Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Η πόλη μέσα μας»: Στην πλατεία Ωρολογίου η έκθεση της ομάδας φωτογραφίας θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Αμήχανοι»


Πώς μπορεί μια έκθεση φωτογραφίας να γίνει τόσο βιωματική; Φέρτε τα κινητά σας και τα ακουστικά σας και «ακολουθήστε» τον φωτογράφο...

Ένα εξαιρετικό project με θέμα «Η πόλη μέσα μας», από την ομάδα φωτογραφίας θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας «Αμήχανοι» παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου στην πλατεία Ωρολογίου.


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη Πόλη» που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο και για τέσσερις ημέρες στην Βέροια, η ομάδα του Τάσου Θώμογλου συμμετείχε σε ένα project, ένα ερευνητικό εγχείρημα όπως το χαρακτήρισε και ο ίδιος, στο οποίο οι φωτογράφοι, φορώντας τα ακουστικά τους και ακούγοντας ένα αγαπημένο τους κομμάτι στο repeat, βγήκαν στην πόλη και φωτογράφησαν κομμάτια αυτής, όπως τα είδαν και τα αισθάνθηκαν μέσα στη συνθήκη «απομόνωσης» που δημιούργησαν. Τα ερωτήματα που τέθηκαν, «Μπορεί η μουσική να καθοδηγεί τα μάτια; Πού σε οδηγεί; Τι θα προκύψει από όλο αυτό;
».


Το project έδινε την δυνατότητα στον θεατή να συμμετέχει σε όλο αυτό, σαν να τον πήρε από το χέρι ο φωτογράφος και να ακολούθησαν μαζί, σε δεύτερο χρόνο, τη διαδρομή, βιώνοντας τα συναισθήματα του καλλιτέχνη μέσω της μουσικής του και ταυτόχρονα και τα δικά του συναισθήματα που γεννούσαν οι εικόνες της πόλης. 
Σε αυτό βοήθησε τόσο το intro του κάθε φωτογράφου όσο φυσικά και το τραγούδι που επέλεξε, το οποίο ο θεατής μπορούσε να ακούσει στο κινητό του, σκανάροντας το ανάλογο QR code.

Στο πρωτότυπο και τόσο αρμονικά δεμένο με του μουσικό φεστιβάλ, συμμετείχαν οι: Αλεξάνδρα Γκίκα, Κατερίνα Γρηγοριάδου, Σοφία Δαμιανίδου, Ευαγγελία Ιωαννίδου, Μαρία Κούτρα, Κωνσταντίνος Ντομουχτσής, Κώστας Παπακώτας, Χρυσάνθη Στάμου, Δάφνη Τσολάκη, Μιχάλης Χασιώτης, Στράτος Χατζόπουλος.

Οι φωτογραφίες θα φιλοξενούνται στην πλατεία Ωρολογίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουνίου που ολοκληρώνεται το φεστιβάλ.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ