Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με μια σημαντική Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σηματοδοτήθηκε η έναρξη των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» στη Βέροια


Με μια σημαντική Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σηματοδοτήθηκε η έναρξη της λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Πολυχώρου του κ. Νίκου Μουρτζίλα «Φροντιστήρια Πουκαμισάς», στην οδό Βενιζέλου 23 στο κέντρο της Βέροιας.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, η οποία γέμισε ασφυκτικά με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και γονείς. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, η περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας Συρμούλα Τζήμα και ο αντιδήμαρχος Βέροιας Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής των «Φροντιστηρίων Πουκαμισάς» στη Βέροια, Νίκος Μουρτζίλας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Στα "Φροντιστήρια Πουκαμισάς" δίνουμε υπόσχεση να φροντίζουμε για τον αγώνα των παιδιών να φέρουν τις υψηλότερες πιθανότητες να πετύχουν τους στόχους τους, πάντα με αγάπη».


Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώτος ομιλητής, κ. Γιώργος Χατζητέγας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου, ο οποίος σύστησε στο κοινό τον εκπαιδευτικό όμιλο που βρίσκεται 36 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στην φροντιστηριακή εκπαίδευση που όπως είπε, κρίνεται αυστηρά.

Συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει, σημείωσε, εξήγησε όμως το σύστημα επιτυχίας «Πουκαμισάς», που είναι:
• Μάθημα με τους καλύτερους καθηγητές
• Μάθημα στο τραπέζι
• Μάθημα με τα βιβλία των επιτυχιών
• Πραγματική προσομείωση εξετάσεων
• Συμβουλευτική (σύμβουλος καθηγητής)


Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, κ. Πάνος Σταυρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τα κριτήρια επιλογής σπουδών/επαγγέλματος και τα ανερχόμενα επαγγέλματα, ενώ με έναν πολύ άμεσο και σύγχρονο τρόπο, κατάφερε να «κρατήσει» το δύσκολο εφηβικό κοινό μέχρι τέλους.

Σχετικά με τα την καριέρα και τα μελλοντικά επαγγέλματα, είπε πως, οι καριέρες δεν είναι γραμμικές, πως πάνω από το 50% των μαθητών θα κάνουν μια δουλειά που σήμερα δεν υπάρχει και πως έχει αποσυνδεθεί το πτυχίο από την επαγγελματική αποκατάσταση, λέγοντας όμως πως «Είναι σπουδαίο να σπουδάζεις».

Στα κριτήρια επιλογής σπουδών και επαγγέλματος αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως πρέπει να βασίζονται στα ενδιαφέροντα (με βασικό "μπαχαρικό" την αγάπη), τις ικανότητες, τις εργασιακές αξίες και το εύρος των προοπτικών.

Αναφέρθηκε στο σύμπαν της εφηβείας, που αποτελείται από πολλές ώρες στο κινητό, έλλειψη ικανοποίησης, εφηβική κατάθλιψη, έλλειψη ενδιαφερόντων και κινήτρου, βαριέμαι και συγκρούσεις. Αναφέρθηκε και στο σύμπαν των γονέων, που αποτελείται από άγχος για την αποκατάσταση των παιδιών, από τις δικές τους εμπειρίες, την μη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας και την προσκόλληση σε μια γραμμική καριέρα και τέλος, πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο.


Σχετικά με επαγγέλματα του μέλλοντος, είπε ότι για να προβλέψουμε το μέλλον πρέπει να δούμε το παρόν, αναφέροντας μια αρκετά μεγάλη λίστα με επαγγέλματα του μέλλοντος με το βασικό θέμα να είναι «αν θα βρούμε τη θέση μας στο μέλλον».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον τρόπο καλλιέργιας των δεξιοτήτων μας, με τον εθελοντισμό, την παρακολούθηση σεμιναρίων, την δουλειά τα καλοκαίρια, την συνομιλία με ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Οι παρευρισκόμενοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν Δωρεάν Τεστ Μαθησιακών Τύπων & Προσωπικότητας και Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ