Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια: Αθώος οδηγός φορτηγού για θανατηφόρα παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη

«Αν καταλάβαινα ότι χτύπησα άνθρωπο θα σταματούσα επί τόπου»

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο οδηγός φορτηγού, ο οποίος κατηγορείτο για την θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη ενός 30χρονου πεζού, τον Νοέμβριο του 2019, στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, κοντά στη Βέροια.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr, η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Ανακοινώνοντας την ετυμηγορία των δικαστών, η προεδρεύουσα του δικαστηρίου ανέφερε ότι δεν προέκυψε συνυπαιτιότητα του οδηγού και για τον λόγο αυτό τον κήρυξε αθώο.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί από διερχόμενο οδηγό, που είδε το θύμα να είναι πεσμένο στην άκρη του δρόμου. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας με βαριά τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, αλλά ύστερα από νοσηλεία σχεδόν τριών μηνών υπέκυψε.

Ο οδηγός του φορτηγού ταυτοποιήθηκε από κάμερες ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου και αυτό που φαίνεται να τον «πρόδωσε» ήταν το σπασμένο φανάρι στο όχημα που οδηγούσε. Με βούλευμα παραπέμφθηκε να δικαστεί για θανατηφόρα έκθεση και εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος από την οποία επήλθε θάνατος, ενώ τού επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι μετά την απολογία του σε ανακριτή.

«Ακούστηκε ένας θόρυβος, σαν μεταλλικό αντικείμενο από το φορτηγό και προχώρησα για να σταματήσω μετά την έξοδο της Βέροιας. Είδα ότι έχει σπάσει το δεξιό φλας, δεν είδαμε κανένα ίχνος που να υποδηλώνει ανθρώπινο σώμα ή κάποιο ζώο. Αν καταλάβαινα ότι χτύπησα άνθρωπο θα σταματούσα επί τόπου. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω. Θα μπορούσε να ήταν το δικό μου παιδί σε τέτοια κατάσταση. Είμαι 30 χρόνια επαγγελματίας οδηγός και δεν έχω πάρει ούτε μία κλήση» ανέφερε ο οδηγός κατά την απολογία του.

5 σχόλια:

  1. Δε σταματάει κανένας φορτηγατζης,ποτέ! Κάθε μέρα χτυπάνε αυτοκίνητα σε στενούς δρόμους και κάνουν την παλαβή. Βγαίνουν από στροφές λες και ο δρόμος τους ανήκει με ύφος βασιλιάδων. Μόλις όμως κάποιους τους δει ή κάποια κάμερα τους τσακώσει ωωω αδερφέ δε είδα,δε κατάλαβα,θα τα πληρώσω εγώ από την τσέπη μου μην πεις τίποτα στο αφεντικό,ο βασιλιάς μετά γίνεται κότα,δύσκολο να είσαι επαγγελματίας όταν το μόνο που ξες είναι να εγκαταλείπεις χωρίς να σε νοιάζει,μια χαρά παίρνουν χαμπάρι ότι χτυπαν απλά έτσι κάνουν οι επαγγελματίες,φεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανθρώπινη ζωή ,εχει μεγαλύτερη αξια απο την δυνατότητα που εχει κάποιος να οδηγεί όχημα.

    Οποιος σκοτώνει σε τροχαίο άνθρωπο να μην ξαναοδηγησει στην ζωή του.
    Οχι για να τον εκδικηθεί το κράτος.

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΜΟΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατάλαβε δεν κατάλαβε, ο άνθρωπος πέθανε από το φορτηγό που οδηγούσε ή όχι ;
    Εκούσια ή ακούσια οδηγούσε αυτός ή όχι ;
    Θα χαζέψουμε στο τέλος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι επαγγελματίας οδηγός, αλλά και πεζός διαβάτης.
    Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ'όλα και σεβασμό στον άνθρωπο και την ξένη περιουσία.
    Οι πεζοί πετάγονται στη διάβαση χωρίς να κοιτάζουν.

    Στους στενούς δρόμους διπλό παρκάρουν, χωρίς να τους νοιάζει αν χωράει να περάσει άλλο όχημα να περάσει.

    Στις στροφές το φορτηγό είναι μακρί όχημα και πρέπει να βγει ανοιχτά για να βλέπει των πεζό η το όχημα δίπλα του.
    Στους περιφερειακούς δρόμους περπατάνε πεζοί,που κινδυνεύουν να τους παρασύρουν τα φορτηγά λόγο του αέρα ,που δημιουργείτε.

    Επίσης υπάρχουν, ασυνείδητη οδηγεί επαγγελματίες και μη..όπως και ασυνείδητη πεζοί στους δρόμους.
    ΠΡΟΣΟΧΉ μεγάλη στον δρόμο τα μάτια μας 104, οδηγοί και πεζοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως είσαι ο μοναδικός επαγγελματίας που μιλάς χωρίς μαγκιά και τσαμπούκα και δηθενιλικι και ειλικρινά στο δίνω,μπράβο σου. Όμως σε όσα έχεις ανάφερει δε δικαιολογηται με τίποτα η ανθρώπινη ζωή στο να έχει προτερεοτητα μεγαλύτερη από το να πατήσεις φρένο,συμφωνώ ότι ο πεζός πετάγεται όμως το πες μόνος σου,στη διάβαση πάνω,η καλύτερη οδήγηση είναι η αμυντική και σαν επαγγελματίας πρέπει να το ξες.επισης λόγο όγκου ο φορτηγατζης βγαίνει στην στροφή;σου ακούγεται φυσιολογικό; Ή μήπως είναι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας διαφορετικός για εσάς;αν βγεις σε μια στροφή χωρίς φρένα,και χτυπήσεις τη πίσω πόρτα που μπορεί να κάθεται ένα μωρό,πες μου,τι θα πεις;ο αέρας;ο όγκος;όσο για τις φθορές σε στενούς δρόμους όπως είπες για διπλό παρκάρισμα,έχεις δίκιο όμως αυτό δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να χτυπάς και να φεύγεις,γιατί πρέπει να γνωρίζεις σίγουρα ότι ναι απαγορεύεται το διπλοπαρκαρισμα όπως όμως απαγορεύεται αν κλείσεις δρόμο για φορτοεκφόρτωση αν δε έχεις ειδοποίηση την αστυνομία πιο πριν για να σου δώσει άδεια να κλείσεις την κίνηση γιατί τότε εσύ ο ίδιος διπλοπαρκαρεις! Οπότε μην κοιτάς το νόμισμα από την όψη που θες γιατί έχει και άλλη.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ