Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Τα έψαλλαν» στον Αυγενάκη οι Αγρότες - Αποχώρησαν δυσαρεστημένοι

Στα πλαίσια των περιοδειών που πραγματοποιεί λόγω των επερχόμενων ευρωεκλογών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε χτες 9 Μαϊου στη Βέροια όπου συνάντησε αγρότες και κτηνοτρόφους για να ακούσει τα προβλήματα τους. 

Όπως αναφέρει η imathiotikigi.gr, πλήθος κόσμου, κομματικά στελέχη της ΝΔ , πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, πολιτευτές, βουλευτές , εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων , αλλά και πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, τόσο από την περιοχή της Ημαθίας όσο και των όμορων νομών (Κυρίως από την Πέλλα) γέμισαν την αίθουσα του πολυχώρου "Ελιά" σε μια εκδήλωση που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Αναφορά σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έκανε ο κ. Αυγενάκης , τονίζοντας τις δυσκολίες και τα ζητήματα που παρουσιάστηκαν σχετικά με τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ , τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ που ετοιμάζεται, τη Νέα ΚΑΠ και άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, κάνοντας αναφορά και επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ζητώντας από τους αγρότες να στηρίξουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές την ΝΔ.

Έντονη ήταν η δυσαρέσκεια των εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων Αλεξάνδρειας, Ημαθίας και γεωργών Βέροιας αλλά και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, για τα όσα διαδραματίζονται στον πρωτογενή και την δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με τους αγρότες να αναφέρονται στις χαμηλές αλλά και ανοιχτές τιμές στο βιομηχανικό ροδάκινο και όχι μόνο, στις πετσοκομένες πληρωμές των οικολογικών σχημάτων με ευθύνη της κυβέρνησης, στην έλλειψη εργατικού δυναμικού , τις αρνητικές συνέπειες των πολέμων στην αγροτική αγροτική παραγωγή (διάθεση-τιμές) και τη μη καταβολή ενισχύσεων(δεν απάντησε ο ΥπΑΑΤ) και στη μη καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία σε ροδάκινα, νεκταρίνια , βερίκοκα, δαμάσκηνα κ.α. ζητώντας να δοθούν ενισχύσεις, αλλά τον κ. Αυγενάκη να αναφέρει ότι δίνονται ότι καλύπτει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Έτσι, οι αγρότες αποχώρησαν έντονα δυσαρεστημένοι, αφού καλούνται να αποδείξουν για ακόμη μια χρονιά τον ηρωισμό τους και να φέρουν εις πέρας τις καλλιεργητικές φροντίδες με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχοντας άδειες τσέπες.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε ο ΥπΑΑΤ για τη λειτουργία του ΕΛΓΑ σύμφωνα με το νέο κανονισμό του που έρχεται σύντομα:

16 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος που δεν μπόρεσε να διεξάγει Τελικό Κυπέλλου σαν αρμόδιος υπουργός θα λύσει τα αγροτικά ζητήματα!!Να ανέβει δεν βρίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μοναδικός υπουργός που ενώ υπάρχει πρόβλημα με ακαρπία του 2023 στα συμπιρινα δεν κάλυψε ο ΕΛΓΑ και δεν έδωσε βοήθημα
    Πραγματικά πολύ κρίμα για την ΝΔ να βάλει άλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 41% καλα σας κανουν!

      Διαγραφή
    2. Ενώ αν ήταν ο κασελάκης ....... θα έπαιρναν...... αντε να μην πω!!!!!!! Στις επόμενες εκλογες 45% μ΄αυτά που λέτε εσεις και οι αρχηγοί σας. Δηλαδή ποιοι Αρχηγοι!!!!!!! α ρε καημένε!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Τι ήρθε να μας πει δεν κατάλαβα....μάλλον οι κύριοι πάνω στο πάνελ έχουν καταλάβει τι έρχεται και ταράχτηκαν....αντί να δώσουν στους αγρότες ειδικά για ακαερπια αυτοί γελάνε....δεν πειράζει...ελπίζω στις εκλογές να τους δώσουμε και εμείς αυτό που πρέπει ....κρίμα..και ντροπή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα γιατι τα ποσοστά θα είναι πολύ πιο χαμηλά από όσα έχει ονειρευτεί ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ θα είναι τα κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίοι οι βουλευτές ΝΔ ΚΟΥΛΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελειώσατε και εσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπω πολύ ακαρπία για την ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μυαλο δεν βαζετε τρεχετε πισω απο τους βολεμενους....ασχοληθειτε καντε κινηση σοβαρη απεξαρτημενη απο καθε κομματικο αγροτοκαθοδηγητη....ολοι αυτοι σας χρησιμοποιουν για τις δικες τους προσωπικες επιδιωξεις...Συνελθετε πριν γινετε ουρες των κομματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα πανελ των καρτελ της ακριβειας ειναι προιον αυτου του πανεξυπνου ΠΘ που τον ζηλευουν ολοι στην Ευρωπη....ρε πολυ μαυρο θα δειτε ,,,ενας ΠΘ που χρωστει θελετε να σας νοικοκυρεψει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βεσυροπουλος μπαρτζωκας Τσαβδαρίδης τι κάνανε για την ακαρπία
    Στα συμπιρινα ; Του 2023 μας ξέχασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείωσαν οι εκλογές και τώρα απολαμβάνουν της καρέκλες τους
      Δεν πρέπει να τους μαλώσουν από το Μαξίμου για αυτό ειναη ήσυχα παιδιά

      Διαγραφή
  11. Γρήγορα ξεχάσατε ποιοι ψήφισαν το νόμο για το γάμο με τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και δυσαρέστησαν την πλειοψηφία του κοσμου και (πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές), δυσαρεστημένοι και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι.
    Δοξαστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η βενζίνα 2 ευρώ, το λάδι στα 20, δυο πράγματα στο σούπερ 20 ευρώ, το ρεύμα στο Θεό, το καφεδάκι μας στα 2 ευρώ....όλα καλά, οι αυξήσεις είναι επειδή έχει πόλεμο στην Ουκρανία, έχει ξηρασία στην ινδονησία, έχει συννεφιά στην Ουγκάντα....
    Βέβαια η Κύπρος που παίρνει από τα ίδια διυλιστήρια έχει τη βενζίνα στο 1,3....Όλα καλά...41% ειναι αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ