Το σημείο του χωραφιού ή σημείο του εδάφους όπου ακουμπούσε το καρπούζι είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη σωστή ωρίμανση. Αυτό το σημείο είναι συνήθως εύκολο να βρεθεί. Για ένα ώριμο καρπούζι, η περιοχή αυτή πρέπει να έχει κίτρινο, κεχριμπαρένιο, βουτυρένιο ή κρεμώδες χρώμα, υποδεικνύοντας ότι το καρπούζι έμεινε στο αμπέλι αρκετό καιρό για να ωριμάσει. Ένα άγουρο καρπούζι θα έχει μια πιο λευκή κηλίδα στο χωράφι.
Το τεστ του χτυπήματος είναι κλασικό, αν και απαιτεί λίγη εξάσκηση. Σηκώστε το καρπούζι και χτυπήστε το όπως θα κάνατε σε μια πόρτα. Ένας βαθύς, κούφιος ήχος, παρόμοιος με τύμπανο, υποδηλώνει ότι το φρούτο είναι ώριμο. Εάν ο ήχος είναι υψηλός, το φρούτο είναι πιθανότατα άγουρο. Ένας θαμπός θόρυβος υποδηλώνει ότι το καρπούζι είναι πιθανώς υπερώριμο.
Βρείτε το άκρο του άνθους του καρπουζιού. Πιέστε αυτή την περιοχή με τον αντίχειρά σας. Ένα άγουρο καρπούζι θα το αισθάνεστε τελείως συμπαγές, ένα υπερώριμο καρπούζι θα είναι πολτώδες και ένα ώριμο καρπούζι θα υποχωρεί λίγο, λυγίζοντας ελαφρώς κάτω από την πίεση του αντίχειρά σας.
Τέλος, μυρίστε το καρπούζι. Θα πρέπει να μπορείτε να μυρίσετε ένα γλυκό άρωμα μέσα από τη φλούδα. Αν δεν υπάρχει καμία μυρωδιά, το φρούτο είναι πιθανότατα άγουρο. Αντίθετα, αν το άρωμα είναι έντονο, το πεπόνι μπορεί να έχει περάσει την ακμή του.
Για να να μαλωσουμε μαζί τους.
ΑπάντησηΔιαγραφή