Γνωστή και ως το «διαμάντι» ή ακόμη και το «νησί» της Ηπείρου, η Πάργα είναι μια μαγευτική παραθαλάσσια πόλη, η οποία δεν υστερεί σε
τίποτα από τα δημοφιλή θέρετρα του εξωτερικού.Τα πολύχρωμα κτίρια φτάνουν μέχρι το γαλάζιο του Ιονίου, ενώ οι μικροί δρόμοι που ανηφορίζουν προς το κάστρο δίνουν μια γεύση της ντόπιας αρχιτεκτονικής με τα χαρακτηριστικά, πανέμορφα και γραφικά σπίτια.
Καταφέρνοντας, λοιπόν, να συνδυάσει με έναν τρόπο μοναδικό την ομορφιά του τοπίου γενικότερα, με την ξεχωριστή αισθητική της Δυτικής Ελλάδας αλλά και την ηπειρώτικη ατμόσφαιρα, η Πάργα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ηπείρου.
Από το λιμάνι με τα πολύχρωμα κτίρια, γραφικοί δρόμοι οδηγούν προς το κάστρο, διακοσμημένοι με όμορφα σπίτια, που αντικατοπτρίζουν την ντόπια αρχιτεκτονική.
Αφού διασχίσετε την τοξωτή πύλη, θα αντικρίσετε το φρούριο που κατασκευάστηκε από τους Γάλλους το 1808, κατά την διάρκεια της κατοχής τους στην περιοχή.
Η Πάργα είναι, επίσης, γνωστή για τις παραλίες της -όπως το Κρυονέρι, ο Βάλτος, ο Λίχνος και το Αϊ Γιαννάκης- που την καθιστούν αγαπημένο προορισμό (και) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το νησί της Παναγίας
Ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Πάργας, το νησί της Παναγίας, βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το λιμάνι της πόλης. Αυτό το μικρό, πράσινο νησάκι με πρωταγωνίστρια τη φύση, είναι γνωστό για το εκκλησάκι της Παναγίας -από το οποίο προέρχεται και το όνομά του- και το γραφικό καμπαναριό.
Στο ψηλότερο σημείο του νησιού δεσπόζει το Κάστρο που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην περιοχή, μεταξύ 1797 και 1814. Σκοπός της δημιουργίας του ήταν ο έλεγχος μέρους του όρμου της Πάργας, που δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί από το ενετικό κάστρο της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.