Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η αναπληρώτρια μανούλα που συγκίνησε τον Κασσελάκη

«Δεν μας ακούει κανείς! Ζητάμε την άδεια ανατροφής τέκνου - Άφησα την μικρή μου, 3,5 μηνών για να πάω στην δουλειά, η επαπειλούμενη κύηση είναι χωρίς πληρωμή - Θέλουμε ισότητα»

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκαν τον Στέφανο Κασσελάκη, πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος στη Βέροια. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια μικρή περιοδεία στην αγορά της πόλης μας, οπού εκτός από απλό κόσμο συνάντησε και φορείς, οι οποίοι του εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. 

Μια ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική στιγμή υπήρξε, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάντησε στον δρόμο μια αναπληρώτρια μανούλα, η οποία μίλησε απευθείας στην καρδιά του. Χωρίς αντζέντα και κοιτώντας τον μέσα στα μάτια, του εξέφρασε την τεράστια αδικία που βιώνουν οι αναπληρώτριες που γίνονται μανούλες, καθώς δεν δικαιούνται άδεια ανατροφής τέκνου. 

Επίσης, του ανέφερε πως προσπαθούν να μιλήσουν στα τηλεοπτικά κανάλια και να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους, αλλά κανείς δεν τις ακούει. Ο Στέφανος Κασσελάκης, την άκουσε με σεβασμό και έδειξε ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, της ζήτησε να μιλήσει απευθείας στην κάμερα και λίγο αργότερα το ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. 

«Άφησα την μικρή μου, 3,5 μηνών για να πάω στην δουλειά, η επαπειλούμενη κύηση είναι χωρίς πληρωμή, πρέπει να υπάρξει μια ισότητα επιτέλους!» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της Mαρίας Θεοδωρίδου, που συγκίνησε και κατάφερε να αφήσει το στίγμα της στην περιοδεία του Προέδρου στην Ημαθία.

Δείτε το video:

12 σχόλια:

  1. Ακομα δεν αρχίσατε τις κακιες ;; Απορω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Άδεια ανατροφής τέκνου (105 μέρες ή 3 μήνες και 15 μέρες)
    Άδεια ανατροφής αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ (105 ημέρες ή 3 μήνες και 15 μέρες)
    Δικαιολογητικά:
    Αίτηση η οποία θα αναγράφει ότι η άδεια ανατροφής θα ξεκινάει την επομένη της λήξης της λοχείας και θα έχει διάρκεια 3 μήνες και 15 ημέρες. Π.χ. «Αιτούμαι άδεια ανατροφής από 15/3/2021 με διάρκεια 3 μήνες και 15 ημέρες» Η ημερομηνία λήξης της άδειας θα υπολογιστεί από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης ΧΧΧΧΧΧΧ που θα την εκδώσει.
    Υπεύθυνη δήλωση συζύγου του ν.1599/1986, η οποία θα αναγράφει ότι δεν θα κάνει χρήση αντίστοιχης διευκόλυνσης για το ίδιο χρονικό διάστημα και για το ίδιο τέκνο.
    Υπεύθυνη δήλωση μητέρας του ν. 1599/1986, η οποία θα αναγράφει ότι δεν θα κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου.
    Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (Πρόσφατο και Ενημερωμένο)
    2) Άδειες Μητρότητας (Κύησης - Λοχείας)
    Στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς η συνολική διάρκεια της άδειας μητρότητας ορίζεται σε 119 ημερολογιακές ημέρες συνολικά, δηλαδή οκτώ (8) εβδομάδες πριν από την πιθανή ημέρα τοκετού και εννέα (9) εβδομάδες μετά. Στις περιπτώσεις που ο τοκετός πραγματοποιείται πριν από την ημερομηνία που αρχικά είχε πιθανολογηθεί, οι ημέρες μεταφέρονται, ώστε ο συνολικός χρόνος για τη μητρότητα να μην υπολείπεται των 119 ημερών (αρθ. 9 του Ν. 2224/94 ΦΕΚ 112 τ΄Α, όπως συμπληρώθηκε με το αρ. 11 του Ν. 2874/2000 ΦΕΚ 286 τ΄ Α).
    Η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που κάνει χρήση της παρούσας άδειας, εφόσον λάβει Απόφαση επιδότησης από τον ΕΦΚΑ, καλείται να την προσκομίσει στον Υπεύθυνο μισθοδοσίας ΕΣΠΑ της πράξης που υποστηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είχαμε μια νεολαία που διεκδικεί το δίκιο της όπως η συγκεκριμένη κοπέλα τότε η κοινωνία μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Αλλά δυστυχώς οι νέοι μας αλλού αρμενίζουν. Μπράβο σου Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι περιμένουν να πάρουν το εκλογικό επίδομα των 150 ευρώ που δίνει η ΝΔ πριν τις εκλογές για να χαϊδεύει αυτιά και μυαλα

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι είναι άσχετη αριστερή κουλτουριάρα , έγραψα πάνω τι δικαιούνται , άμα είναι πολιτικό , ερωτώ τι κάνανε όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΥΖΑ , σε αυτά τα θέματα , μάλλον αετό πετούσαν , λυπάμαι κορίτσι μου ....υπομονή θα μπει το νερό στο αυλάκι , έτσι ήταν και το δικό μου παιδί , αλλά εγώ δεν τους έδινα σημασία , με την περιφρόνηση ανακτάς την αξιοπρέπεια σου !

      Διαγραφή
    3. Απάντηση στην10:08 ,ένα ενα οταν ήταν κυβέρνηση προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη σε ένα κράτος υπερχρεωμένο,που ούτε αετός δεν υπήρχε να πετάξουν,αλλά πήραν το μπούλο,οι τωρινοί πόσα χρόνια θα περιμένουμε να βάλουν το νερό στο αυλακι,και εμείς αυτούς δεν τους δίνουμε σημασία,τους περιφρονεί το 79%του ελληνικού λαού,αλλά δεν ανακτισαμε την αξιοπρέπεια μας. Τον μπούλο και αυτοί όσο είναι καιρός.

      Διαγραφή
    4. Απάντηση στις 5:13 μ.μ....Όταν απαντάς φίλε , να απαντάς με σοβαρότητα και με τεκμηριωμένες θέσεις , και δεν είμαι
      "Απάντηση στην10:08" γυναίκα , αλλά συνταξιούχος και έχω εμπειρία κατά τα άλλα συμφωνώ , τον "μπούλο" κράτησε τον για πάρτη σου , καλημέρα σου ......

      Διαγραφή
  4. Όταν ο Θεός (20.000 ευρώ για την Βουλγάρα που θα νοικιάσει την μήτρα της) χαρίσει τέκνα στον ζευγάρι Στέφανος Ταυλερ ποιος δικαιούτε άδεια μητρότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγκινητικά συγκινήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να τα πει στον Κούλη να λύσει το ζήτημα αμέσως.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ