Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απολυμένοι της «Βαρβαρέσος» - Πρώτα Νάουσα, μετά Βέροια

Με κινητοποίηση το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου έξω από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Νάουσας συνέχισαν τον αγώνα τους, ώστε να μη χαθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις τους οι απολυμένοι εργάτες της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος». Να σημειωθεί πως αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ στη Βέροια.

Μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας στις 29 Απρίλη ότι σταματάει την παραγωγή και απολύει όλους τους εναπομείναντες εργαζόμενους, κλιμακώνουν τον αγώνα και καλούν όλο τον λαό της Νάουσας, τα σωματεία και τους φορείς του να σταθούν στο πλευρό τους, να στηρίξουν τις διεκδικήσεις τους, ώστε με ευθύνη της κυβέρνησης και εργοδοσίας να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις. 

Να δοθεί άμεσα επίδομα 4.000 ευρώ σε όλους τους απολυμένους από το ΔΥΠΑ. Να μην πλειστηριαστεί σπίτι απλήρωτου - απολυμένου και να μην κοπεί ρεύμα - νερό. Να παγώσουν οι λογαριασμοί σε ρεύμα - νερό καθώς και δάνεια, δημοτικά τέλη κ.ά. Να προστατευθούν οι άνεργοι. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογιστεί ως συντάξιμος χρόνος.

ΟΕΚΙΔΕ: Στήριξη των εργαζομένων στη Νηματουργία «Βαρβαρέσος»

Τη στήριξή της στους εργαζόμενους της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ). Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι εργαζόμενοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας των δεκάδων εργοστασίων που απασχολούσαν 4.500 εργαζόμενους έχουν πλούσια πείρα, όπου μέσα σε μια νύχτα οι διάφοροι ''ευεργέτες επενδυτές'', όπως οι Λαναράδες, έβαλαν λουκέτο στα εργοστάσια, στέλνοντάς τους στον Καιάδα της ανεργίας, κλέβοντας δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ.

Το μαράζωμα στους κλάδους της Κλωστοϋφαντουργίας, της Γουνοποιίας, του Δέρματος έχει ως βασική αιτία την πολιτική της ΕΕ που υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική καθόριζε και καθορίζει ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα αναπτυχθούν σε κάθε χώρα της ΕΕ, πάντα με κριτήριο το μέγιστο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική κρατάει μειωμένο κατά 27% το μέσο μισθό εδώ και 15 χρόνια για να βγάζουν κέρδη οι επίδοξοι "σωτήρες - επενδυτές".

Οι εργαζόμενοι της Νηματουργίας "Βαρβαρέσος'' όπως με ψηλά το κεφάλι έδωσαν σημαντικούς αγώνες τα τελευταία 4 χρόνια ενάντια στην απληρωσιά, τις απειλές, τις δικαστικές διώξεις ενάντια στο σωματείο τους, έτσι και τώρα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται έχοντας τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας και των σωματείων μελών μας, του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, των σωματείων και του λαού της περιοχής της Νάουσας.

Η Ομοσπονδία μας, που στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της "Βαρβαρέσος" όλα αυτά τα χρόνια, καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να διασφαλίσουν ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων. Να δοθεί επίδομα 4.000 ευρώ από τη ΔΥΠΑ σε όλους τους απολυμένους. Να θεωρηθεί ο χρόνος ανεργίας συντάξιμος. Να μην εκπλειστηριαστεί κανένα σπίτι ανέργου, να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα και νερό.

Καλούμε όλα τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και με οικονομική βοήθεια στους εργαζόμενους της Νηματουργίας "Βαρβαρέσος'' για να σταθούν όρθιοι και να δώσουν με αξιοπρέπεια και αυτή τη μάχη μέχρι τέλους».

17 σχόλια:

  1. Κρίμα και άδικο για όλους τους απολυμένους ΑΛΛΑ στερείτε κάθε λογικής οι απαιτήσεις τους. Με λίγα λόγια απαιτούν να περάσουν σε καθεστώς προστασίας και είδος προς εξαφάνιση σε βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας της πόλης και όχι μόνο. Το να βγουν στο στίβο αναζήτησης εργασίας σε άλλον εργοδότη δεν του πέρασε από το μυαλό? Λίγο ήρεμα παιδιά γιατί στο τέλος θα σας πάρουν με τις ντομάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλάνε οι παραγωγοί τα συσκευαστηρια οι συνεταιρισμοί τα κονσερβποιοια για εργατικά χέρια. Αλλά δεν καταδέχονται να κατέβουν στον κάμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρωτα το σόι σου αν θελει να παει κανεις, εκτος αν εισαστε γιατροι απο το αμερικαν μεμοριαλ χοσπιταλ.
      γιατι εγω με 2,5 ευρω την ωρα, θα προτιμησω το συσιτιο απο την εκκλησια.

      Διαγραφή
    2. Και τα συσσίτια τελειώνουν κάποτε

      Διαγραφή
  3. Στον 1:25 και στον 2:04 ο μητσοτακισμος πότισε καλά το DNA σας, να είστε καλά χρόνια πολλά και Χρίστος Ανέστη,και μακάρι ο ύψιστος να φέρει γαλήνη στην ψυχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Ψεκ ήταν κ αυτό μέσα στο μπόλι που μας έκαναν Επιστημονικά σου μιλάω γιατί εσυ καταλαβαινεις πολλα

      Διαγραφή
    2. Έβαλε ο άχρηστος ο συνδικαλιστής τον Λαναρα στο στόμα του που έζησε γενιές και γενιές Νάουσαιων Ουστ ρε

      Διαγραφή
  4. Έρχεται η Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής για τους εργάτες ήταν ο μεγάλος Ιωάννης Μεταξάς.
      Από πού να αρχίσεις, από την ίδρυση του ΙΚΑ, του 8ώρου, την αργία της Κυριακής, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, ακόμη και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, που την σφετερίζονται οι ΚΚΕέδες, ο Μεταξάς την καθιέρωσε.
      Η αριστερά της δήθεν εργατιάς, όχι μόνο δεν τον τιμά, αλλά από κόμπλεξ αμαυρώνει το όνομά του.

      Διαγραφή
    2. Διαιρεμένη Ελλάς είναι κακοί οι ΚΚΕδες και αχαριστοι,Μεταξά και τον Γιώργη τους κακολογουνε,εγώ λέω να μην ξαναψηφίσεις ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  5. Να την βράσω την δημοκρατία σας.
    Που σε ρε Παπαδόπουλε? Τότε που η Ελλάδα είχε ισχυρή βιομηχανία και βραβεύτηκε από τον ΟΟΣΑ για την οικονομία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Γιώργη το έλεγε το σύνθημα " με εργάτη ,αγρότη ,φοιτητή,και πρώτο τον στρατιώτη" έχει δίκαιο η διαιρεμένη Ελλάς μέχρι και σεντόνια κάνανε τότε η πειραϊκή πατραϊκή,και μισθούς τόσο μεγάλους που όπως και τώρα οι Έλληνες έφυγαν μετανάστες.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν ανθρώπινοι εγκέφαλοι, με ίδιες λειτουργικές δυνατότητες με αυτούς που είναι χρόνια μέσα στη φορμόλη .

      Διαγραφή
  6. Στα κονσερβοποιεια το ωρομισθιο πηγε 5,56 απο 5,2 και το ημερομισθιο απο 34,84 πηγε 37,07. Τον ιουλιο ελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλη ξεφτίλα και αυτή!
      Από τη μία τα εργοστάσια δε βρίσκουν εργάτες από την τοπική κοινωνία και αναγκάζονται με λεωφορεία να κουβαλάνε από την Κοζάνη και από την άλλη οι καφετέριες να είναι γεμάτες από τεμπέληδες.

      Διαγραφή
    2. Για να βλέπεις ότι όλες είναι γεμάτες σίγουρα πέρασες και τις είδες, διαιρεμένη Ελλάς ή είσαι ντιλιβερας ή μοιράζεις φυλλάδια εκτός και αν βάζεις στους τεμπελιδες και τον εαυτό σου.

      Διαγραφή
  7. επισημα υπαρχει οινονομια, σχεδιο, οργανωση, προγραμμα η κατι τετοιο σστην ελλαδα? επισημα και εντιμα ας απαντησει καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ