Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα... γυρίζει ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, μανάδες θέλουμε»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Ακάθιστου ύμνου

. Ο ιερέας, σε έναν σεξιστικό παροξυσμό, συνέκρινε τις γυναίκες με «κλώσσες», με τον «φυσικό» τους ρόλο να είναι στο σπίτι τους.

Ο Μητροπολίτης Παύλος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις. «Είπα τη γυναίκα κλώσσα; Είπα ότι εάν η κλώσσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφηκαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε» είπε στο MEGA και συμπλήρωσε: «εγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα».

Στο κήρυγμά του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Μητροπολίτης Κοζάνης είχε αναφέρει: «Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τις πτέρυγές της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία».

Δείτε το κήρυγμα του Μητροπολίτη:

4 σχόλια:

  1. Πολυ σωστα τα ειπε, πιο ειναι το προβλημα;; Και δεν ισχυει μονο για τις μαναδες! ισχυει ομοιως και για τους πατεραδες.. ααα ξεχασα ειναι παπας γι αυτο τετοιος ντορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τα γύρισε ο Μητροπολίτης,απλώς το έκανε πιο λιανά για όποιους δεν το κατάλαβαν ή καμώθηκαν πως δεν το κατάλαβαν για να του επιτεθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπά, καλά τα είπες , πολύ καλά! όσοι έχουν λιγάκι μυαλό ας κάνουν αυτό που πρέπει για τα παιδιά του. Κανείς άλλος δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ΜΑΝΑ και τον πατέρα, ότι νόμους και να ψηφίζουν, ότι συστήματα και να εφαρμόσουν, ότι ποινές και να επιβάλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ