Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με απόλυτη επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Νάουσας


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024 η άσκηση ετοιμότητας «Σώστρατος» και «Περσέας» στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε απρόοπτες καταστάσεις και ποικίλες πτυχές διαχείρισης που δοκίμασαν την ετοιμότητα και απόκριση, σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς, εκκενώσεων κλινικών, εγκλωβισμών, εκτάκτων χειρουργείων κ.α.


Η άσκηση διήρκησε 3,5 περίπου ώρες με τη ενεργή συμμετοχή περίπου 80 εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και περισσότερων από 40 ατόμων από άλλες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα συμμετείχαν, Νοσοκομείο Νάουσας, ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Νάουσας, Ελληνική Αστυνομία, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, Π.Ε. Ημαθίας.






Όπως αναφέρει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας Κώστας Λυκοστράτης, το κλιμάκιο ελέγχου και αξιολόγησης του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας που κατέφθασε από την Αθήνα ενημέρωσε πως η συνολική διεκπαίρεωση αποτελεί μια από τις πιο υποδειγματικες ασκήσεις φέτος πανελλαδικά.

Συγχαρητήριο μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη




Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου η προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας «Σώστρατος» και «Περσέας», στο Γενικό Νοσοκομείο της Νάουσας.

Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς, το Νοσοκομείο Νάουσας, το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική Νάουσας, η Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ημαθίας, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την υπευθυνότητα και την υψηλή ετοιμότητα του προσωπικού σε περίπτωση ενός εκτάκτου συμβάντος, όπως ένας σεισμός.

Στόχος της άσκησης ήταν η βελτίωση της ετοιμότητας και της απόκρισης του προσωπικού του Νοσοκομείου της Νάουσας σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς και η αξιολόγηση των διαδικασιών εκκένωσης και συντονισμού με άλλους φορείς.

Πασιφανής η ετοιμότητα, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και η άριστη συνεργασία όλων των υπηρεσιών, καθότι για την επιτυχήαντιμετώπισηενός τέτοιου εγχειρήματος, απαιτείται μια αρμονικά δεμένη και λειτουργική ομάδα.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, νοιώθω πραγματικά υπερήφανος.Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Νομού, απέδειξαν την υπευθυνότητά τους, το υψηλό τους φρόνημα και την άρτια επαγγελματική τουςκατάρτιση. Όλες και όλοι οι συμμετέχοντες στην άσκηση υπερέβαλαν εαυτόν, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά τους στην αντιμετώπιση αντίστοιχων, απευκταίων καταστάσεων, σε πραγματικές συνθήκες.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας Κώστα Λυκοστράτη, στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Νάουσας Βασίλη Παυλίδη, στον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νάουσας Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Βεργώνη και σε όλα τα στελέχη του Νοσοκομείου Νάουσας, της Πυροσβεστικής, του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας για την άρτια προετοιμασία και την αποτελεσματικότητα με την οποία έφεραν εις πέρας την άσκηση.Με ικανοποίηση μπορώ να δηλώσω πως το Νοσοκομείο της Νάουσας και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη απειλή.

Ευχαριστήριο μήνυμα Διοικητή Νοσοκομείου

«29 Μαϊου, ημέρα που σίγουρα θα μείνει στη μνήμη μας με τα καλύτερα χρώματα. Ημέρα που όλοι οι εργαζόμενοι επέδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό, με πάθος, ενθουσιασμό, πειθαρχία και υποδειγματικό επαγγελματισμό.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου ευχαριστούμε θερμά τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την αποτελεσματική και άψογη συνεργασία στη διεξαγωγή της άσκησης.

Το κλιμάκιο ελέγχου και αξιολόγησης του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας που κατέφθασε απο την Αθήνα μας ενημέρωσε ήδη πως η συνολική διεκπαίρεωση αποτελεί μια από τις πιο υποδειγματικες ασκήσεις φέτος πανελλαδικά.

"Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν"».

1 σχόλιο:

  1. ίδια μέρα και ώρα στο νοσοκομείο Βέροιας εγκαίνια η καινούργια πτέρυγα! έρμη Νάουσα με τέτοια χαίρεσαι και η τελευταία κλωστουφαντουργία σου κλειστή με τους εργαζόμενους στο δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ