμηση του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και 30 χρόνων από την κοίμηση του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πλατέος με τον γενικό συντονισμό του Πρωτ. Χρήστου Μιχαηλίδη, προϊσταμένου της Ενορίας, ο οποίος παρουσίασε με επιτυχία την εκδήλωση.

Στην αρχή εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε ο βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πανοσ. Αρχιμ. Χερουβείμ, ο οποίος κατάγεται από το Πλατύ.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων με θέμα «ευλαβικό προσκύνημα στη γη της Καππαδοκίας».


Ακολούθως το λόγο έλαβε ο δεύτερος ομιλητής Αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς, καθηγούμενος Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «εμπειρίες από τον όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη».


Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των αναμνηστικών των επετειακών Λ΄ Παυλείων από τον Σεβασμιώτατο. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.















1 σχόλιο:

  1. Ο αγαπητός κ. Βεσυρόπουλος , αν μετάνοιωσε για το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια που ψήφισε , μπορεί να το πει από το βήμα της Βουλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ