Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε ένα διαφορετικό κανταΐφι... αλμυρό


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Ακούγοντας κανταΐφι σου έρχεται στο μυαλό ένα ταψί με το γνωστό σιροπιαστό μαλλιαρό γλυκό, όμως το φύλλο του κανταΐφιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου και μάλιστα πολύ δημιουργικά στην εκτέλεση αλμυρών συνταγών.

Μια συνταγή για αλμυρό κανταΐφι μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, που στέκεται εξαιρετικά ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για το κρασί σας.

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

1/2 κιλό κανταΐφι
800γρ. τυρί τριμμένο (από 200γρ.διάφορα) γκούντα, κασέρι, ενταμ, ρεγκάτο. Ό,τι θέλουμε.
150γρ. βούτυρο
1 κιλό γάλα
6 αυγά
πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το κανταΐφι (ξάνουμε) με το χέρι μας και το στρώνουμε σε ένα μετρίου μεγέθους βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε το μισό βούτυρο λιωμένο, κατόπιν το μείγμα τυριών, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και τα ρίχνουμε από πάνω. Το βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δυο ώρες κ μετά ψήνουμε στους 200© για 35'- 40'.

Tips: μπορούμε επίσης να κάνουμε ατομικά κανταΐφια βάζοντας ένα μπαστούνι γραβιέρας μέσα, τυλίγοντάς τα και τηγανίζοντας σε ηλιέλαιο. Τέλος περιχύνουμε με λίγο θυμαρίσιο μέλι και πουδράρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ