Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αφήνουν τα ροδάκινα στα δέντρα οι παραγωγοί - Ζητούν καλύτερη τιμή για το συμπύρηνο ροδάκινο

Αποφασισμένοι να αφήσουν τα επιτραπέζια ροδάκινα στα δέντρα είναι οι αγρότες της Πέλλας και ζητούν εγγυημένη τιμή στα 50 λεπτά ανά κιλό συμπύρηνου ροδάκινου. Την Τετάρτη στη Βέροια η νέα σύσκεψη για να καθορίσουν την στάση τους οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Λάρισας.

Εργάτες γης κόβουν ροδακινιές στη Σκύδρα λίγο πριν την εκκίνηση της συγκομιδής, γιατί η παραγωγή είναι ασύμφορη. Οι αγρότες της Πέλλας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη μαζέψουν τα ροδάκινα από τα δέντρα αν δεν εξασφαλίσουν εγγυημένη τιμή πώλησης από την ένωση κονσερβοποιών.

Πέντε αγροτικοί σύλλογοι της Πιερίας και της Ημαθίας με κοινή επιστολή τους ζητούν εγγυημένη τιμή στα 50 λεπτά ανά κιλό συμπύρηνου ροδάκινου.

Πονοκέφαλο για τους ροδακινοπαραγωγούς προκαλεί και η παραμορφωτική ασθένεια που έχει εμφανιστεί τελευταία στα ροδάκινα, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την παραγωγή.

Την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Βέροια αγροτικών συλλόγων της Πιερίας, της Ημαθίας, της Πέλλας και την Λάρισας για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα τους.


5 σχόλια:

  1. Και τρακτέρ στην είσοδο των βιομηχανιών, να μην μπενοβγαίνει τίποτα.
    Μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό οι βιομηχανίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που ειπες δεν θα γινει. Τρακτερ στην εισοδο για να μην μπαινοβγαινει τιποτα. Εκει υπαρχει φυλακιο. Αμεσως θα ερθουν οι μπατσοι θα τον συλλαβουν και θα του κατασχεσουν το τρακτερ. Μονο προβλημα θα δημιουργησει. Αλλου οι ειρωνειες σου. Ειμαι σιγουρος οτι εισαι πανω απο 50 χρονων και δεν εχεις εργαστει αρκετα χρονια. Ενας τεμπελης εισαι.

      Διαγραφή
  2. Ας τα κρατήσουν για Βαλσαμωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρέπει οι συνεταιρισμοί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να καταγγείλουν το καρτέλ των βιομηχανιών όχι μόνο στην επιτροπή ανταγωνισμού στην Ελλάδα, αλλά στην επιτροπή ανταγωνισμού ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο απ' την αρμόδια επίτροπο Ε.Ενωσις θα βγει αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν παει στα 20 λεπτα και μετα 1 κιλο κομποστα φευγει για 7 και 10 ευρω εξω ο αγροτης θα κρατισει ουτε 0,20 με 0,25 λεπτα κοψιμο αλλαγη ποικιλιας σε αλλες και τελος τα εργοστασια κομποστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ