Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξαναχτίστηκε η παραδοσιακή βρύση στο Σέλι - Αλλάζει όψη η κεντρική πλατεία


Επέστρεψε επιτέλους η παραδοσιακή πετρόχτιστη βρύση στην κεντρική πλατεία του Σελίου. Ένα αίτημα των κατοίκων από το 2016, όταν, στο πλαίσιο της μελέτης ανάπλασης 2013/2016, γκρεμίστηκε η πέτρινη βρύση, δωρεά του αείμνηστου Μιχάλη Φύκατα και στη θέση της μπήκε μια τσιμεντένια βρύση.


Εδώ και λίγες ώρες, έπειτα από ενέργειες του προέδρου του Σελίου Γιώργου Φαρσαρώτου και την άμεση ανταπόκριση του προέδρου του ΑΣΔΔΣ Γιώργου Πιτούλια, η παραδοσιακή πέτρινη βρύση ξαναχτίσηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού,
από τον μάστορα Γιάννη Καραγεωργίου, αντικαθιστώντας την προηγούμενη, τσιμεντένια βρύση - έκτρωμα, όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος.


«Ο ήχος απο το γάργαρο νερό στην νέα εντυπωσιακή, παραδοσιακή, πετρόχτιστη βρύση στα 1450 μέτρα της κεντρικής πλατείας Σελίου... το καλύτερο ηρεμιστικό και αγχολυτικό....!!!», σημειώνει ο Γιώργος Φαρσαρώτος.


Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος, ο ΑΣΔΔΣ θα επενδύσει με πέτρα τα κιόσκια και τα παγκάκια που υπάρχουν στην πλατεία, ενώ κατασκευάζει και νέα πέτρινη βρύση στο νέο κιόσκι στα Αλώνια.


Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, ο δήμος Βέροιας, έπειτα από απόφαση και αίτημα του Δ.Σ. του Κάτω Βερμίου, θα φυτεύσει δέντρο στο κέντρο της πλατείας για σκίαση, ενώ ένα Σελιώτης κάτοικος, θα χτίσει με δική του δωρεά, γύρω από το δέντρο ένα μεγάλο πέτρινο παγκάκι. Τέλος, με δωρεά άλλου Σελιώτη, θα τοποθετηθεί πινακίδα - θερμόμετρο εξωτερικού χώρου στην πλατεία, με προβολάκια στα κιόσκια, στην βρύση και προβολέα να φωτίζει το μνημείο πεσόντων απέναντι από την πλατεία.

«Η αγάπη των Σελιωτών έμπρακτη προς το χωριό μας. Το Σέλι αποκτάει την Πλατεια που του αρμόζει! Μείνετε συντονισμένοι... τα καλύτερα έρχονται...!!», αναφέρει όλο νόημα ο πρόεδρος του Σελίου που δημοσίευσε και εικόνες και μακέτες των έργων που ετοιμάζονται στο χωριό.






30 σχόλια:

  1. Η τοπικη κοινοτητα Βεροιας κοιμάται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστό αυτό που γίνεται στο στο Σέλι. Η τοπική Κοινότητα της Βέροιας να κοιτάξει και να παρέμβει σε περιοχές μέσα στην Βέροια που χρειάζεται ανάπλαση οικοπέδων που ανήκουν στον δήμο παγκάκια για τους κατοίκους περιοχών που μαζεύονται γονείς με μικρά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν απομακρύνουμε και μερικούς βλάχους που έχουν αμαυρώσει το χωριό μας θα είμαστε μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακαρι ο τροπος που λειτουργεί ο προεδρος του Σελιου να αποτελεσει παράδειγμα για ολους τους αιρετούς....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας το δουν τα υπολοιπα χωρια του Νομου μας να παιρνουν ιδεες πως λειτουργούν οι Κοινοτητες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τους κατάλληλους ανθρωπους στις κατάλληλες θεσεις γινονται παντα εργα Μπραβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Σέλι βγάζει Δήμαρχο και η Νάουσα Νομάρχη ....Καταλαβαίνετε Χρόνια τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξήγησε μας τί ακριβώς έχουν κάνει κάποιοι βλάχοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαμός θα γίνει στο σέλι μόλις μάθουν στην ελλάδα ό,τι άλλαξε η βρύση κι άλλαξε όψη η πλατεία θα τρέξουν όλοι σαν τρελή να δούνε τι όμορφο που έγινε το βλαχοχώρι μόνο η βλάχοι να φύγουν από το χωριό να μην είναι όταν θα έρθει ο κόσμος γιατί δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντεξες μπηκες και εδω να γραψεις τις γραφικοτητες σου για τους Βλάχους .. Ντροπη.Αν δεν ηταν οι Βλαχοι εσυ δεν θα ειχες γεννηθει ....!!

      Διαγραφή
    2. Επειδη εισαι και αγραμματος διοτι γραφεις λεξεις στον πληθυντικο με η και οχι με ομικρον γιωτα ,αυτο το χωριο βλαχοι το ανεδειξαν και το ξερει ολη η Ελλαδα και στην ευρωπη.Πες εσυ για ενα τετοιο χωριο να εχουν κανει ειτε ντοπιοι ειτε ποντιοι.

      Διαγραφή
    3. Οι ντόπιοι είναι κυρίως πεδινοί άρα πέτρινο χωριό σε πεδιάδα δεν θα βρεις αλλά να αναφερθείς στους Πόντιους που έχουν αμέτρητα πέτρινα χωριά στον πόντο μέσα σε βουνά και ποτάμια με πλούσια βλάστηση είναι ατυχές το σχόλιο σου. Όταν ήρθαν οι Πόντιοι ήρθαν στην Γη της Μακεδονίας και χάρη σε εμάς οργωθηκε η πλούσια αυτή η γη. Χαίρομαι πάντως τον Γιώργο γιατί κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι άξιος.

      Διαγραφή
  10. ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό και το Ελληνικό.

      Διαγραφή
    2. Το μεγαλύτερο θα ηταν τι Φωτοβολταικο παρκο που ηθελαν..,. οι υπερηλικες φιλοι σου πανω απο τα σπιτια στο Σελι ,αλλα ευτυχως τους εβαλε στοπ το χωριο.

      Διαγραφή
    3. ..Το Ελληνικο γραφει καποιος πικραμενος.....Ποιο Ελληνικο ρε φιλε στην δεκαετια του 1970 εχεις μεινει ?...Ανεβα λιγο στον καθαρο αερα στο Σελι μακρια απο την ζεστη και την υγρασία του καμπου να κανει restart o εγκεφαλος σου...

      Διαγραφή
    4. Εσυ μαθε να γραφεις με μικρους χαρακτηρες και ασε τις γραφικοτητες....κομπλεξικε....Μπραβο στο Σελι δειχνει τον δρόμο...!!

      Διαγραφή
  11. Καποιοι κανουν πλακα για το Σελι και τους βλαχους και αυτοι το παιρνουν τοσο σοβαρα ειδικα για το χωριο τους και αρχιζουν τις υπερβολές τοσο για τους ίδιους οσο και για το σχετικα μετριο χωριο του Βερμιου που ο μονος λογος ανάδειξής του ηταν το χιονοδρομικο , αλλα εδω και χρονια και αυτο μας τελειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγαπη για το Βουνο δεν τελειωνει ποτε φιλε...λουσου τωρα εσυ καυσωνες ,υγρασιες και κουνουπια.....

      Διαγραφή
    2. ....Το προσπαθησες αλλα δεν κρατηθηκες....σχετικα μετριως απαραδεκτο το σχόλιο σου...Ευγε στο Σελι

      Διαγραφή
  12. Εύγε και πάλι εύγε στον πρόεδρο και σε όλο το τοπικό συμβούλιο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπραβο και στους Προεδρους της Δημοτικής Κοινότητας Σελιου και Μεγαλου Συνεταιρισμού ( οχι Μικρου) για τα εργα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρατηρω εδω και μηνες τις Δημοσιεύσεις για το Σελι απο σενα Βεροιωτη και αλλα τοπικα μεσα.....Ειναι καιρος να παραδειγματιστουν και οθ μεγαλοι Δήμοι της Ημαθιας πως η αγαπη ,η γνωση και το μερακι για τον τοπο σου οδηγει το χωριο με εργα μπροστα...Πολλα Μπραβο στον νεο υπερκομματικο δημοφιλή Προεδρο εκει και τους τοπικους φορεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχει και μια στο Μακροχώρι στην πλατεία Παλαιού Ηρώου...μια σωλήνα απορροής του νερού θέλει..δίπλα στην παιδική χαρά....τίποτε άλλο πέρα από συντήρηση...να δούμε ποιος έχει μερακι..Πρόεδρος, Αντιδήμαρχος, Σύμβουλος, οψομεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υποθέτω θα έγινε με χρήματα του ΕΣΠΑ διότι το έργο αυτό συναγωνίζεται σε κόστος το ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ασυναγωνιστη ειναι η μιζερια σου κομπλεξικε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΈΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ομορφο χωριό χειμώνα και καλοκαίρι.,!!Μπραβο σε οσους το διοικουν.

      Διαγραφή
  19. Εσυ μαθε να γραφεις πρωτα χωρις κεφαλαια και σε τις γραφικοτητες ...η μιζερια ειναι κακο πραγμα....Πανεμορφο χωριο το Σελι .. Όταν θα σε λουζει ο ιδρωτας με την ζεστη και υγρασια στον καμπο,οταν τα κουνουπια θα κανουν πάρτυ στο ταλαιπωρημενο σου κορμι......ισως τοτε να συνειδητοποιήσεις την μαγεία και την ποιότητα ζωης στα 1450 μετρα μεσα στο δασος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανεις λαθος, το καλυτερο υψομετρο ειναι καπου στα 600-700μ για τον ανθρωπινο οργανισμο. απο ομορφια το Σελι...λιγα πραγματα. κανενα σχεδιο , αναρχη κακοφτιαγμένη δομηση ( στα ορια του κιτς σε αρκετες περιπτωσεις) κανενα στυλ . Γενικα ενα απλο αχρωμο ορεινο χωριο πολυ κοντα σε αστικο ιστο , Βεροια - Θεσ/νικη.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ