Στόχος της ΜΑμΑ ήταν να δώσει χρόνο και χώρο στους εφήβους και νέους στο φάσμα του αυτισμού να εκπροσωπούν και να μιλούν για τον εαυτό τους και να καταθέτουν τα προσωπικά τους βιώματα.
Οι ωφελούμενοί απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει οι φοιτητές του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Εργαστήριο Αυτισμού-Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου του ΠΑΜΑΚ.
Υπεύθυνοι Προετοιμασίας:
- Δρ Ειρήνη Αναγνώστου, Επιστημονική Σύμβουλος του συλλόγου, Σχολική Ψυχολόγος.
- Ολυμπία Λαγοπούλου, Ειδική παιδαγωγός
- Στεργιανή Φόλιου, Κλινική ψυχολόγος.
Ομάδα ωφελουμένων: Αγγελική Παπαναστασίου, Γιάννης Καραμήτσος, Θοδωρής Στριμπίνος, Θανάσης Σκουμπόπουλος, Γιάννης Παντελίδης.
«Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την Υπεύθυνη συνεδρίου, Χριστίνα Κ. Συριοπούλου- Δελλη, PhD, MEd Διευθύντρια Εργαστηρίου Αυτισμού - Διαταραχές Αναπτυξιακού Φάσματος και Δυσκολίες Συμπεριφοράς του Ανθρώπου Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μέριμνα.
Το συνέδριο ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: Τεχνολογία για την εκπαίδευση Ατόμων με Αναπτυξιακές Διαταραχές, Αυτισμό σε Τυπικά, μη Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα.
Η συμμετοχή των εφήβων στο συνέδριο ήταν μέρος των δράσεων του συλλόγου για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις όλο τον Απρίλιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.