Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι έγινε όταν οι Σπόροι και οι Μπόμπιρες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ανέβηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή;


Ένα γλυκό τέλος (;) με ελπίδα και... πίτσα!
Με την παράσταση «This is the end (;)» ολοκλήρωσαν την θεατρική τους χρονιά τα μικρούλια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Οι «Σπόροι» και οι «Μπόμπιρες», ομάδες νηπίων και Α' Δημοτικού αντίστοιχα, φόρεσαν τα καλά τους και ανέβηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024 στη μεγάλη σκηνή του Χώρου Τεχνών για να μας διηγηθούν μια ιστορία τέλους, αλλά και ελπίδας.


Δίπλα τους είχαν και τα μέλη δύο ομάδων ενηλίκων από τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, «ΔέΣΗ» και «Duende». Όλοι μαζί, συμμετείχαν σε μια οικογενειακή γιορτή που μετατράπηκε σε έναν ενήλικο εφιάλτη, για να καταλήξει μέσα από την παιδική ματιά, όπως αναφέρει το σημείωμα των σκηνοθετών, Πέτρου Μαλιάρα και Δήμητρας Σταματίου, να σου θυμίσει να ελπίζεις, να νοιάζεσαι και να αγαπάς! Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

Με φόντο εικόνες καταστροφής του κόσμου, τα μικράκια έπιασαν το χέρι των θεατρικών γονιών τους και, κόντρα στην ασχήμια που μπορεί να δημιουργήσει ο άνθρωπος, χόρεψαν «Γύρω-γύρω όλοι» και έπαιξαν «Περνά-περνά η μέλισσα», επιμένοντας στην αγάπη, το νοιάξιμο, την αθωώτητα που θα γεννάνε την ελπίδα. 


Πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, τα μικρούλια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. βγαίνοντας μπροστά στο κοινό, άλλα έψαχναν και χαιρετούσαν τους γονείς τους, άλλα έπαθαν... stage fright και αποχώρησαν προς τις αγκαλιές των γονιών τους, τα περισσότερα έμειναν πιστά στον ρόλο τους, ενώ όλα στο τέλος ανυπομονούσαν να απολαύσουν την πίτσα που τους περίμενε στο τραπέζι επί σκηνής!




Τους ρόλους ερμήνευσαν (αλφαβητικά):

(ανήλικοι) Βουτσικίδου Στεφανία-Μαρία, Δεληγιάννης Αργύριος-Παναγιώτης, Δεληγιάννης Ελευθέριος-Λουκάς, Θεοφίλου Αγάπη, Κάτσιος Χρήστος, Μπρίτσκος Γεώργιος, Παπαδοπούλου Σουμέλα, Πασβάτη Αναστασία, Πασβάτης Νικόλαος, Πρόιος Μάξιμος, Σιούρδα Μιχαέλα, Χαραβατίδης Παναγιώτης, Χαρισιάδου Δέσποινα, Χατζηπαυλίδου Ελένη-Μιχαέλα

(ενήλικοι) Χάρη Αξούριστου, Αλεξάνδρα Βύζα, Δαμιανός Γκρίτζαλης, Αφροδίτη Καλαϊτζή, Βαγγέλης Καραΐνδρος, Ζαχαρένια Κιατίπη, Ταΐσια Κράβετς, Αναστασία Λέκκα, Κωνσταντίνα Λέκκα, Μελίνα Λούρη, Μαργαρίτα Μακρυκώστα, Μάγδα Ναζλίδου, Γιάννης Παπαγιανόπουλος, Χρύσα Ρογιάννη, Αφροδίτη Φιλίντα














1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ