Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δράση κατά της βίας στο Πάρκο των Αγίων Αναργύρων


Έρασμος και μαθητές είπαν «ΟΧΙ» σε κάθε μορφή βίας
Ανοιχτή δράση κοινωνικής ειασθητοποίησης κατά της βίας, διοργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου 2024 στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων. 

Στη δράση, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης Μαθητών που διενεργεί η Επιστημονική Ομάδα του Συλλόγου Έρασμος (Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός και Νομικός), με τίτλο: Μορφές βίας και εκφοβισμών στη μαθητική κοινότητα, Πρόληψη - Αντιμετώπιση», με την έγκριση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, το 4ο, το 5ο, το 6ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Μακροχωρίου.


Οι μαθητές έγραψαν πάνω σε λευκά κοντομάνικα μπλουζάκια, συνθήματα κατά της έμφυλης βίας, υπέρ της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων, ενώ ταυτόχρονα, εργαζόμενοι, αλλά και εθελοντές του «Έρασμου» διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό της ταυτότητας και των δράσεων της δομής στο κοινό.


Παράλληλα μαθητές του Γυμνασίου Μακροχωρίου παρουσίασαν συμβολικό, ολιγόλεπτο δρώμενο, με μυθολογικές αναφορές από την Οδύσσεια του Ομήρου, ενώ η μαθητική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου τραγούδησε το πλέον γνωστό και εμβληματικό, Μεξικανικό τραγούδι «Τραγουδάμε…δίχως Φόβο - Canción…sin Miedo» κατά της βίας και των γυναικοκτονιών, με ελληνικούς στίχους, υπό τη διεύθυνση της Εκπαιδευτικού και Μουσικού Βασιλικής Βλέτση.

Χαιρετισμό απηύθυναν η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η προϊσταμένη της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθυμία Γώτη και ο εκπρόσωπος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Βασίλειος Δαβόρας

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ