Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Νάουσα, με κρασί Μπουτάρη έκλεισε την περιοδεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Στεφάνι προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων και γέυμα στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Στη Νάουσα ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ημαθία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο Πρωθυπουργός έπειτα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου στα Ριζώματα, την ομιλία του στη Βέροια, την επίσκεψή του στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα, κατευθύνθηκε προς τη Νάουσα, όπου και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ημαθία, πριν αναχωρήσει για τα Γιαννιτσά.

Αρχικά, επισκέφθηκε την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο προς τιμήν των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, με αφορμή την επερχόμενη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη βιβλιοθήκη της Λέσχης.


«Καθώς την Κυριακή θα τιμήσουμε την ιστορία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θέλω στο πρόσωπό σας και στον σύλλογό σας να συγχαρώ τους εκατοντάδες συλλόγους σε όλη τη χώρα που κρατούν ο καθένας ξεχωριστά ζωντανή τη μνήμη των προγόνων τους, της δικής τους προσωπικής ιστορίας, έτσι ώστε και τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας να μην ξεχάσουν ποτέ από πού ήρθαν. Να τιμούν τους προγόνους τους και να γνωρίζουν την αλήθεια, την αλήθεια της ιστορίας τους. Η αλήθεια δεν πρέπει ποτέ να σβήσει, γιατί είναι ιστορικά καταγεγραμμένη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ούτε να παραχαράσσεται ούτε να αποτελεί λόγο τριβών ή αντιδικιών. Η ιστορία και ο πολιτισμός ενώνει», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.


«Θέλω να σας συγχαρώ για την πολύ σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε για να κρατήσετε ζωντανή την τραγική ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν κατατρεγμένοι και ρίζωσαν εδώ στον τόπο σας και επέλεξαν να φέρουν μαζί τους τον πνευματικό τους πλούτο, τα βιβλία τους τα οποία και προστατεύετε με τόσο μεγάλη φροντίδα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η τελευταία του στάση ήταν στο 
κτήμα «Κυρ-Γιάννη» της οικογένειας Μπουτάρη, στο Γιαννακοχώρι, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία για μια μικρή ανάπαυλα, ενώ ξεναγήθηκε από τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον γιο του, Στέλιο, στους χώρους του πρότυπου οινοποιείου. Τον Πρωθυπουργό συνόεδευε ο γιος του Κωνσταντίνος.


Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τους χώρους του οινοποιείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του ενώ συζήτησε και με τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια οι Γιάννης και Στέλιος Μπουτάρης παρέθεσαν γεύμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε ολόκληρη την αποστολή που τον συνόδευε, κοντά στα αμπέλια.












2 σχόλια:

  1. Στην υγειά των................... !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην ανοιχτομυαλοσύνη, διπλωματία, εξυπνάδα του πρωθυπουργού μας!!! Είναι καθαρόαιμος ηγέτης όσο κι αν κάποιοι αρνούνται να του το αναγνωρίσουν!!!! 🙏🙏🙏

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ