Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

H Βουλγαρία ζητάει να εφαρμοστεί πλήρως η «Συμφωνία των Πρεσπών»

«Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές που παραβιάζουν την Συνθήκη Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας του 2017 ή οποιαδήποτε άλλη συνθήκη που έχει υπογραφεί από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, για την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την τελετή ορκωμοσίας της νέας προέδρου της χώρας χθες.

«Η Βουλγαρία έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνεπάγεται αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες», συνεχίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλγαρίας και συμπληρώνει:

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας εξαρτάται από την αυστηρή εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών των οποίων αποτελεί μέρος, καθώς και από το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούλιο 2022. Οι θεσμοί του κράτους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο δεν μπορεί να αναθεωρηθεί».

Ανάλογη ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού Γκλάβτσεφ, ο οποίος επανέλαβε πως η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές που αντικρούουν τη Συνθήκη Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας του 2017 και τις συμφωνίες επί της αρχής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών που συνομολογήθηκαν από όλους τον Ιούλιο του 2022», τονίζει ο πρωθυπουργός Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης. «Υπενθυμίζουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μια ιδιότητα που συνεπάγεται αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες», προστίθεται.

Πηγή

9 σχόλια:

  1. Ο Αλ6ς ο Κυρι@κος και οι οπαδοί τους να τα ακούν και να τα βλέπουν αυτά, για την αισχρή συμφωνία που έκαναν και διατηρούν.
    Έτσι κάνουν τα κράτη και οι Ηγέτες που σέβονται την ιστορία τους.
    Και η Βουλγαρία είναι στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και δέχεται πιέσεις για τη σταθερή διαφωνία της στο θέμα των Σκοπίων αλλά αντέχει, διότι η Ιστορία της ήρθε από τα βάθη των αιώνων και θα συνεχίσει στα βάθη των αιώνων, ενώ οι υπηρέτες της Γερμανίας και των ΗΠΑ σε λίγα χρόνια δεν θα είναι ούτε ανάμνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός θέματος.

      Διαγραφή
    2. στον Ανώνυμος15 Μαΐου 2024 στις 1:19 π.μ.
      Ξαναδιάβασέ το

      Διαγραφή
  2. Είναι αυτό που λένε έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΔ 50 χρονια ομως φιλε μου εαν εισαι ενδοτικος τετοια παραμυθια λες

      Διαγραφή
  3. Τσίπρα θα λέμε και θα κλαίμε. Βγάλτε επιτέλους τις περικεφαλαίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλα υπονοεί η δήλωση των Βουλγάρων.
    Οι βουλγαροι αντιδρούν στις θέσεις των Σκοπιανων οτι ειναι μακεδονικο έθνος και ότι η γλώσσα τους και ο πολιτισμός τους ειναι μακεδονικός.
    Απαιτούν από τους σκοπιανούς να δεχτούν ότι ειναι βουλγαροι με βουλγαρικη γλώσσα και πολιτισμό ( και φυσικά οι περισσότεροι ειναι βουλγαροι ) ώστε να μπορούν κάποια στιγμή στο μέλλον να διεκδικήσουν ο,τι θα μπορούν να κερδίσουν από αυτούς και την περιοχή τους.
    Οι Βούλγαροι ήταν αυτοί που είχαν πάντα βλέψεις στην περιοχή της ελληνικότατης Μακεδονίας ( τους κόπηκε πια εντελώς αυτός ο καημός ειδικά με την ένταξή τους στη ΕΕ) όχι ως πολιτισμό-γλώσσα-ιστορία, αλλά εδαφικά για έξοδο στα θερμά νερά ( Αιγαίο).
    Το "παιχνίδι" αυτό το εξέλιξαν / διαφοροποίησαν κάπως τα πρωτοξαδέλφια τους οι σκοπιανοι με τη σύμφωνη γνώμη του Τίτο για τους ίδιους περίπου λόγους που το δημιούργησαν οι Βούλγαροι. Οι σκοπιανοί βέβαια το χόντρυναν με το να αυτοπαρουσιάζονται ως απόγονοι και κληρονόμοι του μακεδονικού πολιτισμού και να έχουν έτσι δημιουργήσει γενιές ολόκληρες που έχουν διαποτιστεί με αυτό το παραμύθι. Εξάλλου τους βόλευε πάρα πολύ να στήσουν ένα ανύπαρκτο και ανομοιογενές έθνος πάνω σε έναν σπουδαίο πολιτισμό της αρχαιότητας πλην όμως...κλεμμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ