Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γαρίδες σαγανάκι σε δύο εκδοχές, με σάλτσα κόκκινη και μουστάρδας


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Μια αγαπημένη επιλογή θαλασσινών, ειδικά τώρα στην νηστεία, οι γαρίδες σαγανάκι στέκονται εξίσου απολαυστικά και ως μεζές και ως κυρίως πιάτο. 

Ο Σεφ του veriotis.gr μας προτείνει τις γαρίδες σαγανάκι σε δύο εκδοχές, με κόκκινη σάλτσα και με σάλτσα μουστάρδας για να ετοιμάσετε την αγαπημένη σας ή και τις δύο!

Δείτε τα υλικά και τις συνταγές:




Με κόκκινη σάλτσα:

Πλένουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφός τους αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Βγάζουμε επίσης με προσοχή(με μια οδοντογλυφίδα) το εντεράκι τους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε και τις γαρίδες, τις σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε και τις ντομάτες αλατοπιπερώνουμε, λίγη ζάχαρη, λίγη πάπρικα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα συμπληρώνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε την φέτα, πουδράρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο(πολτοποιημένη)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη + 1κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα πάπρικα, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα σπασμένη στο χέρι

*αν είναι νηστεία μπορούμε να αφαιρέσουμε την φέτα ή να την αντικαταστήσουμε με νηστίσιμη

*μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στην συνταγή μας και μια καυτερή πιπεριά ή λίγο μπούκοβο




Με σάλτσα μουστάρδας:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες όπως και παραπάνω. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές. Αφού μαραθούν ρίχνουμε και τις γαρίδες, τις σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές κ σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί κ προσθέτουμε την μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε την φέτα, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ: 

500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο(πολτοποιημένη)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη + 1 κόκκινη ψιλοκομμένες
150 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. φέτα σπασμένη στο χέρι
Αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

*για πιο έντονη κ ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα τύπου Dijon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ