Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Κατερίνης

Συχνότατος προορισμός, εδώ και πολλά χρόνια, των γειτονικών χωρών στα βαλκάνια, τη δυτική Ευρώπη και όχι μόνο, ο νομός Πιερίας και η Κατερίνη μπορεί να σας προσφέρει ήρεμες (ή και όχι) καλοκαιρινές διακοπές σε ένα υπέροχο τοπίο χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στους περισσότερους όταν ακούνε για την πόλη της Κατερίνης και τον νομό Πιερίας είναι μάλλον ο Όλυμπος. Σχεδόν απίθανο να περάσει απαρατήρητος.

Αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι είναι ότι διαθέτει μια απέραντη ακτογραμμή πολλών χιλιομέτρων, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του καλοκαιριού.

Έχουμε να καλύψουμε μεγάλη απόσταση, οπότε πάμε να δούμε τις 6+1 καλύτερες παραλίες της Κατερίνης με μπόνους tips ‘n trick’s για όλα τα γουστα!

1. Παραλία Κατερίνης/Ολυμπιακή ακτή


Για αυτούς που προτιμούν τα μέρη με πολλές επιλογές και πολύ κόσμο η ακτή του χωριού που ονομάζεται Παραλία και η επέκταση της Ολυμπιακής Ακτής ή αλλιώς Κατερινόσκαλα είναι ιδανική.

Η κοντινότερη ακτή από την πόλη της Κατερίνης (8 χιλιόμετρα),εξαιρετικά οργανωμένη με πολλά beach bar που μπορείς να απολαύσεις από ένα απλό καφεδάκι μέχρι αυθεντικό σούσι από Ιάπωνα σεφ.

Για τους αθλητικούς τύπους, υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα beach volley και διαμορφωμένοι χώροι για να παίξετε ρακέτες ελεύθερα, και φυσικά water sports όπως parasailing, τη γνωστή μπανάνα και άλλα πολλά.

Αν απο την άλλη είστε του κινήματος της πετσέτας, λόγω της μεγάλης έκτασης της ακτής μπορείτε να βρειτε το ιδανικό σημείο για να χαλαρώσετε αρκεί να έχετε ομπρέλα μαζί σας, η σκιά είναι δυσεύρετη!

Η ακτή είναι αμμώδης σε όλο το μήκος της με πολλά σημεία πρόσβασης για άτομα με αναπηρία. Πάρα πολλές επιλογές διαμονής, πολυτελής και με όλες μια ανάσα από την θάλασσα. Και όλα αυτά με φόντο τον Όλυμπο! Ιδανικό για οικογένειες.

  • Παραλία: Άμμος
  • Parking: Ναι
  • Οργανωμένη: Ναι

2. Πλάκα Λιτοχώρου


Νοτιότερα του νομού βρίσκεται η Πλάκα Λιτοχώρου, μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά που στο μήκος της φιλοξενεί οργανομένα beach bar, σημεία χαλάρωσης και με λίγο περπάτημα ευκαιρίες εξερεύνησης.

Κυρίως στην βόρεια πλευρά της παραλίας αλλά και σε κάποια άλλα σημεία της υπάρχει φυσική σκιά από δέντρα και βράχια αλλά αν είστε πρωινοί κολυμβητές/κολυμβήτριες δεν θα χαρείτε τη σκιά λόγω ανατολικού προσανατολισμού.

Ποικιλία παραθαλάσσιων καταλυμάτων ακόμα και για τους λάτρεις της κατασκήνωσης καθώς λειτουργεί οργανωμένο camping με εύκολη πρόσβαση στη θαλασσα. Υπάρχουν πολύ κοντά ψαροταβέρνες αλλά και μαγαζιά για τις πρώτες ανάγκες.

Μετά τη βουτιά μια βόλτα στο χωριό Λιτόχωρο που απέχει 6χλμ. από την παραλία της Πλάκας για ένα καφέ, φαγητό ή γλυκό (από τα καλύτερα προφιτερόλ!) στη φύση, θα ολοκληρώσει την εμπειρία!

  • Παραλία: Βότσαλο
  • Parking: Ναι
  • Οργανωμένη: Ναι

3. Λεπτοκαρυά


Απόλυτα οργανωμένη παραλία και μια από τις πιο πολυσύχναστες της περιοχής. Κατι που δεν λείπει είναι ξαπλώστρες και ομπρέλες, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το μαγιό και την πετσέτα σας!

Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία, στις άκρες της θα βρείτε τα πιο ήσυχα σημεία της. Η παραλία συνδυάζει πέτρα και άμμο και έχει σχετικά ρηχά νερά που την κάνει πιο φιλόξενη σε μικρά παιδιά.

Πολύ εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεται πάνω στο δρόμο, ωστόσο για κάποιους μπορεί να είναι αρνητικό.

  • Παραλία: Βότσαλο
  • Parking: Ναι
  • Οργανωμένη: Ναι

4. Παραλία Σκοτίνης/Σκοτίνας


Στα 5 χλμ. από την παραλία της Λεπτοκαρυάς, συναντάμε αυτη της Σκοτίνας που πήρε το όνομά της από το ομώνυμο χωριό, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου.

Στην αμμουδερή ακτή υπάρχουν δέντρα που προσφέρουν τη σκιά τους αλλά δεν είναι αρκετά, οπότε θα πρότεινα να έχετε κάποιο σκίαστρο για παν ενδεχόμενο.

Γενικά ήσυχο περιβάλλον με εύκολη πρόσβαση και πολλα καταλύματα, κάτι που την καθιστά ιδανική για οικογένειες.

Σχετικά οργανωμένη καθώς θα βρείτε ένα μέρος να πάρετε τον καφέ σας και ντουζιέρες για να ξεπλυθείτε απο την αλμύρα.

Θα απολαύσετε τις βουτιές σας σε καθαρα νερά πιστοποιημένα απο το θεσμό της γαλάζιας σημαίας.

  • Παραλία: Άμμος
  • Parking: Ναι
  • Οργανωμένη: Ναι

5. Παντελεήμονας


Κατεβαίνοντας νοτιότερα βρισκόμαστε στην παραλία του Παντελεήμονα, ίσως την ομορφότερη από όλες τις ακτές της Πιερίας.

Απέχει 36χλμ από την πόλη της Κατερίνης και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα το οποίο σε συνδυασμό με τη φύση που το περιβάλλει συνθέτει ένα τέλειο τοπίο για τον λουόμενο.

Η έκταση της είναι περίπου 3 χλμ. και συνδυάζει άμμο και πέτρα. Έχει πλατάνια και λεύκες που κοσμούν την ακτή και φυσικά γαλαζοπράσινα κρύα νερά τα οποία ενώνονται με νερά ποταμού που κατεβαίνει από τον Όλυμπο καθιστώντας ιδανικές τις συνθήκες για κολύμπι.

Αν θέλετε περισσότερη ησυχία, προτιμήστε τη βόρεια πλευρά της παραλίας, ενώ αν θέλετε την ευκολία και τις μουσικές προτιμήσεις των μπιτς μπαρ ή κάποια ψαροταβέρνα στο κύμα, υπάρχουν κάποιες πολύ καλές επιλογές.

Πέρα από τα καταλύματα που διατίθενται για διαμονή λίγα μέτρα από τη θάλασσα, μπορείτε με τη σκηνή ή το τροχόσπιτο σας να αράξετε στο οργανωμένο παραθαλάσσιο camping.

Αν η επίσκεψη στην παραλία αυτή συνδυαστεί και με βόλτα στο χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα για φαγητό,καφέ ή απλό σουλάτσο στο γραφικό αυτό μέρος μιλάμε για σίγουρη επιτυχία!

  • Παραλία: Βότσαλο και άμμος
  • Parking: Ναι
  • Οργανωμένη: Ναι

6. Νέοι Πόροι


Αν θέλετε να το ζήσετε λίγο Μαϊάμι τότε διαλέξτε τους Νέους Πόρους για το μπάνιο σας. Είναι η νοτιότερη ακτή του νομού, 40 χλμ. απο την Κατερίνη.

Απέραντη αμμώδης ακτή, γαλάζια καθαρά νερά με αρκετά μπιτς μπάρ να επιλέξετε και χώρο για τους φίλους και τις φίλες με πετσέτα και ομπρέλα, και το τονίζω γιατί θα τη χρειαστείτε οπωσδήποτε διότι δεν υπάρχει σκιά.

Οργανωμένη παραλία, βρίσκεται δίπλα σε δρόμο και έχει σημεία πρόσβασης για άτομα με αναπηρία, ντουζιέρες, αλλαξιέρες.

Για εσάς που σας αρέσουν οι δραστηριότητες είναι ιδανική παραλία γιατί έχει εκτός των άλλων και parasailing, wind surfing, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις.

Δύο πράγματα που χρήζουν προσοχής είναι το κύμα που κάποιες φορές είναι ορμητικό και τα υποθαλάσσια ρεύματα που κάποιες φορές μπορεί να ζορίσουν και τους πιό δεινούς κολυμβητές.

  • Παραλία: Άμμος
  • Parking: Ναι
  • Οργανωμένη: Ναι

+ Βοnus: Γκρέμια


Όλες οι παραλίες που αναφέρθηκαν είναι οργανωμένες και επισκέπτονται καθημερινά από τουρίστες οπότε θεώρησα σωστό να δώσω και μια πρόταση για εσάς που δεν θέλετε να δείτε άνθρωπο, ή τουλάχιστον όχι πολλούς απο αυτούς.

Η παραλία για εσάς λοιπόν είναι τα Γκρέμια. Γαλάζια καθαρά νερά, μεγάλη έκταση που πιθανά δεν θα χρειαστεί να την μοιραστείτε και απεριόριστη σκιά μετά το μεσημέρι. Ιδανικό μέρος για απομόνωση.

Δεν έχει την ευκολότερη πρόσβαση καθώς κατεβαίνετε από ένα κατηφορικό χωμάτινο δρομάκι αλλά δεν θα την χαρακτήριζα και δύσβατη. Άπλετος χώρος για να παρκάρετε το αμάξι σας, το λεωφορείο σας, το φορτηγό σας!

  • Παραλία: Βότσαλο
  • Parking: Ναι
  • Οργανωμένη: Όχι

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ