Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς να πλύνετε τα παπούτσια στο πλυντήριο; Έτσι θα τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση

Πώς να πλύνετε τα παπούτσια στο πλυντήριο χωρίς να καταστρέψετε τα παπούτσια ή το πλυντήριο; Αξίζει σίγουρα να γνωρίζετε μερικούς βασικούς κανόνες και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Θα απολαμβάνουμε καθαρά παπούτσια για περισσότερο.

Πώς να πλένετε παπούτσια: βασικοί κανόνες

Όταν εξετάζετε τον τρόπο καθαρισμού των παπουτσιών, αξίζει να διαβάσετε τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με αυτό. Αν και το πλύσιμο των παπουτσιών στο πλυντήριο είναι ένας καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί με το χέρι, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλα τα παπούτσια κατάλληλα για μηχανικό καθαρισμό. Ωστόσο, αν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πλύνουμε με επιτυχία το συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια στο πλυντήριο, θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι ασφαλής και αποτελεσματική η διαδικασία.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε καλά τα παπούτσια σας πριν τα πλύνετε, αφαιρέστε άμμο, λάσπη, βότσαλα ή άλλες ακαθαρσίες με το χέρι. Αυτό θα κάνει το πλύσιμο πιο αποτελεσματικό και θα αποτρέψει τη ζημιά στο πλυντήριο. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τα κορδόνια από τα παπούτσια σας πριν τα πλύνετε, εάν έχουν. Αυτό θα επιτρέψει έναν πιο λεπτομερή καθαρισμό όλων των γωνιών και των γωνιών των παπουτσιών. Εάν είναι δυνατόν, αξίζει επίσης να αφαιρέσετε τους πάτους από τα παπούτσια.

Πώς να καθαρίσετε παπούτσια που δεν πλένονται στο πλυντήριο;

Αν και το πλύσιμο των παπουτσιών στο πλυντήριο φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό, αξίζει να ξέρετε πώς να καθαρίζετε παπούτσια που δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως δερμάτινα και σουέτ παπούτσια, κολλημένα παπούτσια, εσπαντρίγιες και ψηλοτάκουνα. Τέτοια υποδήματα θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά με το χέρι και στην περίπτωση των υποδημάτων σουέτ, nubuck ή δερμάτινων υποδημάτων, είναι επίσης καλή ιδέα να σκεφτείτε έναν κατάλληλο εμποτισμό, που θα τα προστατεύει από τη βρωμιά και τις δυσμενείς επιπτώσεις εξωτερικών παραγόντων.

Καλό είναι πρώτα να καθαρίσετε τα παπούτσια με στεγνή βούρτσα και μετά να τα ψεκάζετε με ένα σκεύασμα κατάλληλο για το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Εάν τα παπούτσια είναι ακόμα βρώμικα μετά τον καθαρισμό με μια μαλακή βούρτσα, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προϊόν για τον καθαρισμό των παπουτσιών ή να τα καθαρίσετε με ένα πανί βρεγμένο με σαπουνόνερο. Πένα πανί εμποτισμένο με γάλα μπορεί επίσης να βοηθήσει με ελαφριά δερμάτινα παπούτσια.

Πώς να πλύνετε τα παπούτσια σε ένα πλυντήριο ρούχων;

Αξίζει να ξέρετε πώς να πλένετε τα παπούτσια στο πλυντήριο για να μην τα καταστρέψετε. Τα αθλητικά παπούτσια, οι μπότες και τα αθλητικά παπούτσια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για μηχανικό καθαρισμό. εκτός αν είναι κολλημένα αλλά ραμμένα. Το πλύσιμο των λευκών παπουτσιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, καθώς η βρωμιά είναι πιο ορατή πάνω τους και είναι η πιο δύσκολη να αφαιρεθεί. Ας μην ξεχνάμε να ακολουθούμε αυστηρά τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των παπουτσιών μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις σε περίπτωση καταγγελίας για τα υποδήματα.

Όταν πλένετε παπούτσια, χρησιμοποιήστε τσάντες που έχουν σχεδιαστεί για αυτό (παρόμοιο με το πλύσιμο εσωρούχων). Εάν δεν έχετε ειδικές τσέπες για παπούτσια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφασμάτινες τσάντες για λαχανικά και φρούτα ή μικρές μαξιλαροθήκες. Πολλά πλυντήρια ρούχων έχουν ειδικά προγράμματα για το πλύσιμο των παπουτσιών, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή αν είναι δυνατόν. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα πρόγραμμα πλυσίματος στο χέρι ή ένα άλλο σύντομο πρόγραμμα πλύσης με θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40 βαθμούς Κελσίου και το χαμηλότερο δυνατό στύψιμο. Θυμηθείτε ότι τα παπούτσια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβάλλονται σε περιστροφή.

Καλό είναι να βάλετε μαζί με τα παπούτσια μια πετσέτα ή κουβέρτα στο τύμπανο του πλυντηρίου, για να μην χτυπούν πολύ τα παπούτσια στο τύμπανο. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού. Συνιστάται η χρήση μικρή ποσότητα σκόνης ή υγρού πλυσίματος και αποφύγετε το μαλακτικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα προϊόντα για το πλύσιμο των παπουτσιών, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Αφού πλύνετε τα παπούτσια, αξίζει επίσης να τα στεγνώσετε καλά. Θα πρέπει να στεγνώσουν φυσικά, αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να βιαστεί. Μπορείτε να κρεμάσετε τα παπούτσια σας σε ένα στεγνωτήριο ρούχων στο σπίτι ή έξω – αλλά σε αυτή την περίπτωση, προσέξτε να μην εκθέσετε την περιοχή σε ισχυρό ηλιακό φως. Πριν στεγνώσουν, αξίζει να γεμίσετε το εσωτερικό των παπουτσιών με εφημερίδες ή χαρτοπετσέτες, που όχι μόνο απορροφούν πολλή υγρασία, αλλά βοηθούν και στη διατήρηση του σωστού σχήματος των παπουτσιών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ