Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από την Ημαθία θα περάσει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν


Από τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, συνολικού μήκους περίπου 760 χιλιομέτρων και με την συμμετοχή 120 αθλητών που θα διασχίσουν 4 περιφέρειες και 22 δήμους.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, οι ποδηλάτες, διανύοντας την διαδρομή Θεσσαλονίκη - Κατερίνη, θα περάσουν και από την Ημαθία. Για τον λόγο αυτό, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως εξής:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1ο

Α. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων:

1. στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Βέροιας από Χ.Θ. 39+600 (Γέφυρα ποταμού Λουδία) έως Χ.Θ. 49+300 (Διασταύρωση Μπαλτζή),

2. στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κατερίνης από Χ.Θ. 49+300 (Διασταύρωση Μπαλτζή) έως Χ.Θ. 62+000 (Όρια Π.Ε. Ημαθίας - Π.Ε. Πιερίας), την Τετάρτη 15-05-2024 από την 15:00΄ ώρα έως τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής και των ποδηλατών με πιθανή ώρα την 18:10΄.

Β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων:

1. στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Βέροιας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από Χ.Θ. 39+600 (Γέφυρα ποταμού Λουδία) έως Χ.Θ. 49+300 (Διασταύρωση Μπαλτζή), την Τετάρτη 15-05-2024 από την 16:00΄ ώρα έως τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής και των ποδηλατών από την Διασταύρωση Μπαλτζή,

2. στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κατερίνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από Χ.Θ. 49+300 (Διασταύρωση Μπαλτζή) έως Χ.Θ. 62+000 (Όρια Π.Ε. Ημαθίας - Π.Ε. Πιερίας), την Τετάρτη 15-05- 2024 από την 16:45΄ ώρα έως τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής και των ποδηλατών από τα Όρια Π.Ε. Ημαθίας - Π.Ε. Πιερίας, με πιθανή ώρα την 18:10΄.

Α. Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Βέροιας – Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Π.Ε. Θεσσαλονίκης (Χαλκηδόνα - Θεσσαλονίκη), κατά το χρονικό διάστημα από 16:00΄ έως 16:45΄ θα εκτρέπονται, με τη βοήθεια στατικών τροχονόμων, μέσω Εγνατίας Οδού.

Β. Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Βέροιας – Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Π.Ε. Θεσσαλονίκης (Χαλκηδόνα- Θεσσαλονίκη) και επί της Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας-Κατερίνης με κατεύθυνση προς Π.Ε. Πιερίας (Αιγίνιο – Κατερίνη), κατά το χρονικό διάστημα από 16:45΄ έως την αποχώρηση της αυτοκινητοπομπής και των ποδηλατών από τα όριά μας (περί 18:10΄) θα εκτρέπονται, με τη βοήθεια στατικών τροχονόμων, μέσω της Επαρχιακής Οδού Αλεξάνδρειας - Γιαννιτσών.

Γ. Τα οχήματα που εξέρχονται από τον Α/Κ Νησελίου, κατά το χρονικό διάστημα από 16:45΄ έως την αποχώρηση της αυτοκινητοπομπής και των ποδηλατών από τα όριά μας (περί 18:10΄), θα εκτρέπονται με τη βοήθεια στατικών τροχονόμων και πάλι προς την Εγνατία Οδό προκειμένου μέσω των Ανισόπεδων Κόμβων Κουλούρας, Βέροιας και Κλειδιού να κινηθούν προς τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αλεξάνδρειας, Πέλλας και Πιερίας.

Δ. Αναλόγως του χρόνου διεξαγωγής του αγώνα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι εκτροπές θα πραγματοποιούνται σταδιακά και θα αίρονται ομοίως μετά την διέλευση της αυτοκινητοπομπής από τα εκάστοτε σημεία κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των μέτρων.

Ε. Κατά τη διάρκεια απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις ανωτέρω Εθνικές Οδούς, η κίνηση των οχημάτων στις κάθετες με κατεύθυνση προς αυτές, δεν θα διακόπτεται άλλα θα διεξάγεται από το λοιπό οδικό δίκτυο. Οχήματα που επιθυμούν να διέλθουν κάθετα των Εθνικών Οδών, θα μπορούν να το πράξουν πριν τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής και των ποδηλατών, μόνο από τα σημεία από όπου υφίσταται τροχονόμος και υπό της οδηγίες του.

ΣΤ. Μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας θα ληφθούν από το Α.Τ. Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή εθελοντών, οι οποίοι με μέριμνα των διοργανωτών, θα φέρουν ερυθρές σημαίες και φωσφορούχα γιλέκα και θα τοποθετηθούν σε δευτερεύουσες διασταυρώσεις κατά μήκος των διαδρομών, αποκλείοντάς τμηματικά τις κάθετες προς τις οδούς από όπου θα διέρχεται η πομπή.

Ζ. Στις κύριες διασταυρώσεις κατά μήκος των διαδρομών θα τοποθετηθούν στατικοί τροχονόμοι οι οποίοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα αποκλείουν τις κάθετες προς τις οδούς από όπου θα διέρχονται η αυτοκινητοπομπή και οι ποδηλάτες.

Η. Υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες θα προηγούνται των αθλητών και θα καλύπτουν τυχόν διασταυρώσεις που δεν διατίθεται στατικός τροχονόμος, ενώ περιπολικά οχήματα και υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες θα τεθούν ως ακολουθία και κλείσιμο της αυτοκινητοπομπής.

Θ. Οχήματα άμεσης επέμβασης – εκτάκτου ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., Ασθενοφόρα, Οδικής Βοήθειας, κλπ.) των διοργανωτών και των λοιπών συμμετεχόντων στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, εξαιρούνται των απαγορεύσεων και θα διέρχονται από τις οδούς όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία προκειμένου να συνδράμουν στην λήψη των μέτρων ή σε περίπτωση που παρίσταται ανάγκη.

Ι. Οι Διοργανωτές θα έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης και της ασφαλούς διεξαγωγής του αγωνίσματος.

ΙΑ. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Άρθρο 3ο

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 4ο

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ