Όπως είπε ο κ. Ζήγρας, η ανάβαση σε ένα τόσο ψηλό βουνό, σε υψόμετρο 5.645 μέτρα, είναι μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία που μεταβάλλεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη φυσική δύναμη. Σε τέτοια υψόμετρα, η μεταβολή των καιρικών συνθηκών είναι απότομη και ακραία, ο αέρας είναι αραιός με την έλλειψη οξυγόνου να κυριαρχεί μαζί με τους δυνατούς ανέμους, ενώ απαιτείται πολύ καλή προετοιμασία.
Ο πιο νεαρός, ο κ. Λαδάκης, έκανε λόγο για μία μοναδική εμπειρία, με απόλυτη σύμπνοια στην ομάδα, ενώ προσεχώς ονειρεύεται μία άλλη πανέμορφη κορυφή, γιατί, όπως είπε, σημασία έχει το ταξίδι.
Ο κ. Μπηλιώνης, γνωστός για την αγάπη του στη φύση, ξεκίνησε να ανεβαίνει στα βουνά σε ηλικία 14 ετών, ενώ πρόσφατα επέστρεψε από ορειβασία στην Αρμενία. Ακόμη, επέλεξε να ανέβει και στον Όλυμπο αλλά με έναν… ιδιαίτερο τρόπο. Ξεκίνησε από το σπίτι του στην Κοζάνη με τα πόδια και ανέβηκε στο βουνό των Θεών τέσσερις μέρες μετά, εντελώς μόνος, παρέα με τις σκέψεις του. Άλλωστε, γεννήθηκε την ημέρα που πατήθηκε για πρώτη φορά το Έβερεστ.
«Είναι εχθρός του ανθρώπου ο καναπές και τα καφέ…πρέπει να πηγαίνουμε εκεί που νομίζουμε ότι δεν μπορούμε», λέει ο ίδιος, ενώ θα ήθελε ο επόμενος στόχος να είναι το Μάτσου Πίτσου στο Περού.
Δείτε το video της ΕΡΤ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.