Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ράγισαν καρδιές στη Νέα Νικομήδεια

«Μακάρι να υπάρξει μια γενναία Τουρκική κυβέρνηση που θα βγει να πει: Ναι! Έγινε γενοκτονία! Συγνώμη Έλληνες Πόντιοι!»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής της 26ης Μαΐου η εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Νικομήδεια.

Την εκδήλωση φέτος διάνθισαν τα μικρά παιδιά που είπαν ένα ποίημα, γραμμένο από τη γραμματέα του συλλόγου «Αριστοτέλης» Παπαδοπούλου Παυλίνα, καθώς επίσης και η νεολαία του συλλόγου που ανέλαβε την κεντρική ομιλία ενώ τραγούδησαν «την Πατρίδα μ 'έχασα». Καθ' ολη τη διάρκεια του τραγουδιού τα μικρά παιδιά άναβαν κεράκι εις μνήμην όλων των αδικοχαμένων ψυχών του Πόντου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Τσαχουρίδης Αλέξανδρος και η πρόεδρος του συλλόγου Παπαδοπούλου Ουρανία, η οποία φώναξε με δυνατή φωνή: «Φτάνει πια», ενώ εν συνεχεία το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Τουτουντζίδης Παύλος, ο οποίος μίλησε για τον αείμνηστο Μιχάλη Χαραλαμπίδη. 

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή της γραμματέας να υπάρξει όπως είπε «μια γενναία τουρκική κυβέρνηση που θα βγει να πει...ναι! Έγινε γενοκτονία! Συγνώμη Έλληνες Πόντιοι!»

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ