Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

6 οφέλη του ροδακίνου για την υγεία σας

Τα ροδάκινα έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία από όσα φαντάζεστε. Ας τα δούμε αναλυτικά. Τα ροδάκινα είναι μέλος της οικογένειας των πυρηνόκαρπων, μαζί με τα νεκταρίνια, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κεράσια. Εκτός από το ότι είναι πολύ νόστιμα, τα προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία.

Είναι καλά για την υγεία του εντέρου

Ένα ροδάκινο (περίπου 100 γραμμάρια) περιέχει 1,5 γραμμάριο φυτικών ινών. Είναι το «δύσπεπτο μέρος» των υδατανθράκων που βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, υποστηρίζει την υγεία του εντέρου και βοηθά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα επιβραδύνοντας πόσο γρήγορα ανεβαίνουν τα σάκχαρα στο αίμα.

Τα ροδάκινα περιέχουν επίσης πρεβιοτικά, τα οποία τροφοδοτούν τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου που συνδέονται με το ανοσοποιητικό και τη διάθεση.

Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Τα ροδάκινα υποστηρίζουν την ανοσία με τρεις τρόπους. Ένα μέσο ροδάκινο, περιέχει 6 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, που είναι το 7% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας (RDA) για τους άνδρες και το 8% για τις γυναίκες.

Αρκετοί τύποι ανοσοκυττάρων χρειάζονται βιταμίνη C για την παραγωγή, τη λειτουργία και την προστασία τους.

Τα ροδάκινα περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, η οποία παίζει ρόλο στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων και άλλων οργάνων σας.

Ο τρίτος τρόπος με τον οποίο τα ροδάκινα υποστηρίζουν την ανοσία είναι μέσω των φυσικών αντιμικροβιακών τους ιδιοτήτων, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα συστατικά στα ροδάκινα βοηθούν στην καταπολέμηση βακτηρίων και άλλων ζωυφίων που μπορούν να μας αρρωστήσουν.

Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Τα ροδάκινα περιέχουν αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και καροτενοειδή ειδικά.

Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστό ότι καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, το οποίο είναι μια ανισορροπία μεταξύ της παραγωγής ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τα κύτταρα και την ικανότητα του σώματος να αντιμετωπίσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις τους.

Αυτό είναι το κλειδί για την υγεία του εγκεφάλου, καθώς το οξειδωτικό στρες είναι γνωστό ότι είναι ένας αιτιολογικός παράγοντας σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Θα έχετε ένα πιο υγιές δέρμα

Τα ροδάκινα έχουν βήτα καροτίνη και βιταμίνη C. Και τα δύο έχουν αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν το υγιές δέρμα. Η βήτα καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α, βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου.

Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη δημιουργία κολλαγόνου και τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Η αύξηση της πρόσληψης νερού έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στην ενυδάτωση του δέρματος.

Επειδή ένα φρέσκο ​​ροδάκινο περιέχει περίπου 88 γραμμάρια νερό, μπορεί επίσης να είναι ενυδατικό για το δέρμα σας και για το σώμα σας συνολικά.

Τα ροδάκινα μπορεί να υποστηρίξουν την υγεία των ματιών

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη στα ροδάκινα βοηθούν στην προστασία του αμφιβληστροειδούς και του φακού. Αυτά τα δύο καροτενοειδή έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο δύο κοινών οφθαλμικών διαταραχών, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.

Η βιταμίνη Α στα ροδάκινα βοηθά επίσης στην υποστήριξη της υγιούς όρασης. Αν και σπάνια, μια πραγματική ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται ξηροφθαλμία, η οποία μπορεί να βλάψει τη φυσιολογική όραση και να οδηγήσει σε νυχτερινή τύφλωση (αδυναμία όρασης στο σκοτάδι).

Τα ροδάκινα μπορεί να είναι χρήσιμα για την αρτηριακή πίεση

Τα ροδάκινα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και αυτό είναι σημαντικό για την αρτηριακή πίεση, επειδή η κατανάλωση πολλών τροφίμων με νάτριο, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης ενεργώντας ως φυσικό διουρητικό για να απομακρύνει την περίσσεια νατρίου και υγρών από το σώμα.

Η απαλλαγή από την περίσσεια νατρίου και υγρών ανακουφίζει από την πίεση στην καρδιά και τις αρτηρίες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

Μπορείτε να βρείτε πολλούς τρόπους για να εντάξετε τα ροδάκινα στη διατροφή σας. Είτε σε φρουτοσαλάτες, σε smoothies, χυμούς, μαζί με γιαούρτι και σε πολλά επιδόρπια.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ...ΣΚΑΕΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ