Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Kαταργούνται τα Ειρηνοδικεία Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον τίτλο: «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό πρόβλημα της αποτελεσματικότητας της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, καθώς και της καθυστέρησης στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την αναδιάρθωση, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Βέροιας ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελεία Πρωτοδικών, με έδρα τη Βέροια. Στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Βέροιας εμπίπτουν οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Τα Ειρηνοδικεία Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας καταργούνται!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Άγγελου Τόλκα. Ο πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Ημαθίας.


3 σχόλια:

  1. Και που είστε ακόμα. Στην ατζέντα της "Νέας Εποχής", της ολικής επανεκκίνησης του Κλάους Σβαμπ, είναι η συρρίκνωση των υπηρεσιών, η απώλεια θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με την συρρίκνωση του πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια λέγατε όταν χανόταν το επάγγελμα του "πεταλωτή αλόγων", ενώ είχαν εμφανιστεί δεκάδες άλλα επαγγέλματα για τα αυτοκίνητα. Κοντόφθαλμοι αρνητές της εξέλιξης.

      Διαγραφή
    2. Πάντως, ο χαρταετός που πετάς δεν εξελίσσεται , είναι διαχρονικός.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ