Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για την εμφάνιση των παραμορφωμένων ροδακίνων και νεκταρινιών στην Ημαθία

Ένα σημαντικό πρόβλημα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Πέλλας και γίνεται ιδιαίτερος ντόρος το τελευταίο διάστημα, είναι τα παραμορφωμένα ροδάκινα και νεκταρίνια. Μάλιστα, οι προσβεβλημένες εκτάσεις το 2021 ήταν μόλις 10 στρέμματα και σήμερα ανέρχονται περίπου στα 5.000 στρέμματα.

Στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΚΕ, από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, στην οποία μετείχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, το στέλεχος της ΔΑΟΚ Ημαθίας κ. Κώστας Μπέης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής με εκπροσώπους από τους παραγωγικούς Συνεταιρισμούς και τις βιομηχανίες του κλάδου έγινε αναφορά στο φλέγον ζήτημα και εκφράστηκαν φόβοι για πιθανή εξάπλωση της ασθένειας και πέραν της Π.Ε. Πέλλας.

Όπως αναφέρει η imathiotikigi.gr, δυστυχώς οι ανησυχίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται (οι παραγωγοί ελπίζουν να μην πάρει περαιτέρω έκταση η εξάπλωση του φαινομένου) καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει προβληματισμός στις τάξεις και των αγροτών της Ημαθίας, αφού βρίσκουν τόσο κατά τη διαδικασία του αραιώματος, όσο και της συγκομιδής, παραμορφωμένους καρπούς, σε περιοχές της Νάουσας (Πολυπλάτανος) και σε ποικιλία νεκταρινιού early bomba, αλλά και του Δήμου Βέροιας (Π. Λυκογιάννη - Διαβατός) σε ποικιλίες συμπύρηνων ροδάκινων Α37, Andros και Francoise, Spring bell.

3 σχόλια:

  1. Τα παραμορφωμένα ροδάκινα και νεκταρίνια πως προήλθαν ....από ειδικά ραντίσματα , από "ενώσεις" ποικιλιών και τέλος από "επιστημονική φαντασίωση" ! Αφήστε την φύση όπως τα γέννησε ....άκου ροδάκινο κονσερβοκούτι .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο έξυπνος της ημέρας

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε "μ@λ@κ@" είναι πράγματι πιο έξυπνος από εσένα , λέει την αλήθεια , εσύ τι μας είπες ? προς τον 29 Μαΐου 2024 στις 3:28 μ.μ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ