Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άνοιξε στο gov.gr η πλατφόρμα για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων


Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ενημερώνει τους δημότες μας ότι:

Αναρτήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων akatharista.apps.gov.gr, που δημιούργησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε αυτή οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώσουν στη σχετική ηλεκτρονική φόρμα τα στοιχεία που αφορούν την καθαριότητα των οικοπέδων τους.

Η διάταξη αφορά ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή χρήστες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

• Περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

• περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,

• εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Δείτε εδώ την ψηφιακή πλατφόρμα και το εγχειρίδιο χρήσης

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης των υπόχρεων έχει οριστεί η 31η Μαΐου 2024.

Για διευκρινήσεις / πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:

• στο τμήμα Περιβάλλοντος (τηλ. 2331350657),
• μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail tmimaperivallontos@veria.gr.

8 σχόλια:

  1. Άντε να σας δω πόσοι έχετε φιλότιμο και θα καθαρίσετε τα οικόπεδα σας, γιατί το πρόστιμο σίγουρα θα επιβληθεί ποιός θα το πληρώσει είναι το θέμα.Αντιδημαρχε καθαριότητας κάνε καμμιά βόλτα στο Παπάγου τόσα ακαθάριστα οικόπεδα παραμένουν ζούγκλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι θεώρησε ο σωστός ορουφιάνος μάλλον γιατί τι ρουφιά πρέπει να την έχεις μέσα σου κανόνισε να είσαι εσύ πρώτα σωστός και μη κοιτάς τους άλλους

      Διαγραφή
    2. Καθάρισε γρήγορα το οικόπεδό σου τεμπελόσκυλο ή πλήρωσε να στο καθαρίσουν καβούρια έ καβούρια και άσε τα περί ρουφιανιάς. Μάθαμε όλοι τώρα όταν κάποιος ζητά την τήρηση του Νόμου από τους γείτονες, κατευθείαν τον βαφτίζουμε ρουφιάνο. Για ποιο λόγω να μας φάνε τα ποντίκια και τα φίδια; Πολύ καλά τα λέει ο φίλος παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Ποια ποντίκια και φίδια θα σε φάνε τραχανά , πριν χρόνια πως ζούσες , συμφωνώ για προστασία καθώς σέβομαι τους νόμους , αλλά όμως τρελαίνομαι όταν βλέπω το οικόπεδο μου να το παραβιάζουν (φράκτη) , να πετούν , ότι μπάζα έχουν και να το βρομίζουν ....... τέλος θέλουν να το αγοράσουν σε ξεφτιλιστική τιμή για να να το παίξουν επιτυχημένοι επενδυτές.....

      Διαγραφή
    4. 1.59 Οπότε εάν δω κάποιους να μπουκάρουν στο σπίτι σου,να μην ειδοποιήσω την αστυνομία γιατί κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ρουφιάνος. Ή μήπως εκεί δεν σε βολεύει η μη καταγγελία...Πραγματικά η λογική κάποιων Ελληνόφωνων είναι για τα θηρία!! Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται μόνο όπου σας βολεύει ενώ σε αντίθετη περίπτωση "ωχ μωρέ, πως κάνεις έτσι "!!!

      Διαγραφή
    5. Εγώ δεν έχω οικόπεδο μακάρι να είχα αλά μάλλον και εσύ με τους ρουφιάνους είσαι γιατί αυτό που γίνεται με την ρουφιανιά σας αρέσει και όντος δεν είναι σωστό να μην καθαρίζεις τον χώρο σου και να γίνεται δάσος αλλά να γίνεσαι ρουφιάνους στο κράτος που δεν υπάρχει που είναι απόν από των πολίτη

      Διαγραφή
    6. Ρουφιάνοι δεν αυτοί που σέβονται και πειθαρχούν στους νόμους αλλά κάτι ανίδεοι σαν και εσένα ,τζαμπατζιδες αποκαλούνται,μια φωτια μας έλλειπε,άσε ρε μεγάλε,ζήσε στο καβούκι σου.

      Διαγραφή
    7. 6.48 Επιμένεις στον γελοίο χαρακτηρισμό της ρουφιανιάς..Πραγματικά θα ήθελα να είμαι απο μια μεριά να σε δω πως θα αντιδράσεις αν βιάσουν το παιδί σου και στέκει μπροστά σου ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος δεν θα ειδοποιήσει την αστυνομία(κράτος), για να μη γίνει ρουφιάνος του κράτους. Ειλικρινά είμαι πολύ περίεργος να δω την αντίδρασή σου,κυρίως προς τον αυτόπτη μάρτυρα...Παρόμοιο σενάριο θα ήταν και η εγκατάλειψη του θύματος (παιδί σου)σε ένα τροχαίο. Προφανώς δεν θα ήθελες να δοθούν πληροφορίες για το όχημα που θα ευθυνόταν για το δυστύχημα....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ