Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεν έχουν γεωπόνους στον ΕΛΓΑ για να κάνουν τις εκτιμήσεις ζημιών

Συνεχίζεται η συγκομιδή πυρηνόκαρπων με αρκετές ποικιλίες να παρουσιάζουν ζημιές λόγω των βροχοπτώσεων και των χαλαζοπτώσεων.

Υπάρχουν ζημιές από τις βροχοπτώσεις στα κεράσια και από τις χαλαζοπτώσεις σε πυρηνόκαρπα και μήλα σε Ημαθία, Πέλλα και Αμύνταιο.

Τώρα έπρεπε να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις ζημιών. Τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ όμως είναι υποστελεχωμένα.

Για παράδειγμα το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ της Κοζάνης έχει μόλις 3 γεωπόνους εκτιμητές.

Από την άλλη το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ της Βέροιας αυτή την στιγμή έχει 9 γεωπόνους - εκτιμητές. Ήρθαν ακόμη 5 γεωπόνοι από την υπόλοιπη Ελλάδα. Με 14 γεωπόνους δεν μπορούν να γίνουν οι εκτιμήσεις ζημιών σε Ημαθία και Πέλλα.

Πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι θα γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ αλλά θα καθυστερήσουν πολύ να πάνε στα υποκαταστήματα - κατά τα τέλη Ιουλίου - και θα πρέπει στη συνέχεια να εκπαιδευτούν. Μετά από τόσο καιρό δεν θα μπορέσουν να κάνουν τις εκτιμήσεις ζημιών.

Αυτόν που ζητάνε οι παραγωγοί είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις για να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών.

Για το πρόβλημα της έλλειψης γεωπόνων στον ΕΛΓΑ διαμαρτύρονται οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νάουσας, Σκύδρας, Αλμωπίας και Βελβεντού.

Αυτό που κάνει εντύπωση πάντως είναι ότι αν και ο Υφυπουργός ΑΑΤ, αρμόδιος για τον ΕΛΓΑ, είναι βουλευτής Πέλλας να μην έχει γεωπόνους ο ΕΛΓΑ της Βέροιας.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ