Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ομιλία και πορεία με αναμμένες δάδες στη Βέροια στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων


Στην πλατεία Καπετανίδη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για την 105 επέτειο της Γενοκτονίας

Την 105η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμάει το διήμερο 17 και 18 Μαΐου 2024 η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας.


Το απόγευμα της Παρασκευής 17/5, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ομιλία από τον διδάκτορα του πανεπιστημίου Πρίνστον κ. Νίκο Μιχαηλίδη με θέμα: «Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: Ένα ατιμώρητο έγκλημα και οι συνέπειες του».


Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Χαράλαμπος Καπουρτίδης, ενώ τον ομιλητή προλόγισε και διάβασε το βιογραφικό του η γραμματέας της ΕΛΒ Ευαγγελία Τογκουσίδου.


Μετά την ομιλία, τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης και όσοι πολίτες επιθυμούσαν, πραγματοποίησαν λαμπαδηφορία από το Δημαρχείο μέχρι την πλατεία Καπετανίδη, όπου άφησαν τις αναμμένες δάδες, τραγούδησαν το «Αητέντς επαραπέτανεν» και ανανέωσαν το ραντεβού για το πρωί του Σαββάτου 18/5 στις 09:00, για το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και στις 10:30 στην πλατεία Καπετανίδη, για την κεντρική εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, με επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμό του προέδρου της ΕΛΒ και κατάθεση στεφάνων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:




















































3 σχόλια:

  1. Άλλοι βγαίνουν με σημαία του Πόντου και άλλοι με σημαία της Παλαιστίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη συμμετοχή βρε παιδιά. Τόσος ντόρος για την γενοκτονία, θα έπρεπε να ήταν γεμάτη η Μητροπόλεως με πόντιους με δάδες στα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ