Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια όμορφη περιβαλλοντική δράση που «άνθισε» την αυλή του 8ου Δημοτικού Βέροιας


Οι μαθητές φύτευσαν γλαστράκια και τα πρόσφεραν στα «Παιδιά της Άνοιξης»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, υλοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.


Οι μαθητές Β1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με εκπαιδευτικό την κα. Καλτσά Ελένη και με την πολύτιμη βοήθεια του γεωπόνου κου Κιατικίδη Νικόλαου που επισκέφθηκε το σχολείο, καθώς και του κου Βασιλειάδη Βαγγέλη και της κα Κακούλη Παναγιώτας (γονείς μαθητή του τμήματος) που είχαν την ευγενή καλοσύνη να προσφέρουν όλα όσα ήταν απαραίτητα για τη δράση, συμμετείχαν σε δενδροφύτευση, κάνοντας πράξη το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον.

Τα παιδιά αρχικά συζήτησαν με το γεωπόνο και διατύπωσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με τα είδη φυτών και τη χρησιμότητά τους προς τον άνθρωπο. Έπειτα κάθε παιδί φύτεψε το δικό του φυτό. Τα φυτά αυτά έγιναν δωρεά στο σύλλογο «Τα παιδιά της άνοιξης».


Πολύ συχνά στα σχολικά βιβλία μελετούν περιβαλλοντικά θέματα με στόχο την ενημέρωση των παιδιών και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Ωστόσο οι βιωματικές δραστηριότητες αυτού του είδους καθιστούν τους μαθητές και τις μαθήτριες συμμέτοχους στην προσπάθεια και όχι απλούς παρατηρητές.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το μέλλον αυτού του πλανήτη ανήκει στα παιδιά!








1 σχόλιο:

  1. Η εξαιρετική εκπαιδευτικός κυρία Ελένη Καλτσά προσφέρει τα μέγιστα στους μαθητές της σε ότι κι αν κάνει. Η προσφορά του κυρίου Βασιλειάδη καί της κυρίας Κακούλη μας συγκίνησε. Οι υπέροχοι άνθρωποι γεννούν ιδέες και της υλοποιούν με αγάπη κ προσφορά στον συνάνθρωπο. Να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ