Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σκόπια: Και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μίτσκοσκι επιμένει στο σκέτο «Μακεδονία»

Μετά τις προκλήσεις από τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κρίστιαν Μίτσκοσκι επιμένει στο όνομα «Μακεδονία», παραβιάζοντας ακόμα μια φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δείτε την ανάρτησή του μετά από συνάντηση με τον πρεσβευτή της Αυστρίας.

«Σήμερα, μαζί με τον αντιπρόεδρο @TimcoMucunski, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό πρέσβη @MartinLPammer. Οι άριστες σχέσεις Μακεδονίας και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα».

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη, κατά την ανανέωση της ιστοσελίδας της προεδρίας της Βόρειας Μακεδονίας με αφορμή την εκλογή της νέας προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, αναφερόταν σκέτο το «Μακεδονία», ενώ δίπλα στον όρο «πρόεδρος» δεν αναφερόταν η χώρα.

16 σχόλια:

  1. Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος για την καταγωγή του κυρίου;
    H οικογένεια του ήταν πάντα εκεί στην περιοχή των Σκοπίων ;
    Eίχαν ποτέ σχέσεις με την Ελλάδα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάξε ....το όνομα είναι Χρήστος Μίτσκος !

      Διαγραφή
    2. Δλδ Μακεδόνας από τους εξαίρετους πολεμιστές του Αλέξανδρου....εκεί γεννήθηκε...Μακεδονία την έλεγαν και επί Τίτο...Μακεδόνας θέλει να λέγεται..η γλώσσα μια ζωή θυμάμαι η Τσιριλιτσα...δηλαδή Κύριλλος και Μεθόδιος...

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αυτά δεν μπορώ. Αμάν ρε μεγα Αλέξανδρε έπρεπε να πάρει όλες τις μάνες τους και να νομίζουν τώρα ότι είναι απόγονοι σου; Πρώτη φορά βλέπω λαο να θέλει τον πολιορκείτη του. Είναι σαν να θέλουμε εμείς τον Κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά ΟΛΟΙ μας γλεντανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξύπνα Λαέ ΕΕΕΕΕΕ...τα έχουν ξεπουλήσει ολααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε την Ντόρα όλοι εσείς οι Μακεδονομαχοι τα σχετικά της με το θέμα....άντε γιατί μας πριξατε

      Διαγραφή
  6. Εδώ και δεκαετίες εκτελείται ένας αλγόριθμος, τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καλλίτερη λύση είναι να τους δεχθούμε με συνένωση , αμέρικα σύστημα....... πουλί μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι οι μαλακες και λεφτάδες και κουμαρζιδες στους γύφτο Σκοπιανούς τρέχουν όλος ο κόσμος για δόντια στους Σκοπιανούς πάνε κόπροι Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα απο την μια τους βριζουν απο την αλλη τρεχουν για βενζινες τροφιμα δοντια ...εεε ρε Μακεδονομαχοι της πλακας

      Διαγραφή
    2. Ξαναδιάβασε αυτό που γράφεις. Αυτοί που ενδίδουν στην εύκολη λύση, της συναλλαγής με τους σκοπιανούς, είναι αδιάφοροι για τη Μακεδονία και συνήθως δεν την αγαπάνε, άρα σκέπτονται ανθελληνικά.

      Διαγραφή
    3. Καυτηριαζω αυτούς που λειτουργούν ανθελληνικά τρέχοντας να ενισχύσουν οικονομικά τα Σκοπια με πρόσχημα το χαμηλό κοστος...Οκ;;;

      Διαγραφή
  9. Η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου υπέγραψε με τη Βουλγαρία τη συνθήκη του Νεϊγύ στις 29.11.1919 με την οποία οι σλαβόφωνοι Βούλγαροι κάτοικοι της Ελλάδας μπορούν ως το 1924 να μεταναστεύσουν στη Βουλγαρία με αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο. Επειδή όμως η προσέλευση ήταν μικρή, δόθηκε παράταση μέχρι το 1932. «Το σύνολο των μεταναστών σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Κοινωνίας των Εθνών του 1932 ήταν 66.126 άτομα … Άπαντες οι απομείναντες σλαβόφωνοι δήλωσαν ελληνική Εθνότητα αποκρούσαντες την σλαβική. Επομένως από την εποχή εκείνη έπαυσε πλέον να υφίσταται ζήτημα σλαβικής μειονότητας στην Ελληνική Μακεδονία». (βιβλ.1, σελ.822)

    Η κάθοδος των δολοφονικών μεραρχιών του Γ΄ Ράιχ στα Βαλκάνια και η έναρξη της Κατοχής στην Ελλάδας τον Απρίλιο του 1941 από τους Ναζί, αλλάζουν τα πολιτικά δεδομένα στα Βαλκάνια με την άμεση συνεργασία των κουμουνιστικών κομμάτων της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Η Μόσχα με την Κομιντέρν (Κουμουνιστική Διεθνής) που ιδρύθηκε από τον Λένιν τον Μάρτιο του 1919 και που σκοπό είχε «την δια των όπλων εγκαθίδρυση Διεθνούς Κομμουνιστικής Δημοκρατίας» και διαλύθηκε από συνέδριο της Μόσχας το 1943 , μάταια προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο, διεθνιστικό Μακεδονικό κράτος, με προοπτική να ενωθεί με τη Βουλγαρία και να φθάσουν οι Σλάβοι στο Αιγαίο. Από το 1937 γραμματέας του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας αναλαμβάνει ο Τίτο, ο οποίος συνεργάστηκε με το Κ.Κ. Βουλγαρίας και τη νεοσύστατη οργάνωση τον Οκτώβριο του 1943 την Σ.Ν.Ο.Φ. (στα ελληνικά «Σλαβομακεδονικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο»). Η οργάνωση αυτή με τους σνοφιστές και επικεφαλής τον Γκότσεφ συνεργάτη του Τίτο οργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση στο Μοναστήρι Πολυχροτσίνσκυ στις 8 Αυγούστου 1944. Τότε ανακηρύσσουν την μέχρι τότε «Βαρντάρσκα» των Σκοπίων σε «Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» στα όρια του γιουγκοσλαβικού κράτους. Με τα γεγονότα όμως αυτά το Ε.Α.Μ. διαμαρτυρήθηκε στον Τίτο, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση. Ο Γκότσεφ που δημιούργησε στρατό από 3.500 στρατιώτες και που συμπεριέλαβε και Βούλγαρους αξιωματικούς και στρατιώτες που είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς και κατόπιν οργανώθηκαν στη Σ.Ν.Ο.Φ. δημιούργησαν την «Πρώτη Ταξιαρχία Κρούσης της Μακεδονίας του Αιγαίου» και πήραν βαθμούς και αξιώματα του γιουγκοσλαβικού στρατού.


    «Όμως το πιο ακράδαντο στοιχείο είναι το ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ που κυκλοφόρησε επισήμως στη Γιουγκοσλαβία μέχρι το 1944 (αξίας 4+2 DIΝ) πάνω στο οποίο απεικονίζεται η «VARDARSKA» και όχι το όνομα «MAKEDONIA» …. Το 1944 ο Τίτο για καθαρά επεκτατικούς σκοπούς, βάφτισε το VARDARSKA … MAKEDONIA». (βιβλ.2, σελ.228)

    Το μέλλον θα δείξει αν τα τεράστια – καπιταλιστικά πλέον – συμφέροντα Τουρκίας, Ρωσίας, Η.Π.Α., Γερμανίας επικρατήσουν στην ανιστόρητη και απαράδεκτη αυτή «Δημοκρατία των Σκοπίων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ