Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο Ανάκτορο των Αιγών το Γυμνάσιο Βεργίνας

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, το Γυμνάσιο Βεργίνας «Μανόλης Ανδρόνικος» επισκέφτηκε το Ανάκτορο των Αιγών συμμετέχοντας σε δράση που

υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Οι μαθητές είχαν μια σπάνια ευκαιρία να συλλέξουν νέες γνώσεις όχι μόνο για την ιστορική ταυτότητα του μνημείου, αλλά και για την αρχαιολογική έρευνα και το ανασκαφικό έργο που σχετίζονται με αυτό. Εξάλλου, στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής εργάστηκαν κι εργάζονται οι γονείς κι οι παππούδες τους, είτε ως επιστημονικό είτε ως τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό.  

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του σχολείου ευχαριστούν θερμά την κυρία Κοντογουλίδου Εύα, αρχαιολόγο, για την πρόκληση και την ξενάγηση.

2 σχόλια:

  1. Τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας πηγαίνουν εκδρομή στα γήπεδα όμορων χωρίον, αντί να πάνε στο ανάκτορο και τούς βασιλικούς τάφους της Βεργίνας . Ενώ τα επισκέπτονται σχολεία από άλλες πόλεις και χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άσχημο είναι ότι οι πενταήμερες εκδρομές των λυκείων δεν ανεβαίνουν στο ανάκτορο λόγο της απόστασης από το πάρκινγκ αλλά στα ξενυχταδικα κλαμπ και μπουζούκια πάνε. Σε αυτό ευθύνη έχουν οι εκπαιδευτικοί. Γι'αυτό δεν ξέρουν ιστορία τα νέα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ