Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

To πιο Παοκτσήδικο άρθρο που διάβασα ποτέ!

Γράφει ο «Κατάσκοπος»
Τελείωσε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών. Ένας τίτλος που κρίθηκε στο 95 λεπτό, όταν ο «φορτηγατζής» Ανσαριφάρ, αντί να βάλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, εκείνος την πέταξε δύο μέτρα εκτός εστίας.


Τέζα η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης που περίμεναν ένα θαύμα που όμως ποτέ δεν ήρθε! Δίκαια ο ΠΑΟΚ πήρε του κούπα. Το άξιζε! Σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και όλες τις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας επικράτησε πανικός! 

Θα γράψουμε πολλά για την φετινή χρονιά, αλλά πριν μπω σε λεπτομέρειες και αναλύσεις (αν και δεν το κάνω συχνά), θα ήθελα να αναπαράγω ένα άρθρο του δημοσιογράφου Σωτήρη Μήλιου που ανέβηκε στο SDNA. Νομίζω τα λέει όλα! Είναι το πιο Παοκτσήδικο άρθρο που έχω διαβάσει ποτέ... Διαβάστε:


Ομάδα μου αλήτισσα, Κωνσταντινουπολίτισσα!


Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ είναι η νίκη των μη προνομιούχων. Η νίκη των φτωχοδιάβολων αυτής της χώρας. Η νίκη όσων αντέχουν να αντιστέκονται. 

Γράφει ο Σωτήρης Μήλιος...

Το δεξί χέρι ψηλά. Σφιγμένη γροθιά. Το άλλο χέρι πίσω από την μέση. Σε στάση προσοχής. Κεφάλι ψηλά. Όρθιο. Χείλη σφιγμένα. Στο όριο να ματώσουν. Απάθεια. Νιρβάνα.

Ο κόσμος είναι δικός σου. Κανείς δεν μπορεί να σε πειράξει. Κανείς δεν μπορεί να σε απειλήσει. Τίποτα δεν μπορεί να σε φοβίσει. Είσαι το επίκεντρο του κόσμου. Ξέρεις, αυτός δεν είναι ένας απλός πανηγυρισμός. Όχι, δεν αφορά μόνο τις φυλετικές διακρίσεις, τον ρατσισμό. Όχι.

Είναι ένα σύμβολο απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητα. Είναι μία διαμαρτυρία απέναντι στην αδικία, την ανισονομία, την διαφορετική μεταχείριση, είναι μία μορφή διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτό τον σάπιο κόσμο.

Ένας τύπος που ήρθε από το μακρινό Ντονετσκ και γεννήθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στην μακρινή επαρχία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, χιλιάδες χιλιόμετρα από την Τούμπα και τις ρίζες του ΠΑΟΚ, ήρθε για να δωρίσει στον Δικέφαλο εκτός από την κλάση του, ένα σύμβολο.

Αυτή η σφιγμένη γροθιά είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι η δική του γροθιά κόντρα σε όλους και σε όλα. Είναι η δική του γροθιά στο κατεστημένο. Αυτή η γροθιά, είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει να αντισταθεί, δεν έχει άλλον. Δεν μπορεί να έχει άλλον.

Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ είναι η νίκη όλων των μη προνομιούχων. Η νίκη όλων των φτωχοδιάβολων αυτής της χώρας. Η νίκη όσων δεν έχουν την παραμικρή πρόσβαση, την παραμικρή επιρροή στα κέντρα εξουσίας. Η νίκη, όσων παλεύουν να είναι όσο καλύτεροι γίνονται κάθε μέρα, δίχως να εύχονται να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Η νίκη όσων αντέχουν.

Ο ΠΑΟΚ το μόνο που είχε ήταν το ποδόσφαιρο του. Τίποτα άλλο. Το ποδόσφαιρο του και το δίκιο του. Υπήρχε μόνο ένας δρόμος, ένας τρόπος για να φτάσει στην γη της Επαγγελίας.

Να πάει ευθεία. Μόνο ίσια. Να ποδοπατήσει, να περάσει από πάνω από όσους επιχειρούσαν να μπουν στο διάβα του, να βάλουν εμπόδια στον δρόμο του. Αυτό που κάνει σε όλη την ιστορική του διαδρομή, άλλοτε πετυχημένα, άλλοτε όχι.

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να… ξεράσει την ποιότητα του σε κάθε γήπεδο της ελληνικής πλάσης. Να κάνει φίλους και εχθρούς να τον παραδεχθούν. Να είναι διπλά καλύτερος παντού, επίθεση, άμυνα, πόντοι, νίκες, κανονική διάρκεια, πλέι-οφ, ντέρμπι, παντού. Κι όμως, ακόμα κι έτσι υπήρχε ένα τελευταίο εμπόδιο, ίσως το πιο ψηλό από όλα.

Ένας αντίπαλος που προσπαθούσε για να αντλήσει χαρά, προκαλώντας πόνο. Ένας ελίτ (;) διαιτητής που στα 17 δευτερόλεπτα κιτρίνισε παίκτη σε φάση που οριακά ήταν φάουλ. Ένα γήπεδο καμίνι. Ένας ρέφερι με διαφορετικά κριτήρια στον πειθαρχικό έλεγχο, βγαλμένος από άλλες σκοτεινές εποχές. Ένα κρύο γκολ ισοφάρισης. Μία αποβολή για φάουλ στην σέντρα.

ΠΑΟΚ against all - ΠΑΟΚ against all odds.

Σε όλη την χρονιά, δεν υπήρξε κάτι που να τον έσπασε, κάτι που να τον λύγισε. Δεν υπήρξε κανένας εξωτερικός παράγοντας, κανένα εμπόδιο που να του έφραξε τον δρόμο.

Πορεύτηκε έχοντας ως σύμβολο αυτή την υψωμένη γροθιά. Μόνος του. Μόνος του, σε μία εποχή, που όσοι πορεύονται μόνοι τους, εξαφανίζονται. Συμβολικά, το γκολ τίτλου το έβαλε εκείνος. Αυτός ο φωτεινός άνθρωπος, που ήρθε από την άλλη άκρη της γης να μας δείξει ένα άλλο μονοπάτι και να μας δείξει ότι… γίνεται.

Ως άλλος Γκάντι, μας έδειξε ότι την μέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη! Ο Τάισον στάθηκε σε στάση ευλαβικής προσοχής, χωρίς να προκαλέσει, με απόλυτο σεβασμό στην στιγμή, στο μέρος, στην ιστορικότητα της φάσης και απλά σήκωσε την γ@μημένη γροθιά του μπροστά σε όλους, δίχως τον παραμικρό μορφασμό.

Στο τέλος της ημέρας είναι… μπάλα. Το πήρε ο ΠΑΟΚ, μα η συμπαντική ισορροπία δεν απειλείται. Το ηλιακό μας σύστημα θα εξακολουθεί να έχει αυτόφωτους και ετερόφωτους πλανήτες, όπως και… δορυφόρους. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία υψωμένη γροθιά στον αέρα και σφιγμένα χείλη. Μέχρι να ματώσουν…

23 σχόλια:

  1. Κατασκοπε της πλάκας ομάδα των μη προνομιούχων ο ΠΑΟΚ ,ερώτηση 1η Τσοχατζόπουλος,Βενιζέλος. Ερώτηση 2η ο πτωχός ιδιοκτήτης,ο μη προνομιούχος. Ερώτηση 3η πτωχικο μπάτζετ. Ερώτηση 4η ποιοι επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο του Άρη και ποιοι του ΠΑΟΚ. Ερώτηση 5η ο Μιχαλάκης μας έδωσε εντολή όχι συγκεντρώσεις, ξέχασε να αναφέρει μόνο του Άρη. Ερώτηση 6η ξέχασα το Παλατάκι στον πολυπρωταθλητη .Τέλος συγχαρητήρια στην δεύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος , υπενθυμίζω τους βαθμούς 7 - 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι να ναι εισαι

      Διαγραφή
    2. Σε τι δεν συμφωνείς ή δεν στα είπαν ,άσε το πενηνταρικο.

      Διαγραφή
  2. Ένας ελίτ διαιτητής που από την αρχή κατάλαβε τις προθέσεις του κατά λάθος μπακ του ΠΑΟΚ,που θα μπορούσε αν ήταν όπως λες να ακυρώσει το πρώτο γκολ σαν φάουλ μέσω var,ένα διαιτητής που επέτρεψε τον Μορον να είναι όρθιος ούτε 45 λεπτά,ένας διαιτητής που όπως λέει και ο βαρουχας δεν έχει δυναμομετρο στην ανατροπή του Μορον,ένας ελίτ διαιτητής που ανατρέπεται ο Ρώσος του Άρη και πάλι ο βαρουχας λέει ότι έβαλε πρώτος το πόδι του για να κερδίσει την ανατροπή,όσο για την αποβολή στο 78' που βγήκε στο 80φευγα παίχτηκαν 5 λεπτά μέχρι την λήξη ποδόσφαιρο μόνο από την πρώτη ομάδα της Θεσσαλονίκης . Ξέχασα να αναφέρω τρία αραουτ που έδωσε στον Άρη ο εγκληματικος διαιτητής,τελικές 16 - 3 κατοχή ο Άρης και δεν κράτησε 15 λεπτά καθυστέρηση όπως στη Λαμία . Το πήρε ο ΠΑΟΚ μπράβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεξί χέρι ψηλά,σφιγμένη γροθιά,1,5 μύρια συμβόλαιο,κόψε άμα θες από τον κατατρεγμένο 100 χιλιάρικα και αμέσως η γροθιά θα γίνει μούντζα, παραμυθιαζεται τον κόσμο και τους αμυαλους πιτσιρικαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόνος είναι θα σας περάσει εσάς που σχολιασατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΡΕ ΠΟΥ Ο ΣΒΕΡΚΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΗΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΠΑ!

      Διαγραφή
  5. Για αυτό σας λένε παληοσκούλικα.Με 40 βαθμούς πίσω και λένε οτι παίζατε για την φανέλα σας.Για 2 μέρες το καινουριο αφεντικό σας κοιμόταν αγκαλιά με τον δικό σας για να τον εμψυχώσει.Αράξτε τώρα
    και του χρόνου πάλι θα προσπαθήσετε περισσότερο με ένα στόχο να κερδίσετε τον ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο να κερδιρ τον Άρη.

      Διαγραφή
    2. Τα αφεντικά μας αγκαλιά ,και σεις με την κολοφαρδια "Ανσαριφαντ" . Έτσι και αλλιώς είστε οι δεύτεροι στην Θεσσαλονίκη,για πρώτοι στην Ελλάδα, ΠΑΟΚ - Σέρρες 10- 0 τα ξέρουμε,κάτι 100 και βάλε λεπτά στη Λαμία ,κάτι ΟΣΦΠ που ανταλλάσσετε φιλιά αγάπης , 7 - 4 η βαθμολογία για τον πρώτο της πόλης και με κολοφαρδια ο δεύτερος.

      Διαγραφή
  6. Το μπουγάτσα τελείωσε...μπιφτεκαδες από εδώ και στο εξής.πριν ένα μήνα βρίζετε τον κλέφτοκοτα(να φύγει,σας τρώει τα λεφτά κ.τ.λ)και εχθές τον αποθεώνουν 😂😂μπιφτεκογαυροι του βορά..το πρωτάθλημα το έχασε ο Αλαφούζος όταν έδιωξαν τον Γιοβάνοβιτς..η συνεχόμενες μαλ@@ες του Αλμέιδα μέχρι το τέλος...σας το χάρισαν δεν το κερδίσατε 😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα και άμα και αν καί αν μπλα μπλα μπλα. Ήρθατε άλλη μία χρονιά πέμπτη και μάλλον χωρίς τίτλο και πάλι. Τσούζει. Δεν πειράζει θα σας περάσει.

      Διαγραφή
    2. Άλλη μια χρονιά πελάτης ο μπαογκ του Θεού ,τώρα για πρωτάθλημα δώσε στον Καρυπίδη το 1/4 του μπάτζετ του Ιβάν και το 2060 θα σκεφτεί το μπαοκι για πρωτάθλημα,ξανά.

      Διαγραφή
  7. ΤΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ! 50 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΤΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ -ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΣΦΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΑ 19 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψτο στα ουγκαντεζικα μήπως και το καταλάβουν.

      Διαγραφή
  9. Θα σκάσετε από την ζήλια σας ρε σκουλίκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να ζηλέψουμε ,ζηλεύουμε την σουφρα του ανύπαρκτου στο Χαριλάου πελάτη μας 7 - 4 ποντακια στα τέσσερα ματσάκια. Ο δεύτερος στην πόλη , πρωταθλητής Ελλάδος.

      Διαγραφή
    2. Ο δεύτερος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ. Εσείς ανύπαρκτα σκουλήκια χωρίς τίτλο για ακόμη μια φορά. Μετα από έξι ντα χρόνια τα λέμε.

      Διαγραφή
  10. Δεν ήξερα ότι και τα σκουλήκια πονάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά ο "κατάσκοπος" θαύμασε το άρθρο έτσι όπως είναι γραμμένο. Τι σας πειράζει εσάς ρε φίλοι αρειανοί που είδατε επιτέλους πρωτάθλημα στο γήπεδό σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ