Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπαίνει «λουκέτο» στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στους Γεωργιανούς;


Τι δήλωσε στο veriotis.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας

Σε αναβρασμό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο κλάδος των Συνοριοφυλάκων, έπειτα από την πρόταση που εστάλη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και προβλέπει την αναστολή λειτουργίας Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας -που βρίσκεται στους Γεωργιανούς- και Χαλκιδικής.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την σύγκλιση Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν και οι 18 Ενώσεις μελών της Ομοσπονδίας.


Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., «Τέθηκε υπόψη των εκπροσώπων, η πληροφόρηση που είχε το Προεδρείο για "λουκέτο" στις Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας και Χαλκιδικής, ήτοι σε Υπηρεσίες 
που λειτουργούν αδιάκοπα επί 24 συνεχή έτη, με τεράστια συμβολή στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Χωρίς καμία αξιολόγηση και αιτιολόγηση, υποβαθμίζοντας χωρίς προηγούμενο, την προσπάθεια αυτών των Υπηρεσιών, επιχειρείται η αφαίμαξη του προσωπικού για να καλυφθούν "ανάγκες" και να κρυφτεί η ανικανότητα ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων να διοικήσουν».

«Τη μια μέρα μας συγχαίρουν και την άλλη μας κλείνουν»


Στην πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Τ.Δ.Μ. Ημαθίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Παναγιώτης Χαρέλας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το veriotis.gr.

Όπως είπε ο κ. Χαρέλας, ο Γενικός επισκέφθηκε το Τμήμα στους Γεωργιανούς και στη συνέχεια την Αστυνομική Διεύθυνση, φάνηκε πολύ ευχαριστημένος για τον τρόπο που εργάζεται η υπηρεσία, δίνοντας συγχρητήρια στο προσωπικό του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης για την υπηρεσιακή δράση και τα αποτελέσματα που πετυχαίνουν. Τρεις ημέρες μετά την επίσκεψη και μόλις μια ημέρα μετά από επιχείρηση σύλληψης λαθροδιακινητών στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην Αγκαθιά, εισηγήθηκε την αναστολή του Τμήματος στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σαν να μας λένε ότι δεν θέλουν να δουλέψουμε», σημείωσε ο πρόεδρος.

«Εύκολη λύση η απομάκρυνση προσωπικού από τα Τ.Δ.Μ. - Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά»

Ως την «εύκολη λύση» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. την απομάκρυνση προσωπικού από τα Τ.Δ.Μ. για την ενίσχυση των αστυνομικών Υπηρεσιών, κάνοντας λόγο για αδυναμία απομάκρυνσης Αστυνομικών από τα «επίσημα», παρά τα όσα είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.


«Εδώ όμως υπάρχει ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με το οποίο η υπηρεσία μας ασχολείται εδώ και 25 χρόνια, με επιτυχίες και έντονη δραστηριότητα. Βάζεις στη ζυγαριά τις υπηρεσίες της Αθήνας και τις υπηρεσίες των τμημάτων διαχείρισης μετανάστευσης, που δεν τις πείραξε ποτέ κανείς, πλην του κ. Τόσκα το 2017, κάτι που πληρώσαμε ακριβά, καθιστώντας έτσι την Ημαθία ως ελεύθερη διέλευση των κυκλωμάτων διακινητών, κάτι που επίσης θα πληρώσουμε ακριβά», τόνισε ο Παναγιώτης Χαρέλας.


Σημειώνεται πως στο Τ.Δ.Μ. Ημαθίας υπηρετούν συνολικά περίπου 30 άτομα, εκ των οποίων οι 21 είναι μάχιμοι Αστυνομικοί, ενώ απομακρύνθηκε άμεσα -την ίδια μάλιστα ημέρα με την εισήγηση για αναστολή- η μισή δύναμη. Οι Αστυνομικοί μετακινήθηκαν στο Α.Τ. Βέροιας και Α.Τ. Αλεξάνδρειας.


«Πρόκειται για μια υπηρεσία με μεγάλη κινητικότητα σε σχέση με άλλες της Κεντρικής Μακεδονίας και καλύπτει ολόκληρο τον νομό. Με την απομάκρυνση της μισής δύναμης, η υπηρεσία στους Γεωργιανούς έχει καταστεί ανενεργή και μάλιστα πριν καν αποφανθεί το Αρχηγείο για την αναστολή ή μη του Τμήματος», τόνισε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., σε επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό, ζήτησε την αξιολόγηση των δεδομένων της υπηρεσίας πριν την λήψη αποφάσεων. Σε επίπεδο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, θα ζητηθούν άμεσα εξηγήσεις και συνάντηση με τον Υπουργό, με έσχατη λύση -σε συνεργασία με τους νέους Συνοριακούς και τους συμβασιούζους Συνοριακούς- τις κινητοποιήσεις.

14 σχόλια:

  1. αφήστε τις δικαιολογίες και ενισχύστε τα αστυνομικά τμήματα, η εγκληματικότητα είναι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία σε τέτοια μεγέθη, η κοινωνία βράζει και τμήματα κλείνουν το βράδυ, να γυρίσουν και όσοι είναι αποσπασμένοι και να βγουν στους δρόμους όσοι είναι στα γραφεία και να μπουν να δουλέψουν πολίτες υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην έχουν δηλαδή τα χωριά ένα σημείο αναφοράς φύλαξης και ασφάλειας..ούτε ένα περίπολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο χρήσιμοι θα είναι να σταλθούν στην φύλαξη των συνόρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΕΛΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρελα, πάρτο χαμπάρι. Game over. Και που φοράτε στολή οι συνοριακοί φύλακες είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην Ελληνική Αστυνομία. Είναι καιρός να δικαιολογησετε τόν μισθό σας. Άλλωστε Αστυφύλακες είστε (δυστυχώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο γρήγορα ξεχνάμε... Λιγα χρόνια πριν στον Έβρο οι συνοριοφυλακες προσπαθούσαν νυχθημερόν να αποτρέψουν την παράνομη εισροή μεταναστών και τότε τους χειροκροτουσαμε...Τωρα κάποιοι τους ειρωνευοντε..Αυτοι είμαστε...

      Διαγραφή
    2. Μην τρως την προπαγάνδα. Αστυνομικοί ήταν εκεί από όλες τις υπηρεσίες . Με μπροστάρηδες Ματατζηδες, την κρίσιμη στιγμή. Ας ενισχυθούν οι υπηρεσιες που ασχολούνται με την εγκληματικότητα και τους χρειάζεται καθημερινά ο πολίτης. Ας το καταλάβει κ ο πρόεδρος που έχει ενσυναισθηση κ να βοηθήσει , για να μην χρειαστεί να νιώσει κ πάλι ντροπή...

      Διαγραφή
    3. Πολυ ωραια.Αςκατσουν εκει για να συλλαμβανουν τους λαθρομεταναστες και ΟΧΙ στους Γεωργιανους για καλοπεραση.

      Διαγραφή
  6. Οι συνοριακοι φύλακες ήταν αυτοί που στο πρόσφατο παρελθόν φεύγοντας μακρυά από τις οικογένειες τους μεταφέρθηκαν στον Έβρο και και νυχθημερόν δίνανε την δική τους μάχη ώστε να κρατήσουν τους παράνομους μετανάστες να εισβάλλουν στην πατρίδα μας!!! Τοτε τους χειροκροτουσαμε... Τώρα απλά κάποιοι χλεύαζουν.....Αυτοι είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έκαναν έφυγαν μακριά από τις οικογένειες? Θέλει θυσίες το δημόσιο. Παρακαλούσατε και αναβάτε μεγάλες λευκές λαμπάδες. Στην Τήνο...

      Διαγραφή
  7. Στα δύσκολα φαίνονται οι άξιοι και ικανοί. Η Επιτροπή που σας αξιολογησε ......Κάποιοι κόπηκαν χωρίς εξηγήσεις και απορρίφθηκαν κάποτε....στις εξετάσεις. Αν θυμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέθανε η συνοριοφυλακή.

    Ο Κυριάκος δίνει άδεια εργασίας σε παράνομους μετανάστες (λογω έλλειψης εργατικού δυναμικού και ανάγκης ΕΦΚΑ για λεφτα)

    Το λιμενικο εγινε θαλασσιο ταξι.Περανει παράνομα κόσμος και τους μεταφέρουν στα ενδότερα και τους δίνουν χαρτια.

    ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΆΚΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ,ΑΛΛΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    Σκέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρέλας Παναγιωτης10 Απριλίου 2024 στις 1:44 π.μ.

    Προς τους "ανώνυμους" συναδέλφους μου.
    Μακάρι να αγαπούσαμε αυτό που υπηρετούμε όλοι μας και να υπερασπιζόμασταν το έργο μας. Είτε στα σύνορα είτε στο εσωτερικό της χώρας. Αν το κάναμε
    ολοι, με υπευθυνοτητα δεν θα υπήρχαν ελλείψεις ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε σε εξοπλισμό.
    Αντί λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι πίσω από ανώνυμες τέτοιες τοποθετήσεις, υπερασπίζομασταν τα Τμηματα μας και βρισκόμασταν δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι, τότε θα περιμεναμε καλύτερες ημέρες τόσο για την κοινωνία που ζούμε όσο και για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.!
    Δεν θέλω να αναφέρω δημόσια, που βρίσκεται ο καθένας μας και τι δουλειά κάνει !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας σταματήσουν οι κάθε λογής αποσπάσεις...και τα παρακάλια σε κάθε βουλευτή και μετά τα λέμε, γιατί τα 4.500€ είναι μια χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ